Share This!

Έχετε τον Ερμή στον Ζυγό; μάθετε τι σημαίνει αυτό για σας στον έρωτα και την εργασία!

Ο Ερμής στο Ζυγό προσδίδει άνεση στην επικοινωνία. Προδιαθέτει για εκλεκτική και εκλεπτυσμένη σκέψη που συχνά συνοδεύεται από αβρότητα στους τρόπους. Σίγουρα αυτός που ανακάλυψε το «savoir vivre» είχε τον Ερμή του στο Ζυγό! Η ομιλία του ατόμου είναι αρεστή, φιλική, γοητευτική, ελκυστική. Διαθέτει γρήγορη αντίληψη, περιέργεια και είναι ένας άριστος «βοηθός ντεντέκτιβ»: μπορεί να περιγράψει τι είδε και τι άκουσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ο Ερμής σε αυτή τη θέση «γεννά» τον ταλαντούχο συγγραφέα, τον καταγραφέα, το δημοσιογράφο, το δυνατό παρατηρητή. Διαθέτει έντονα υψηλή αισθητική αντίληψη και μπορεί να εντοπίζει αυτόματα την αρμονία ή τη δυσαρμονία σε όποιο περιβάλλον και αν βρίσκεται. Οι πνευματικές δυνατότητες με τις οποίες προικίζει στο άτομο είναι μεγάλες: καταφέρνει να εντυπωσιάζει με την ετοιμολογία και το χιούμορ του αλλά δεν επιθυμεί να εμβαθύνει συχνά σε σοβαρά ζητήματα. Έχει φύση καλλιτεχνική, δίκαιη, συμβιβαστική, ενώ διακρίνεται για τη φιλαρέσκειά του . Δίνει εύνοια σε εργασίες με δημόσιες σχέσεις. Εάν είναι ο Ερμής πραγματοποιεί δυσαρμονικές όψεις υπάρχει προδιάθεση για αναποφασιστικότητα, τεμπελιά ή αδύνατη θέληση. Είναι ωστόσο άριστος διπλωμάτης.
 
Ο Ερμής, ως πλανήτης της επικοινωνίας, παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ερωτική συναστρία και όχι μόνο.
 
Βρείτε τον Ερμή του συντρόφου σας, του παιδιού, των αγαπημένων σας πατώντας εδώ: και διαβάστε παρακάτω ποιά όψη σχηματίζουν μεταξύ τους και πως επηρεάζει τη σχέση σας.
 
Ο δικός σας Ερμής στον Ζυγό και του άλλου προσώπου είναι…
 
…στον ΚΡΙΟ = αντίθεση
…στον ΤΑΥΡΟ = ουδέτερη
…στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ = τρίγωνο
…στον ΚΑΡΚΙΝΟ = τετράγωνο
…στον ΛΕΟΝΤΑ = εξάγωνο
…στην ΠΑΡΘΕΝΟ = ουδέτερη - γειτονική
…στον ΖΥΓΟ = σύνοδος
…στον ΣΚΟΡΠΙΟ = ουδέτερη - γειτονική
…στον ΤΟΞΟΤΗ = εξάγωνο
…στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ = τετράγωνο
…στον ΥΔΡΟΧΟΟ = τρίγωνο
…στους ΙΧΘΕΙΣ = ουδέτερη
 
Επεξήγηση
 
ΣΥΝΟΔΟΣ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Ερμή του άλλου προσώπου. Φανερώνει ότι τα δύο άτομα βρίσκονται στο ίδιο «μήκος κύματος» ως αναφορά τις ιδέες, τις σκέψεις, τις απόψεις. Πρόκειται για μια πολύ επιθυμητή όψη για οποιοδήποτε τύπο σχέσης, από ερωτικούς συντρόφους, φίλους, μέχρι γονέα και παιδί. Υπάρχουν κοινά hobby και ενδιαφέροντα, με αποτέλεσμα πολύ σπάνια να «βαριούνται» όταν βρίσκονται μεταξύ τους. Η όψη αυτή προσδίδει μακροβιότητα στις σχέσεις, ιδιαίτερα όταν συμφωνούν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες των δύο ωροσκοπίων. Ακόμα και όταν υπάρχουν διαστήματα απομάκρυνσης ανάμεσα στα δύο άτομα με τον ίδιο Ερμή, διατηρείται μια «άτυπη», σχεδόν «μεταφυσική» επικοινωνία. Για παράδειγμα σκέφτεται ο ένας τον άλλον και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ο άλλος!
 
