Share This!

Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό: Τα 4 στοιχεία του ζωδιακού και ο τρόπος που αντιδρούν συναισθηματικά!

Τα ζώδια, το στοιχείο στο οποίο ανήκουν, και η έκφραση του συναισθήματος

 
"Η ήσυχη θάλασσα μοιάζει με τον άνθρωπο, που εξωτερικά φαίνεται γαλήνιος, ενώ μέσα του κραδαίνεται ο κόσμος των συναισθημάτων" Παύλος Κωνσταντινίδης 
 
Πολύ χαρακτηριστικά λόγια, που  εκφράζουν μια  αλήθεια που δύσκολα ομολογούμε: Την αλήθεια ότι ενώ μπορεί  εσωτερικά να πλημμυρίζουμε  από συναισθήματα,  δύσκολα τα εκφράζουμε, προτιμώντας να  καταπιέζονται μέσα μας μέχρι να έρθει η στιγμή της έκρηξης..   Σίγουρα το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσαμε, οι εμπειρίες που αποκτήσαμε, οι  επιρροές από φίλους και παρέες παίζουν  μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση μιας τέτοιας συμπεριφοράς, αλλά  δεν είναι μόνο αυτά..
 
Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS και κόστος μόνο 1,24€! Στείλε ΛΙΝΑ (κενό) την ημερομηνία γέννησης σου και το θέμα που σε απασχολεί στο 54991, για μια έγκυρη, άμεση και οικονομική απάντηση.
 
Η αστρολογία και το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε παίζει μεγάλο ρόλο στον τρόπο που διαχειριζόμαστε  και εκφράζουμε τα  συναισθήματά μας, μιας και υπάρχουν ζώδια που έχουν μάθει να συγκρατούν τα συναισθήματά τους και να μην τα εκφράζουν, και ζωδια που είναι πολύ περισσότερο εκδηλωτικά!
 
Ας δούμε πως τα 4 στοιχεία στα οποία  μοιράζονται τα ζώδια, επηρεάζουν και την έκφραση των συναισθημάτων τους..
 

Η αστρολογία του συναισθήματος

               

Τα  συναισθηματικά ζώδια του Νερού 

 
Αναμφίβολα το στοιχείο του Νερού συνδέεται με το συναίσθημα και ω εκ τούτου τα τρία ζώδια του έχουν πολύ στενή σχέση με αυτό. Η ζωή για έναν Καρκίνο, Σκορπιό, ή έναν Ιχθύ  δεν νοείται χωρίς τις έντονες συγκινήσεις. Ωστόσο, από τους τρεις, ο Σκορπιός έχει λιγότερο την τάση να τα εξωτερικεύει, καθώς αυτό σχετίζεται με το κομμάτι της προσωπικότητάς του, που τον αποτρέπει από το να δείξει την αδυναμία του και το πόσο εύθραυστος είναι πραγματικά. Κατά βάθος φοβάται μήπως γίνει υποχείριο του άλλου, μήπως χάσει τη δύναμη και την αυτονομία του, δείχνοντας τι νιώθει αληθινά.
 
Έτσι, ακόμα και στο κατ’ εξοχήν στοιχείο του συναισθήματος, το Νερό, υπάρχει το ζώδιο εκείνο που περισσότερο από κάθε άλλο μπορεί να κρατήσει μέσα του ό,τι νιώθει, ώστε να μη δώσει καμιά υπόνοια για το υπάρχει στην καρδιά του. Αντί όμως με αυτό τον τρόπο να γίνει πιο ισχυρός, ο Σκορπιός καταλήγει να καταπίνει τα αρνητικά του συναισθήματα και να δηλητηριάζει τη ζωή του. Όταν δεν μπορούμε να δείξουμε αυτό που νιώθουμε, τα συναισθήματα γιγαντώνονται και διαστρεβλώνονται προσπαθώντας να βρουν διέξοδο. Ο Σκορπιός καταφέρνει να συγκρατεί τον θυμό του μέχρις ότου αυτός να γίνει οργή που ζητά εκδίκηση. Ο κυβερνήτης του Σκορπιού Πλούτωνας, είναι ο πρωταθλητής του συναισθηματικού καμουφλάζ και είναι σημαντικό αν σε ένα γενέθλιο χάρτη σχηματίζει όψη με τον Ερμή, τον θεό του νου και της λογικής. Μαζί οι δυο τους λειτουργούν τέλεια σαν λογοκριτές όλων των αισθημάτων που θα μπορούσαν να προδώσουν τις αδυναμίες του κατόχου τους.
 
Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 

Τα συγκρατημένα ζώδια της Γης 

 
Και η Γη όμως είναι ένα δύσκολο στοιχείο, σε ό,τι αφορά τα συναισθήματα. Αν εξαιρεθεί ο Ταύρος, που είναι το πιο εκδηλωτικό από τα τρία γήινα ζώδια, οι εναπομείναντες Παρθένος και Αιγόκερως έχουν την τάση να κρύβουν περισσότερα απ’ όσα δείχνουν. Γενικά οι δυο τους έχουν μάθει να ελέγχουν τόσο το συναίσθημά τους, ώστε καταλήγουν να πιστεύουν ότι δεν το έχουν και ανάγκη. Η Παρθένος συνοδεύει τα αρνητικά αισθήματά της με μια αίσθηση ενοχής, καθώς δεν θέλει να δεχτεί αυτή την ατελή πλευρά της. Συγκρατεί την οργή της, που συχνά συνδυάζεται και με την αίσθηση της προσωπικής της ανεπάρκειας και τελικά καταλήγει να «στουμπώνει» μέσα της. Δεν είναι τυχαίο ότι το ζώδιο αυτό συνδέεται με το έντερο και ένα από τα συχνότερα προβλήματά του είναι η δυσκοιλιότητα. Έτσι σωματοποιείται η συγκράτηση εκείνων, που πρέπει να αποβληθούν στο ψυχολογικό επίπεδο.
 
Ιδίως ο γήινος πλανήτης Κρόνος έχει την τάση να μη δίνει βάση στο συναίσθημα. Η δική του επιδίωξη είναι να κάνει το άτομο ανεξάρτητο, ενώ αντίθετα τα συναισθήματα συνδέονται με ανάγκες και εξαρτήσεις, οπότε αντιβαίνουν με την αυτονομία. Όταν ο Κρόνος έχει σε ένα γενέθλιο χάρτη σύνδεση με τη Σελήνη, τον Ποσειδώνα ή τον Πλούτωνα, το άτομο θα πρέπει να δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό το θέμα. Για όσους επηρεάζονται τόσο από τον Κρόνο, είναι δύσκολο ακόμα και να εκφράσουν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους.
 

Τα λογικά ζώδια του Αέρα

 
Το στοιχείο του Αέρα έχει κι εκείνο τα δικά του ζητήματα με την έκφραση του συναισθηματισμού. Τα τρία ζωδια του, οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος θεωρούνται εκπρόσωποι της λειτουργίας της σκέψης και άρα της λογικής. Έτσι δεν θέλουν να ανακατεύουν με τις νοητικές διεργασίες το «διασπαστικό» συναίσθημα. Κι αυτό είναι μια αντίφαση, καθώς τα ζώδια του Αέρα επιδιώκουν να συσχετίζονται με τους άλλους και θέλουν οι πάντες να συνεργάζονται και να ενώνονται, αλλά από την άλλη αποποιούνται τα συναισθήματα, γιατί είναι δύσκολα στον χειρισμό και γιατί διαταράσσουν τη λειτουργία της λογικής. Ιδιαίτερα οι Δίδυμοι και ο Υδροχόος αντιστέκονται περισσότερο στην κυριαρχία των αισθημάτων. Και αυτό σωματικά εκφράζεται μέσα από διαταραχές στο νευρικό τους σύστημα.
 
Διάβασε πως σε επηρεάζουν οι πλανητικές όψεις σήμερα, αλλά και για τις επόμενες 5 ημέρες στο  Προσωπικό Ωροσκόπιο!
 

Τα εκρηκτικά ζώδια της Φωτιάς 

 
Το στοιχείο της Φωτιάς είναι πιο κοντινό στο ένστικτο και ακριβώς γι’ αυτό παραδίνεται στο συναίσθημα. Η Φωτιά όμως, από τη φύση της, εκφράζει τα πάντα και δεν συγκρατείται. Τα ζώδια της, (Κριός, Λέων και Τοξότης),  μαζί με τα ζώδια του Νερού, έχουν την καλύτερη σύνδεση με τα αισθήματά τους. Συχνά όμως δυσκολεύονται να τα αναγνωρίσουν και να συνειδητοποιήσουν ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες. Έτσι εξωτερικεύονται με κεραυνοβόλα ταχύτητα και εκρηκτική ένταση, σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με εκτόνωση, παρά με εκδήλωση συναισθημάτων.
 
Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα συναισθήματα έχουν ζωτική σημασία και μας βοηθούν να κατανοήσουμε τις ανάγκες μας. Και όχι μόνο τις δικές μας αλλά και των ατόμων που μας περιβάλλουν. Όσο περισσότερο τα εμποδίζουμε να εκφραστούν, όσο τα καταπιέζουμε και τα καμουφλάρουμε, τόσο πιο πιθανό είναι κάποτε να μην μπορούμε καν να τα διακρίνουμε και να τα αναγνωρίσουμε. Και επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος να σωματοποιηθούν, παραπλανώντας μας και κάνοντάς μας να αναζητούμε αλλού την αιτία του προβλήματος. 
 
Μάθε τι φέρνουν τα άστρα στη ζωή σου σύμφωνα με τον αστρολογικό σου χάρτη; Οι αστρολόγοι-συνεργάτες του astrologos.gr, είναι πάντα διαθέσιμοι για την δική σου τηλεφωνική πρόβλεψη στο 14901