Share This!

Τα όνειρα και ο αποσυμβολισμός τους! Τι μυστικά αποκαλύπτουν τα όνειρά μας για τις επιθυμίες μας;

Κάθε βράδυ, για περίπου 2 ώρες, κάθε άνθρωπος στη Γη ονειρεύεται.
 

Τι είναι τα όνειρα;  Από πού προέρχονται; Τι μηνύματα μας στέλνουν;

 
 Οι επιστήμονες δε γνωρίζουν πολλά για το πώς και το γιατί ονειρευόμαστε. Ο Φρόυντ θεωρούσε πως τα όνειρα είναι η «δικλείδα ασφαλείας» του εαυτού μας για τις ανομολόγητες, υποσυνείδητες  επιθυμίες μας. Στη δεκαετία του 50 οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, οι παράξενες, χωρίς λογική εμπειρίες που ονομάζουμε «όνειρα» συμβαίνουν πάντα σχεδόν κατά τη διάρκεια της φάσης ύπνου REM ( Rapid Eye Movement), που χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών.
 
Κάποιες φορές, τα όνειρα είναι ξεκάθαρα για εκείνον που τα βλέπει: ένας φίλος από τα παλιά ξαναεμφανίζεται, μια υπέροχη τροπική παραλία τον καλεί ή  απλά κερδίζει το τζακ ποτ στο Lotto!
 
Ωστόσο τα όνειρα δε λένε πάντα μια απλή ιστορία, και το πεδίο της έρευνας των ονείρων γίνεται πολύ συναρπαστικό όταν διαπιστώνεται ότι άνθρωποι από τελείως διαφορετικές κουλτούρες και με διαφορετικό υπόβαθρο έχουν παρόμοια όνειρα! Τα όνειρα είναι μια διεθνής γλώσσα, μέσω της οποίας δημιουργούνται σύνθετες εικόνες μέσα από τα σύνθετα συναισθήματά μας. Μέσα από τη διεθνή έρευνα φαίνεται να υπάρχουν  14 κοινές εικόνες-μοτίβα που συναντούμε στα όνειρα. Αν και δεν υπάρχει μια απόλυτη, αντικειμενική ερμηνεία για σύμβολα και εικόνες μέσα στα όνειρα, όπως ακριβώς ένα χαμόγελο εκφράζει συνήθως ότι κάποιος νιώθει όμορφα, έτσι και οι συγκεκριμένες εικόνες είναι τόσο κοινές, που πράγματι φαίνεται να έχουν μια συγκεκριμένη κοινά αποδεκτή σημασία.
 
 Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS. Με κόστος μόνο 1,23€ έχεις μια σίγουρη απάντηση. Γράψε στο κινητό σου ΑΔΑΜ (κενό) την ημερομηνία γέννησης σου και το θέμα που σε απασχολεί και στείλε το στο 54991, για μια έγκυρη, άμεση και οικονομική απάντηση.
 
Δες την αναλυτική ερμηνεία του ονειροκριτη στο astrologos.gr! 
 

Ας δούμε τα «σύμβολα» αυτά:

1. Κυνηγητό
Σύμφωνα με διεθνείς αναφορές, αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα. Αυτό γιατί η ένταση και το άγχος που νιώθουμε μέσα στο όνειρό μας, είναι τόσο ζωντανά, ώστε ακόμη και όταν ξυπνάμε, αυτό το όνειρο να φαντάζει πραγματικό. Συχνά, η ύπαρξη τέτοιων ονείρων πηγάζει  όχι τόσο από το φόβο ότι πραγματικά μας κυνηγούν όσο από αυτό από το οποίο τρέχουμε για να γλυτώσουμε. Αυτά τα όνειρα μας βοηθούν να κατανοήσουμε ότι στην κανονική μας ζωή ως «ξύπνια» όντα υπάρχει κάτι στο οποίο δε δίνουμε την προσοχή που θα έπρεπε και το οποίο προσπαθούμε να αποφύγουμε.
 
 2. Νερό
Το νερό συχνά αντικατοπτρίζει τα συναισθήματά μας ή τις υποσυνείδητες σκέψεις μας. Η ποιότητα του νερού (διαυγές ή θολό, ήρεμο ή ταραγμένο) συχνά αποκαλύπτει πόσο αποτελεσματικά διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι τα συναισθήματά μας.  
 
3. Οχήματα
Ένα αυτοκίνητο, αεροπλάνο, τραίνο ή καράβι στο όνειρό μας μπορεί να αντανακλά την κατεύθυνση που νιώθουμε πως παίρνει η ζωή μας και τον έλεγχο που εμείς πιστεύουμε πως έχουμε πάνω στο μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά μας. Τα οχήματα μάς δίνουν τη δύναμη να μεταβούμε όπου θέλουμε και να οραματιστούμε τον εαυτό μας να φθάνει στον προορισμό του ή να δούμε κάτω από άλλο φως τα εμπόδια που νομίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε και πρέπει να τα υπερβούμε.
 
4. Άνθρωποι
Το να ονειρευτείς άλλους ανθρώπους συχνά είναι μια αντανάκλαση των διαφορετικών πλευρών του εαυτού σου. Οι άνθρωποι σε όνειρα μπορεί να σχετίζονται με χαρακτηριστικά μας που πρέπει να αναπτυχθούν. Συγκεκριμένοι άνθρωποι συνδέονται απευθείας με υπάρχουσες σχέσεις ή διαπροσωπικά θέματα που χρειάζεται να δουλέψουμε.  Το ονειρευτείς έναν αγαπημένο, έναν εραστή ειδικά, συμβολίζει συχνά την πλευρά του εαυτού μας από την οποία νιώθουμε ότι αποστασιοποιούμαστε.
 
5. Σχολείο ή σχολική αίθουσα
Είναι τόσο κοινό οι άνθρωποι στα όνειρά τους να έρθουν αντιμέτωποι μέσα σε μια τάξη ξαφνικά με ένα διαγώνισμα για το οποίο δεν είναι καθόλου προετοιμασμένοι! Αυτό είναι ένα καταπληκτικό παράδειγμα ενός παιχνιδιού που παίζει το μυαλό μας στο όνειρό μας, χρησιμοποιώντας μια έννοια και δίνοντάς της διαφορετική σημασία. Το μάθημα ή το διαγώνισμα/δοκιμασία είναι κάτι που πρέπει να διδαχθούμε από το παρελθόν μας. Γι αυτό και τις πιο πολλές φορές τέτοια όνειρα αναφέρονται από ανθρώπους που έχουν τελειώσει το σχολείο πολύν καιρό πριν.
 
 Για να λαμβάνεις προβλέψεις άμεσα στο email σου, κάνε κλικ εδώ!
 
6. Παράλυση
Οι πιο πολλοί άνθρωποι δε συνειδητοποιούμε ότι το σώμα κυριολεκτικά βιώνει μια μορφή παράλυσης την ώρα που ονειρευόμαστε, που το εμποδίζει από το να «εκτελέσει» αυτά που συμβαίνουν στα όνειρά μας, και συνεπώς να το ονειρευόμαστε ότι παραλύουμε, ότι είμαστε ανίκανοι να κινηθούμε ουσιαστικά αναπαριστά την επικάλυψη ανάμεσα στη φάση REM (Rapid Eye Movement) κατά την οποία ονειρευόμαστε και τη φάση που σιγά σιγά ξυπνάμε. Όνειρα όπου είμαστε παράλυτοι, ανίκανοι να κινηθούμε, συχνά όμως μπορεί να εκφράζουν  ότι νιώθουμε πως δεν έχουμε τον έλεγχο στην πραγματική μας ζωή.  
 
 Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 
7. Θάνατος
Αν και ο θάνατος συχνά δίνει μια δυσάρεστη, αρνητική αίσθηση, συχνά συνδέεται άμεσα με μια δραματική αλλαγή που συντελείται στη ζωή μας-το τέλος κάποιου πράγματος, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος για κάτι νέο.
 
 Διάβασε πως σε επηρεάζουν οι πλανητικές όψεις σήμερα αλλά και για τις επόμενες 5 ημέρες στις Διελεύσεις Πλανητών.
 
