Share This!

Η Σοφία Μπαλδζή ερμηνεύει τον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας για το 2016!

Στις 3/2/1830 υπεγράφη στο Λονδίνο η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και έτσι η ημερομηνία αυτή θεωρείται ως η γενέθλια ημερομηνία της νεώτερης Ελλάδας και σύμφωνα με αυτήν υπολογίζεται και ο αστρολογικός χάρτηςτης χώρας μας. Όπως συμβαίνει και με τα απλά ωροσκόπια των ανθρώπων, έτσι και οι χώρες έχουν το λεγόμενο ωροσκόπιο ηλιακής επιστροφής το οποίο δίνει ενδείξεις για τα σημαντικότερα γεγονότα από την ημερομηνία γενεθλίων αυτής της χρονιάς ως τα γενέθλια της επόμενης χρονιάς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή της Ελλάδας αφορά το διάστημα 3/2/2016-2/2/2017
 

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 3-2-2016

{Από αστρολογικό πρίσμα. Χρόνια πολλά Πατρίδα!}

 
Εμείς οι αστρολόγοι λέμε "καλές ή δύστροπες ώρες", οι πλανήτες απλά δείχνουν τι ώρα είναι. Τη φυσική μας συγγένεια με τα άστρα και τις διαφοροποιήσεις τους λοιπόν, ο καθένας μας τη "νιώθει" πρωτίστως ατομικά! Θα δράσει ή θα αντιδράσει ανάλογα με το ποια είναι η δική του πνευματική και ψυχική εξέλιξη-γνώση--αυτογνωσία-δύναμη-αγάπη, τόσο στον εαυτό όσο και στους άλλους, την Πατρίδα του, το Περιβάλλον, τον Πλανήτη.
 
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το σοφό ρητό "ο σοφός κυβερνάει τα άστρα", για να θυμόμαστε ότι έχουμε ελεύθερη βούληση, και σε κάθε εποχή κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.!
 
Το γενικό πλάνο: Ως πλανήτης, είμαστε στο τέλος της εποχής των Ιχθύων, μπροστά στην είσοδο της εποχής του Υδροχόου. Παρακολουθώντας την εκτόξευση της επιστημονικής σκέψης και τεχνολογίας και τα ακραία φυσικά φαινόμενα, εμπειρικά διασταυρώνουμε με τον απόηχο της όποιας αρχαίας γνώσης έφτασε μέχρι εμάς, και αυτό δείχνει ότι τα όσα συμβαίνουν στην εποχή μας θα συνεχιστούν. Για να μην επαναλάβω τα χιλιοειπωμένα, η Ελλάδα, που φέρει στα σπλάχνα της τον συγκεκριμένο υπόγειο πλούτο, και στην επιφάνεια εμάς με την εκάστοτε κυβέρνηση μας, θέλουμε ή δεν θέλουμε χορεύει στο ρυθμό Δύσης κι Ευρώπης, αφού βρίσκεται σε συγκεκριμένη γεω-στρατηγική θέση αυτής της ηπείρου με τη συγκεκριμένη στάση και οπτική, κι από αυτό έχει τα γνωστά προβλήματα και οφέλη. 
 
Στον αστρολογικό χάρτη της Πατρίδας, ας δούμε πρώτα, ποιοι είμαστε εμείς οι Έλληνες; οι ιδιοκτήτες, δικαιωματικά κάτοικοι τούτης της χώρας;
 
Ο γενέθλιος χάρτης της Πατρίδας μας μοιάζει πολύ, πάρα πολύ, με χάρτη όμορφου και εξαιρετικά καλόψυχου παιδιού, με ανθεκτικό χαρακτήρα, δημιουργική καλλιτεχνική προσωπικότητα, έφεση στην ανώτερη μόρφωση, θάρρος, υπερηφάνεια, αλλά και ταλέντα προσαρμογής, μεταβλητότητας κι ευελιξίας, υπομονής και έξυπνης στρατηγικής για τη ζωή, που τα καταφέρνει σε όλα, ΚΑΙ που, ένας "κακός μπαμπάς" που δεν κατανοεί τη ζωηράδα του, θα προσπαθήσει να το κρατήσει "αμόρφωτο", για να μην ενοχλεί, να μην κάνει τον έξυπνο, να δουλέψει χωρίς να τον περάσει.!Σας λέει κάτι αυτό, για τη θέση μας σε Ευρώπη και Δύση.;;;
 

Από αυτή τη μικρή στάλα αυτογνωσίας κινώντας, ας δούμε τη φετινή χρονιά της Ελλάδας.

 
Ως εξελιγμένος ο χάρτης της, στη σύγχρονη εποχή, στα 186 χρόνια της νέας ζωής της, δείχνει ότι η χώρα βρίσκεται σε πορεία μακράς περιόδου γνώσης και αυτογνωσίας, με σκληρό ανταγωνισμό και με ασταθή αυτοπεποίθηση, όπου το κομμάτι πορεία αυτογνωσίας δεν αλλάζει με τίποτα, ενώ το κομμάτι ασταθείς αυτοπεποίθηση, συν το χρόνο αλλάζει.! Αλλάζει με ενότητα, τεχνολογικά ολιστική διακυβέρνηση, ψυχραιμία, αποδοχή ευθυνών, υψηλή, έξυπνη, στρατηγική στην εξωτερική πολιτική!Γνώση, έρευνα, συνέπεια, ευελιξία, προφύλαξη από εχθρούς, κόπο!Αυτά απαιτούν σύστημα, τάξη, υπομονή και χρόνο.! Αλλάζει και "με σημαίες και με ταμπούρλα", δηλαδή με θυμό και με θυσίες, χωρίς "η μοιραία" πορεία στην αυτογνωσία, να μπορεί να μεταβληθεί, ή να παρακαμφθεί.! Αυτό θα φανεί, και από επαναλαμβανόμενες αποκαλύψεις κι ανακαλύψεις της δεκαετίας που ακολουθεί.
 
