Share This!

Ο Ερμής, η ανάδρομη κίνηση του το 2018 και η επιρροή της κίνησης αυτής σε αισθηματικά και επαγγελματικά!

Ο Ερμής, πλανήτης ως γνωστόν που επηρεάζει επικοινωνία, σκέψη και μετακινήσεις, όταν γίνεται ανάδρομος μια αναστάτωση την φέρνει και όσο διαρκεί η αναδρομή του καλύτερα να μην προσπαθήσουμε να διευθετήσουμε οποιαδήποτε πρακτικά θέματα. Είναι καλύτερο να προετοιμαστούμε γι 'αυτό και να προχωρήσουμε αργότερα στην υλοποίηση του, όταν ο Ερμής επιστρέψει σε ορθή πορεία.

Κατά τη διάρκεια του έτους 2018, ο Ερμής γίνεται ανάδρομος τρεις φορές:

• 23 Μαρτίου - 15 Απριλίου 2018: Στο ζώδιο του Κριού.

• 26 Ιουλίου - 19 Αυγούστου 2018: Στο ζώδιο του Λέοντα.

• 17 Νοεμβρίου - 06 Δεκεμβρίου 2018:  Ξεκινά την αναδρομή  του από το πύρινο ζώδιο του Τοξότη, περνά  στο υδάτινο ζώδιο του Σκορπιού, στην 1η Δεκεμβρίου και φτάνει ως την 27η μοίρα του ζωδίου, απ΄ όπου περνά σε ορθόδρομη πορεία.
 
Πως θα μας επηρεάσει ο ανάδρομος Ερμής το 2018
 
Η περίοδος πριν την αναδρομή αποκαλείται Προ-Αναδρομική: Ο Ερμής  επιβραδύνει την πορεία του πριν από την περίοδο αναδρομής, με συνέπεια να αντιμετωπίσουμε καθυστερήσεις στα όποια νέα εγχειρήματα μας.
 
Στη συνέχεια, υπάρχει η Αναδρομική περίοδος, όπου ο Ερμής αρχίζει μεν να αυξάνει την ταχύτητα του, αλλά εξακολουθεί ακόμη να κινείται αρκετά αργά για να προκαλέσει αργή πρόοδο στα όποια έργα αναλαμβάνονται. Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή, συνιστάται να μην ξεκινάτε κανένα νέο εγχείρημα και να προετοιμαστείτε κατάλληλα για να το υλοποιήσετε μετά την
 
Μετα-Αναδρομική περίοδο, και κυρίως όταν ο Ερμής έχει επιστρέψει στην αρχική μοίρα απ΄όπου ξεκίνησε την αναδρομή του. Γνωρίζοντας τις περιόδους αναδρόμησης  του Ερμή μπορείτε να προγραμματίσετε τα όποια έργα ή στόχους εκ των προτέρων, έτσι ώστε με την επιστροφή του πλανήτη σε ορθή πορεία να αντεπεξέλθετε ή να ολοκληρώσετε πιο εύκολα τα όποια εγχειρήματα σας.
 

★ Διάβασε εδώ τα θετικά του ανάδρομου Ερμή!

 

Οι αναδρομές του Ερμή το 2018
 
Ανάδρομος Ερμής στον Κριό 
 
Το διάστημα της ανάδρομης κίνησης στον Κριό χωρίζεται στις εξής περιόδους:
 
Προαναδρομική περίοδος: 9 ως 22 Μαρτίου 2018
 
Αναδρομική περίοδος: 23 Μαρτίου ως 15 Απριλίου 2018
 
Μετά-αναδρομική περίοδος: 16 Απριλίου ως 3 Μαϊου 2018
 
Όταν ο Ερμής γίνεται ανάδρομος στο ζώδιο του Κριού, αποκτά μια πύρινη φύση, όπως η ίδια η φύση του ζωδίου. Θα προκαλέσει αμφισβητήσεις, σύγχυση και ανταγωνιστική προσέγγιση σε όλα τα ζητήματα, ενώ παράλληλα θα υπάρξει η τάση για υπερβολή, βιασύνη σε όλα τα θέματα. Ο ανάδρομος Ερμής στον Κριό μας προικίζει μεν με έξυπνες σκέψεις, αλλά η διανοητική πειθαρχία είναι απαραίτητη για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Το μυαλό μας θα αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στις διάφορες σκέψεις και θα έχουμε την τάση να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα, και να βιαζόμαστε να  πάρουμε αποφάσεις που δεν θα έχουν καμία προοπτική. Εκείνη την περίοδο, τα νεύρα μας θα είναι τεταμένα και θα πρέπει να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, για να μην οδηγηθούμε σε συγκρούσεις.

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, καθιστώντας τον φυσικό ηγέτη. Θέματα κινήτρων, εξουσίας, εμπιστοσύνης, ηγεσίας και βεβαιότητας μπορούν όλα να εξεταστούν αυτή τη στιγμή.

