Share This!

Η Κατερίνα Γλύμπη μας μιλά για την αστρολογία!

Η δικιά μας Κατερίνα Γλύμπη μέσα από την συνέντευξη που δίνει στην Σοφία Τσίρκα για το περιοδικό MyTv μας αποκαλύπτει την γνωριμία, την αγάπη και τις σκέψεις της για την αστρολογία! 
 
Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την αστρολογία;
 
Είναι μία ερώτηση που δεν μπορώ επακριβώς να το απαντήσω…Άρχισα σταδιακά να διαβάζω άρθρα, βιβλία και να ψάχνω οτιδήποτε συμβαίνει…Είναι κάτι που ήρθε από μόνο του στην κυριολεξία…Με συναρπάζει ο κόσμος της αστρολογίας και γι’ αυτό το σπούδασα κιόλας, αφού είναι ένας συνδυασμός από εντατική ενασχόληση, παρατήρηση και ερμηνεία!
 
Ποιο ήταν το έναυσμα για να καταπιαστείς και με τα άστρα;
 
Το έναυσμα ήταν ο δάσκαλός μου ο Γιώργος Ματσάγγος που πάντα μου ερμήνευε αυτά που μου συνέβαιναν και μου εξηγούσε πως μπορώ να αποφύγω καταστάσεις, και αντίθετα πότε πρέπει να επιμένω για άλλες…Αυτό που είναι σημαντικό στην αστρολογία είναι η σωστή χρονική στιγμή για το οτιδήποτε και λειτουργεί σχεδόν μαγικά!
 
Είναι εύκολο για κάποιον να ασχοληθεί με αυτό;
 
Χρειάζεται να έχεις όρεξη και μεγάλη αγάπη για τον άνθρωπο.Έτσι λοιπόν αγαπάς τους αστρολογικούς χάρτες που σε ορισμένες περιπτώσεις μιλάνε και σε κατευθύνουν σωστά. Είναι ένας συνδυασμός και αυτό επειδή ποτέ μία όψη δεν έχει μία και μόνη ερμηνεία…Δεν είναι χάρισμα, είναι απλώς σωστή αξιολόγηση και συνδυαστική σκέψη!
 
Πιστεύεις πως η αστρολογία συνδέεται με τον Θεό;
 
Όχι δεν το πιστεύω καθόλου αυτό, δεν είναι ανώτερη δύναμη, ούτε έμφυτο χαρακτηριστικό κανενός.Θέλει απλώς πολύ μελέτη και διάθεση για σημαντική ανάλυση.Το πόσο θα εμβαθύνει ο καθένας είναι πόσο το αγαπάει και πόσο θέλει να ασχοληθεί!
 
Πολλοί συγχέουν την αστρολογία και τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή με τα μέντιουμ και τα μάγιαΠόσο κοντά είναι αυτά τα δύο και πόσο απέχουν;
 
Δυστυχώς, υπάρχει αυτή η αντίληψη που ευτυχώς όσο περνούν τα χρόνια  αυτή εξασθενεί.Είναι διαμετρικά αντίθετα αυτά τα δύο.Η αστρολογία δεν υπόσχεται τίποτα απλά δίνει την τάση και από εκεί και πέρα βοηθάει να καταλάβεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου.Στο εξωτερικό έχει μία εξέχουσα θέση η αστρολογία και θεωρώ πως σταδιακά θα αποκαταστήσει τη θέση της και στην Ελλάδα!
 
Υποστηρίζεις την άποψη πως το πεπρωμένο μας είναι γραφτό και πως ότι είναι να γίνει θα γίνει;
 
Πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί με συγκεκριμένες δυνατότητες. Αν τις αξιοποιήσουν σωστά, τότε θα φτάσουν εκεί που επιθυμούν. Αν λοξοδρομήσουν απλώς θα καθυστερήσουν, αλλά είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα το βρουν!
 
  Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 
Πόσο σε έχει βοηθήσει η αστρολογία στη ζωή σου;
 
Μ’ έχει βοηθήσει να μάθω τον εαυτό μου και να αξιολογώ καλύτερα τις καταστάσεις! Επειδή η αστρολογία δεν είναι δεσμευτική, με επηρεάζει τόσο όσο να μη λειτουργεί ανασταλτικά στη ζωή μου!
 
Με τι άλλο ασχολείσαι;
 
Ως γνήσια Ταύρος δε θα μπορούσα να μην ασχολούμαι με τα οικονομικά! Είμαι οικονομολόγος και επί σειρά ετών εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα. Η αστρολογία είναι ένα κομμάτι που ήρθε στη ζωή μου και το υποδέχτηκα με ενθουσιασμό, επειδή το αγαπώ πολύ! Έτσι λοιπόν καθημερινά φιλοξενούνται οι προβλέψεις μου στο astrologos.gr, αλλά και στο ΡΥΘΜΟ 9,49FM όπου τα τελευταία 3 χρόνια, μαζί με την Κατερίνα Ζαρίφη, είμαστε κάθε μέρα στο ραδιοφωνικό αέρα…
 
Πως θα είναι αστρολογικά το έτος;
 
Είναι μία καλύτερη χρονιά όπως γράφω στις ετήσιες προβλέψεις! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα θα λυθούν με ένα μαγικό τρόπο ή ότι δε θα υπάρχουν δυσκολίες. Είναι όμως περιορισμένης εμβέλειας και σταδιακά συρρικνώνονται τα προβλήματα!
 
Ποιο ζώδιο είναι το πιο ευνοημένο και ποιο όχι για το 2016;
 
Σίγουρα οι Ταύροι και οι Αιγόκεροι θα λάβουν πλανητικές βοήθειες το 2016 τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο, αλλά και οι Παρθένοι με περισσότερη όμως προσπάθεια. Κατά τα άλλα  οι Λέοντες  οι Υδροχόοι αλλά και οι Σκορπιοί θα είναι πιο εύκολο να δουν τις προσπάθειές τους να έχουν πιο άμεσα αποτελέσματα. Οι Δίδυμοι και οι Τοξότες είναι αυτοί που θα δοκιμαστούν αρκετά που όμως θα είναι μόνο για το καλό τους, ακόμα και αν δεν το αντιλαμβάνονται την ώρα που συμβαίνει!
 
★ Διάβασε εδώ τις αστρολογικές προβλέψεις του 2016 για όλα τα ζώδια από την Κατερίνα Γλύμπη!
 
Κατά τη δική σου άποψη ποιο ζώδιο είναι ο πιο δύσκολος χαρακτήρας και ποιο ο πιο εύκολος;
 
Δύσκολη ερώτηση και σ’ ευχαριστώ που μου δίνεις αυτή τη δυνατότητα να απαντήσω σε κάτι που ουσιαστικά δεν έχει απάντηση. Όλα τα ζώδια έχουν και τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, ακόμα και το δικό μου!! Αν ξέρεις τα θετικά τους και εστιάσεις σ’ αυτά γίνονται εύκολοι χαρακτήρες, αν όχι τότε γίνονται δύσκολοι…
 
Το σίγουρο είναι ότι ο κάθε εκπρόσωπος του ζωδιακού θέλει διαφορετική προσέγγιση!    
 
Πηγή: MyTv