Περί ειρήνης 2016: "όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα.." πάρε πυροσβεστήρα.
Δεν είναι δειλός ο ειρηνιστής, λογικός είναι, αφού δεν είναι τυχαίο που ακριβώς τέτοιου τύπου ψυχές, πολιτικών, επιστημόνων, διανοούμενων, ιερωμένων, κλπ, παραγκωνίζουν πρώτους τα παγκόσμια οικονομικά συστήματα, που ως γνωστόν, μοναδικό στόχο έχουν το κέρδος, και, περί κέρδους, "πόλεμος πατήρ πάντων". Πάντως εγώ νομίζω, ότι ο Ηράκλειτος μιλούσε για τη δύναμη της ευγενούς άμιλλας που ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα, κι όχι για να σου γκρεμίζουν το σπίτι με βόμβες, με εσένα μέσα, για να στο ξαναχτίσουν οι ίδιοι, ώστε εσαεί να πληρώνεις χρέη που αυτοί δημιουργούν και επιβάλουν.
{Όταν ακούω την "κλασική" παγκόσμια εκδοχή στη ρήση του Ηρακλείτου, σκέπτομαι και το ποιος κερδίζει από αυτήν τη "μοναδική" ερμηνεία..}
 
Πάντως οι προκλήσεις είναι πιθανές, μέσα και έξω από τη χώρα, αφού ο χάρτης δείχνει συνεργασίες κάτω από πίεση, αλλά και στάση "φίλων" τύπου "κακό παιδί τιμωρία" σε μια Ευρώπη που 2016-2017 δεν την λες παράδεισο..!!! Πιθανόν με "όπλο" το μεταναστευτικό, παρά το ότι και βοήθεια, μάλλον θα μας δοθεί. Για λεπτομέρειες, τα έτη 1928 και 1957 και 1987... έχουν κάποιες ομοιότητες με τη φετινή χρονιά, που οι σχέσεις μας, με κάθε χώρα, απαιτούν μεγάλη διπλωματική ευελιξία, αφού το ζητούμενο είναι να συμμετέχουν στην οικονομική ή την ενεργειακή πίτα. Η Ελλάδα πάντως, ως γνωστόν, όταν έχει κίνδυνο απ έξω, ενώνεται μέσα.! Όπως και στις φυσικές καταστροφές βεβαίως!
ΓΝΩΡΙΖΕ επίσης, ότι οι όψεις που δείχνουν πολέμους, κινδύνους, κλπ, είναι οι ίδιες που δείχνουν και τις Αθλητικές Δόξες, Ρεκόρ, Ολυμπιακά Μετάλλια, κλπ.! Λέτε να πάρουμε και μετάλλια και Νόμπελ Ειρήνης ;;;
 
Τα οικονομικά τα ξέρετε, και παρά το ότι ο αγώνας για εργασία, και στην εργασία, θα συνεχίσει, δεν αλλάζουν. Παρά ταύτα, νομιμότητα και τάξη είναι σημαντικά και χρήσιμα! Καλά δείγματα φαίνονται από Απρίλιο, αλλά ποιο αισιόδοξη η εικόνα γίνεται από Οκτώβριο, Θεού, Δύσης, Ευρώπης, συμφωνιών κι Ενότητας θέλοντος, βάλε και λίγο Κίνα μέσα.., και πάλι σιγά-σιγά.!
 
Περί πολιτικής: Εντάσεις, πιέσεις, διεκδικήσεις, "μάχες" πότε αληθινές πότε θεατράλε, μέσα κι έξω, μπορούν να φέρουν και "θεότρελες". Ας μην είμαστε ευκολόπιστοι, "τελικά" στην Ευρώπη είναι η αιχμή και από τη δική της πορεία και στάση εξαρτάται και η θέση μας. Πιθανοί και ένας και δύο ανασχηματισμοί, αλλά και "απειλές" με εκλογολογία.
 
Περιβάλλον: Ίσως ξεκινήσουν, παράλληλα με τις όποιες συμφωνίες για το πετρέλαιο και προγράμματα αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Στη νέα αυτή αρχή ιδιαιτέρως χρήσιμο, είναι να να οριστεί από ένα ύψος και πάνω, η θέση για τους συλλέκτες, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, ώστε η γη από κάτω να μείνει καλλιεργήσιμη!! Ο τουρισμός δείχνει άνοδο, και το καλοκαίρι πιθανόν να έχουμε υψηλότερες θερμοκρασίες από όσο περιμένουμε..!
 
"Μη ρωτάς τι θα κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου." Τζων Κένεντι
 
Καλή δύναμη πατρίδα!!
 
 
Σοφία Μπαλδζή   Αστρολόγος-Συγγραφέας