Share This!

Πρωτοχρονιάτικο μενού από την πιο διάσημη γυναίκα chef του κόσμου

H Rachael Ray υποδέχεται γευστικά το νέο χρόνο ετοιμάζοντας ένα πρωτοχρονιάτικο μενού γεμάτο εκπλήξεις. Εορταστικές συνταγές από την πιο διάσημη γυναίκα chef του κόσμου!
 
« Η ζωή είναι σαν μια συνταγή μαγειρικής. Άλλοι μπορεί, αν και χρησιμοποιούν ακριβά «υλικά», να μην την απολαμβάνουν γιατί χάνουν το μέτρο στη δοσολογία τους, άλλοι μπορεί να την απολαμβάνουν πάντα γιατί τη μοιράζονται με καλή παρέα. Όπως και να έχει, τα υλικά στη συνταγή της ζωής σου τα επιλέγεις  εσύ και εύχομαι η συνταγή σου να έχει πάντα επιτυχία! Καλή Χρονιά! R.
  
Η Rachael προτείνει ορεκτική ντοματόσουπα με Vodka, κοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι και για επιδόρπιο cupcakes με καρύδα.Δοκιμάστε τα!
 
Ντοματόσουπα με Vodka
Υλικά
  • 400 ml ντομάτα κονκασέ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 ml ζωμό κότας
  • 2 κουταλιές της σούπας vodka
  • 1 κουταλιά της σούπας horse radish
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  •  
Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  2. Όταν ροδίσει, σβήνουμε με τη μισή βότκα.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα και έπειτα το ζωμό λαχανικών.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το αγριοράπανο (horse radish) και το μισό λεμόνι και αφήνουμε να σιγοβράσει για ένα τέταρτο.
  5. Ενώ σιγοβράζει η σούπα, ρίχνουμε τη υπόλοιπη βότκα και τη φλογίζουμε (φλαμπέ). Ρίχνουμε το υπόλοιπο λεμόνι.
  6. Όταν έχει βράσει η ντοματόσουπα, την περνάμε από blender για να γίνει βελουτέ.
  7. Προαιρετικά στολίζουμε με λίγο λάδι χτυπημένο με μαϊντανό στο μπλέντερ.
 
 
Κοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι
Υλικά
  • 3/4 κούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 4 μερίδες φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1/3 κούπας μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού  ξύσμα πορτοκαλιού
  • Λίγο αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση:
1)Σε ένα μπωλ, ανακατέψτε τον χυμό, το μέλι, το σκόρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλατοπίπερο.
2) Προσθέστε μέσα  το κοτόπουλο, κλείστε το και αφήστε το στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
3)Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει.
4) Βγάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα, στραγγίξτε τα και βάλτε τα στο τηγάνι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές.
5)Προσθέστε στο τηγάνι τη μαρινάδα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.                 
 
 
Cupcakes καρύδας
Υλικά:
Για τα cupcakes:
  • 2 φλιτζάνια  τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνια τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα καρύδας
Για το γλάσο
  • 1 φλιτζάνι  τσαγιού ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού γάλα καρύδας, θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες καρύδας
 
Εκτέλεση:
  1. Σ' ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και τη βανίλια.
  2. Σ' ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και αφού χτυπήσουμε καλά προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι που έχουμε στο πρώτο μπωλ και το γάλα καρύδας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια των cupcakes και βάζουμε το μείγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2/3 τις φόρμας.
  5. Ψήνουμε για 20-25' στους 175 C.
  6. Αφήνουμε 10' να κρυώσουν και τα βγάζουμε απ' τα φορμάκια.
  7. Σ' ένα μπωλ χτυπάμε όλα τα υλικά για το γλάσο εκτός από τις νιφάδες καρύδας μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, ομοιόμορφο μείγμα.
  8. Μ' ένα κορνέ ή σπάτουλα βάζουμε γλάσο σε κάθε cupcake και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες καρύδας.
 
 
Η Rachael γιορτάζει τα γενέθλιά της στις 25 Αυγούστου και οι περισσότεροι πλανήτες του αστρολογικού της χάρτη (*Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Δίας, Ουρανός, Πλούτωνας) βρίσκονται στο ζώδιο της Παρθένου: ευφυής με ιδιαιτέρως κριτικό και  επιχειρηματικό πνεύμα, ανεξάρτητη, επιμελής, πολυπράγμων και  αεικίνητη, υπεραναλυτική, σχολαστική, πρακτική, λεπτολόγος, τελειομανής, πεισματάρα. Μια επιτυχημένη επαγγελματίας με δυνατή προσωπικότητα.
 
                                                                                                       
Κείμενο: Νάνσυ Μητροπούλου