Ο ανάδρομος Ερμής φέρνει τα πράγματα για επανεξέταση. Λάβετε λοιπόν υπόψη ότι αυτή είναι μια περίοδος όπου ίσως χρειαστεί να εξετάσετε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας ή ακόμη και να εξετάσετε πως θωρακιστείτε απέναντι στις απειλές της καθημερινότητας.

Ο Κριός είναι δυναμικός. Ο ανάδρομος Ερμής σε αυτό το ζώδιο μπορεί να σας προτρέψει να διερευνήσετε πώς θέλετε να φαίνεστε στον έξω κόσμο. Είναι μια καλή περίοδος για να ακούσετε τον εαυτό σας, να δείτε τις ανάγκες του και να τον αναβαθμίσετε, ώστε να προχωρήσετε στη ζωή σας με νέο θάρρος και δυναμικά μόλις επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 15 Απριλίου.

Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα αισθηματικά σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!
Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα οικονομικά σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!
Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα επαγγελματικά  σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!
Ο Ερμής ανάδρομος στον Λέοντα
 
Το διάστημα της ανάδρομης κίνησης στον Λέοντα  χωρίζεται στις εξής περιόδους:
 
Προαναδρομική περίοδος: 8 ως 25 Ιουλίου 2018
 
Αναδρομική περίοδος: 26 Ιουλίου ως 19 Αυγούστου 2018
 
Μετά-αναδρομική περίοδος: 20 Αυγούστου ως 2 Σεπτεμβρίου 2018
 
Όταν ο Ερμής γίνει ανάδρομος στο ζώδιο του Λέοντα, οι υψηλές φιλοδοξίες, οι ιδέες και οι αξίες των ανθρώπων θα τεθούν σε μεγάλη δοκιμασία, ενώ θα προκληθεί σύγχυση σε κοινωνικό ή κοσμοπολίτικο  επίπεδο. Οι άνθρωποι θα βρεθούν να χάνουν την ψυχραιμία τους πιο συχνά από ό, τι συμβαίνει συνήθως όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος. Κάποιοι που βρίσκονται στην εξουσία είναι πιθανό να προκαλέσουν μεγάλες συγκρούσεις που θα προκαλέσουν προβλήματα σε διάφορα μέρη της Γης.

Σε προσωπικό επίπεδο, τα θέματα αγάπης είναι πιθανό να αναθερμανθούν αυτή την περίοδο. Επίσης, να είμαστε έτοιμοι να αφιερώσουμε χρόνο σε παιδιά και ηλικιωμένους, που θα χρειαστούν την ανάγκη μας. Είναι περίοδος όπου θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα υγείας και διατροφής.

Ο Λέων είναι γενναιόδωρος, κοινωνικός και δημιουργικός. Μπορεί να είναι διασκεδαστικός, τολμηρός, εκφραστικός και υπερήφανος. Με κυβερνήτη τον Ήλιο, ο Λέων μπορεί να επιδιώξει να έχει μια "ηλιόλουστη διάθεση".

Ο ανάδρομος Ερμής στον Λέοντα μπορεί να φέρει ερωτήσεις γύρω από την υπερηφάνεια και το εγώ, δύο πράγματα που μπορούν να μας προωθήσουν ή να μας κρατήσουν πίσω. Ίσως χρειαστεί να ρωτήσετε τον εαυτό σας: "Πρέπει να βλέπω και να ακούω συχνότερα;" Ή "Πρέπει να αφήσω κάποιον άλλο να μοιραστεί τη σκηνή μαζί μου;"

Αυτά τα ίδια ερωτήματα μπορούν να εμφανιστούν στον κοινωνικό σας κύκλο, καθώς ο Λέων είναι πολύ κοινωνικός. Μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσετε μια φιλία ή δύο, ειδικά με όποιον ρίχνει σκιά στο φως σας και περιορίζει τη "λάμψη" σας.
Ο Λέων είναι επίσης πολύ δημιουργικός, οπότε δώστε προσοχή σε οποιεσδήποτε παλιές ιδέες ή έργα που για κάποιο λόγο δεν καρποφόρησαν στο παρελθόν, αλλά ακόμη πιστεύετε ότι μπορεί να τους δώσετε νέα πνοή. Ο ανάδρομος Ερμής έχει έναν τρόπο να ανασύρει τα πράγματα από το παρελθόν, οπότε αν κρίνετε ότι πρέπει αναστήσετε ένα έργο που έχει αποσυρθεί για λίγο, αυτή η περίοδος μπορεί να σας φέρει την πηγή έμπνευσης που χρειάζεστε για να το επαναλάβετε. Αυτό ισχύει τόσο για τα επαγγελματικά όσο και για τα ερωτικά σας. Για παράδειγμα, είναι μια στιγμή που μπορείτε να επιδιώξετε επανασύνδεση με άτομα που πιστεύετε ότι ακόμη μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας.

Επίσης καλό είναι στο διάστημα αυτό να αποφύγετε να εμμένετε σε θέσεις και απόψεις ή να ακολουθείτε μια αδιάλλακτη συμπεριφορά, γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα σε προσωπικό η επαγγελματικό επίπεδο.

Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα αισθηματικά σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!
Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα οικονομικά σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!
Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα επαγγελματικά σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!
 
