Share This!

Μαγειρίτσα Ηπειρώτικη απο τον γνωστό chef Θοδωρή Αγγελασόπουλο!

Πάσχα χωρίς μαγειρίτσα δεν νοείται καθώς η γεύση και η νοστιμιά της είναι άρρηκτα δεμένα με τη νύχτα τηςΑνάστασης,ειδικά για όσους έχουν ακολουθήσει τη νηστεία της Σαρακοστής και περιμένουν να την γευτούν με μεγάλη λαχτάρα...
 
Υλικά για 6 μερίδες

1 κιλό συκωτοταριά από αρνί
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Αρκετό άνηθο
500 gr άγρια χόρτα διάφορα κομμένα
Ψίχα από μισό ψωμί 
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι πιπέρι μαύρο

 Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια την συκωταριά και την ζεματίζουμε πετάμε το νερό και σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο  τα συκωτάκια σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά όλα τα λαχανικά μαζί μέχρι να μαραθούν και μόλις είναι έτοιμα τρίβουμε μέσα εκεί την ψίχα και ανακατεύουμε, τώρα ρίχνουμε τα χορταρικά μέσα στα συκωτάκια και ένα ποτήρι νερό να μαγειρευτούν όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά ,μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια.


Καλή όρεξη !!!!!