8. Πτήση
Το να πετάς μέσα σε ένα όνειρο, και το πόσο καλά ή όχι τα καταφέρνεις, σχετίζεται και αυτό με το βαθμό στον οποίο νιώθουμε πως ελέγχουμε τη ζωή μας και το αν πιστεύουμε πως είμαστε σίγουροι και ικανοί να φέρουμε εις πέρας τους στόχους μας. Το να πετάμε ψηλά μας γεμίζει μια την υπέρτατη αίσθηση ευφορίας ενώ το να πετάμε χαμηλά, κοντά στο έδαφος, αντιμετωπίζοντας εμπόδια όπως τον κίνδυνο να πιαστούμε στις γραμμές του ηλεκτρικού, μας πλημμυρίζει με μια αίσθηση απόγνωσης.
9. Πτώση
Δεν είναι όλα τα όνειρα στα οποία βιώνουμε πτώση τρομακτικά και αρνητικά. Κάποιοι άνθρωποι αναφέρουν ότι ονειρεύονται πως πέφτουν αργά με μια αίσθηση απίστευτης ηρεμίας, νιώθουν ότι επί τέλους αφήνονται και αυτό τους γεμίζει ευφορία και γαλήνη. Το να πέφτεις όμως εκτός ελέγχου από ένα μεγάλο ύψος υποδηλώνει ότι για κάποιο θέμα στην πραγματική μας ζωή νιώθουμε πως έχουμε χάσει τον έλεγχο.
 
Εσύ διάβασες την σημερινή σου πρόβλεψη από την Λίτσα Πατέρα; 
 
10. Γύμνια
Τα όνειρα όπου βλέπουμε τον εαυτό μας γυμνό εκφράζουν συνήθως ότι νιώθουμε εκτεθειμένοι και τρωτοί. Το μέρος του σώματός μας που είναι εκτεθειμένο ίσως μας βοηθήσει να κατανοήσουμε σε τι αισθανόμαστε τρωτοί και ευάλωτοι.
11. Βρέφος
Το να ονειρευτείς ένα μωρό συχνά συμβολίζει κάτι νέο: μπορεί να είναι μια καινούρια ιδέα, ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο, ή να εκφράζει τη δυναμική μας να αναπτύξουμε κάποιο συγκεκριμένο τομέα της κανονικής μας ζωής.
 
12. Φαγητό
Το φαγητό συμβολίζει την ενέργεια, τη γνώση, την «τροφή» και συνδέεται άμεσα με το πνεύμα μας, τη διανόηση και τα συναισθήματά μας. Το φαγητό μπορεί ακόμη να μας αποκαλύπτει ότι είμαστε «πεινασμένοι» για νέα πληροφορία και βαθύτερη κατανόηση του τι μας συμβαίνει στην πραγματική μας ζωή.
 
13. Σπίτι
Τα σπίτια στα όνειρά μας συχνά αντανακλούν το τι γίνεται στο μυαλό μας, τι γίνεται με τις σκέψεις μας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Συμβολίζουν το μυαλό μας. Διαφορετικά επίπεδα ή δωμάτια μπορεί να συνδέονται με διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητας μας και διαφορετικό βαθμό συνειδητότητας. Το υπόγειο για παράδειγμα συχνά συμβολίζει ό,τι έχει παραμεληθεί από εμάς ή αυτά που δε συνειδητοποιούμε στην κανονική μας ζωή ενώ οι κρεβατοκάμαρες σχετίζονται με τις πιο μύχιες σκέψεις και συναισθήματα του υποκειμένου-αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στον «πυρήνα» της προσωπικότητάς του.   
 
 Οι αστρολόγοι, συνεργάτες του astrologos.gr, είναι πάντα διαθέσιμοι για την δική σου τηλεφωνική πρόβλεψη στο 14901
 
14. Sex
Το σεξ στα όνειρα μπορεί απλά να είναι έκφραση ερωτικής επιθυμίας. Μπορεί όμως και να συμβολίζει τις πιο βαθιές και προσωπικές πλευρές της σύνδεσής μας με τον εαυτό μας και τους άλλους.
 
Παρά τις κοινές εικόνες-σύμβολα στα όνειρα των ανθρώπων, είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε ότι μόνο ο καθένας μας μπορεί πραγματικά να ερμηνεύσει τα όνειρά του και το πώς τα σύμβολα αυτά και η σημασία τους μπορούν να συνδέονται με συγκεκριμένα γεγονότα και καταστάσεις στην πραγματική μας ζωή.