Share This!

Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε την "παραδοσιακή" γαλοπούλα στο τραπέζι των Χριστουγέννων  ή της Πρωτοχρονιάς με κάτι πιο..Ελληνικό, ορίστε η τέλεια συνταγή:
 
Το χοιρινό συναντά το μέλι και το πορτοκάλι  σε έναν τέλειο, γευστικό συνδυασμό!
 
Υλικά:
 
1/5 κιλό χοιρινό (μπούτι)
 
2 μέτρια κρεμμύδια
 
15-16  μανιτάρια άσπρα
 
150 γρ. μέλι
 
300 γρ. χυμό πορτοκάλι
 
κάρδαμο
 
εστραγκόν
 
γλυκάνισο
 
αλάτι
 
πιπέρι
 
Εκτέλεση: 

Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντροκομμένα κομμάτια και τα τα μανιτάρια σε ροδέλες.

Σε ένα βαθύ  τηγάνι τσιγαρίζουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει.
 
Αφαιρούμε το κρέας και βάζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και προσθέτουμε πάλι το κρέας. Προσθέτουμε το μέλι  ανακατεμένο με το πορτοκάλι και  προς τέλος τα μπαχαρικά.

Μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε την φωτιά χαμηλά και αφήνουμε μέχρι να δέσουν  και να καραμελώσουν όλα τα υλικά μαζί.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι (μπασμάτι) ή με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα πορτοκάλι.
 
Καλή επιτυχία!!!