ΤΡΙΓΩΝΟ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Ερμή του άλλου πρόσωπου. Ίσως η πιο δυναμική και επιθυμητή όψη αμέσως μετά από τη σύνοδο. Εδώ οι σκέψεις και οι ιδέες μπορεί να μην είναι αναγκαστικά ταυτόσημες, ωστόσο υπάρχει μια θαυμάσια ροή επικοινωνίας ανάμεσα στα δύο μέλη! Μάλιστα ο ένας μπορεί να συμπληρώνει το άλλο, δημιουργώντας ένα κλίμα οικειότητας και αγάπης. Τα άτομα με αυτή την όψη πέρα από τις όμορφες συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους, τους αρέσει να ταξιδεύουν μαζί και να μοιράζονται ευτυχία μέσα από κουλτούρα, γνώσεις και νέες εμπειρίες.
 
ΕΞΑΓΩΝΟ: Τα άτομα που έχουν τον Ερμή τους σε όψη εξαγώνου στο γενέθλιο χάρτη τους, απολαμβάνουν τα «καλά» της όψης του τριγώνου, μόνο που εδώ, ίσως αργήσουν να καταλάβουν ότι ταιριάζουν μεταξύ τους. Θα πρέπει να αναπτυχθεί σταδιακά ένα κλίμα οικειότητας που θα επιτρέψει στην επικοινωνία να ρέει με πιο ελεύθερους τρόπους.
 
ΑΝΤΙΘΕΣΗ: Παρόλα όσα θα μπορούσε να υπονοεί η ετυμολογία της λέξης, δεν είναι αναγκαστικά κακή η αντίθεση ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου. Πρόκειται για δύο «Ερμήδες» που ουσιαστικά βρίσκονται σε «πολικά» ζώδια. Εδώ ισχύει το γνωστό «τα ετερώνυμα έλκονται». Πέρα από τις όποιες διαφορές στις απόψεις, υπάρχει μια περίεργη «χημεία» ανάμεσα στα μέλη αυτής της όψης. Η πρώτη εντύπωση μπορεί να μην είναι τέλεια, στη συνέχεια ωστόσο θα διαπιστώσουν ότι αυτά που τους χωρίζουν είναι στην πραγματικότητα εκείνα που τους ενώνουν!
 
ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ερμή του άλλου. Γενικά στην Αστρολογία και ιδιαίτερα στη συναστρία τα τετράγωνα που σχηματίζονται ανάμεσα στους πλανήτες δεν θεωρούνται επιθυμητές όψεις. Αυτό ισχύει και για το αμοιβαίο τετράγωνο του Ερμή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Ο τρόπος που σκέπτονται και αντιδρούν δεν βοηθά στη ροή της επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά αντιδράσεις ή ακόμη και αντιπαραθέσεις. Τα άτομα μπορεί να νιώσουν κάποια στιγμή ότι τρέφουν ένα αβυσσαλέο… μίσος το ένα για το άλλο! Ένα μίσος ωστόσο που μπορεί να μην είναι πολύ μακριά από ένα κρυφό πάθος που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε ένα σφοδρό έρωτα!
 
ΟΥΔΕΤΕΡΗ: Η απλή ουδέτερη σχέση ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου δεν υπόσχεται ούτε θαύματα, ούτε όμως και τραγωδίες. Συναντάται πολύ συχνά σε ερωτικές-σεξουαλικές σχέσεις όπου τα άτομα δεν έχουν να πουν πολλά, κάνουν όμως μεταξύ τους… πάμπολλα!
Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ-ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ όψη ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου δείχνει τη μεγάλη πιθανότητα τα άτομα να έχουν κοινά ενδιαφέροντα, ακόμα και να μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις. Η όψη αυτή συναντάται συχνά σε ζευγάρια.