 

Ο Ερμής ανάδρομος  στα ζώδια του Τοξότη και του Σκορπιού

Το διάστημα της ανάδρομης κίνησης στον Τοξότη  χωρίζεται στις εξής περιόδους:

Προαναδρομική περίοδος: 29 Οκτωβρίου ως 16 Νοεμβρίου 2018
 
Αναδρομική περίοδος: 17 Νοεμβρίου ως 6 Δεκεμβρίου 2018
 
Μετά-αναδρομική περίοδος: 7 Δεκεμβρίου ως 25 Δεκεμβρίου 2018
 
Ο Ερμής στο ζώδιο του Τοξότη βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας του και το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου είναι η έλλειψη συγκέντρωσης απέναντι στους στόχους και τα σχέδια μας.

Σε κοσμικό  επίπεδο, με τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο του Τοξότη, θα υπάρξουν κάποια προβλήματα και εμπόδια στον τομέα της εκπαίδευσης και των ανώτερων σπουδών. Επίσης, θα προκληθούν εμπόδια και καθυστερήσεις σε ταξίδια. Παράλληλα θα υπάρξει σύγκρουση διαφορετικών πολιτισμών και σε γεωπολιτικό επίπεδο, θα δημιουργηθούν διεθνείς διαμάχες μεταξύ χωρών και αξιωματούχων. Αναμένονται προβλήματα στις επικοινωνίες. Γενικά, θα είναι μια διαταραγμένη πολιτικά περίοδος. Οι εμπορικές συμφωνίες δεν θα είναι στα καλύτερα τους. Κάντε λίγη υπομονή, όλα θα βελτιωθούν μόλις ο Ερμής επιστρέψει σε ορθή πορεία.
Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα αισθηματικά σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!
Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα οικονομικά σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!
Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα επαγγελματικά σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!

 Ο Ερμής ανάδρομος στον Σκορπιό

 
Ο τελευταίος ανάδρομος Ερμής του 2018 ξοδεύει μεν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στον Τοξότη, αλλά καταλήγει στον υδάτινο Σκορπιό την 1η Δεκεμβρίου και μένει τις τελευταίες μέρες εκεί πριν επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 6 Δεκεμβρίου.

Σε προσωπικό επίπεδο, ας δούμε πριν από όλα την ενέργεια του Τοξότη. Αυτό το ζώδιο κυβερνάται από τον Δία, τον πλανήτη της τύχης, των ευκαιριών και της επέκτασης. Ο Τοξότης δεν θέλει να κλείνεται μέσα σ' ένα κουτί. Κατά συνέπεια, ο ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη, μπορεί να μας ωθήσει να αναζητήσουμε νέες διόδους στη ζωή μας, για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε, πως ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο χρειάζεται την οργάνωση πολλών επιμέρους λεπτομερειών.

Δεδομένου ότι αυτή η αναδρομή συμβαίνει κοντά στο τέλος του ημερολογιακού έτους, μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε προγραμματισμό για τη νέα χρονιά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μελλοντικά έργα και σχέδια σας, ώστε να τα προγραμματίσετε σωστά, ειδικά εάν ενδιαφέρεστε για ταξίδια ή νέες ευκαιρίες μάθησης και οργανώστε τα με κάθε λεπτομέρεια.

Ο Τοξότης ανοίγει νέους ορίζοντες, και αυτό ισχύει και για πνευματικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Αυτός ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να σας δώσει ευκαιρίες να διευρύνετε τους ορίζοντες του μυαλού σας.

Όταν ο Ερμής περάσει στον Σκορπιό, αυτή η ανάγκη για ελευθερία μπορεί να γίνει ακόμη ισχυρότερη. Ο Σκορπιός συνδέεται με την εξουσία, οπότε να είστε έτοιμοι να επανεξετάσετε οποιεσδήποτε καταστάσεις εμποδίζουν την ανάπτυξη σας. Μπορεί να νοιώσετε την ανάγκη να ανακτήσετε ένα μέρος της ζωής σας που έχει μείνει σε στασιμότητα. Σε αυτή σας την προσπάθεια, οι αστρολόγοι μας είναι δίπλα σας.

★ Για να λαμβάνεις προβλέψεις άμεσα στο email σου, κάνε κλικ εδώ!
Ο ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη  μπορεί εύκολα να μας οδηγήσει σε δύσβατα μονοπάτια. Υπάρχουν τόσα πράγματα που είναι εκτός ελέγχου μας. Αλλά αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι πώς θα αντιδράσουμε απέναντι στα όποια εμπόδια μπορεί να συναντήσουμε φέτος.
 
Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα αισθηματικά σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!
Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα οικονομικά σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!
Διάβασε εδώ πως επηρεάζονται τα επαγγελματικά  σου με την ανάδρομη πορεία του Ερμή!
Το 2018, προσπαθήστε να προσεγγίσετε τον ανάδρομο Ερμή ως ευκαιρία για ανάπτυξη και ίσως απλά διαπιστώσετε ότι η επιβίωση της διέλευσης είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζατε.