Share This!

Ζώδια πλανήτες και ενδοκρινείς αδένες! Από την Λία Λεοντίδου!

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ενδοκρινείς αδένες είναι «δέκτες» των πλανητικών επιρροών. Διάσπαρτοι μέσα στο σώμα μας, υπακούουν στους ίδιους νόμους που διέπουν τους πλανήτες βάσει της διάταξής τους ως προς την απόστασή τους από τον Ήλιο. Δομημένοι πάνω στο ίδιο μοντέλο, μετασχηματίζουν την ανθρώπινη ενέργεια και συντονίζουν κάθε όργανο στο σώμα μας.
 
Αν θεωρήσουμε ως κέντρο των ενδοκρινών αδένων την καρδιά και σχηματίσουμε ένα νοητό διάγραμμα του ανθρώπινου σώματος επάνω στο οποίο σημειώσουμε τους διάφορους αδένες, θα παρατηρήσουμε ότι όλοι βρίσκονται πάνω σε μια σπείρα, όπως και το Ηλιακό μας Σύστημα. Οι ενδοκρινείς αδένες είναι η υπόφυση, ο θυρεοειδής αδένας, τα επινεφρίδια, ο παραθυρεοειδής αδένας, ο θύμος αδένας, το πάγκρεας και οι γονάδες (ωοθήκες και όρχεις). Οι προαναφερθέντες αδένες εκκρίνουν στο αίμα μικρές ποσότητες ορμονών, οι οποίες επιταχύνουν ή επιβραδύνουν ζωτικές χημικές διεργασίες στο σώμα, έχοντας έτσι σημαντική επίδραση σε αυτό όσο και στην προσωπικότητά μας.
 
★  Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS. Με κόστος μόνο 1,23€ έχεις μια σίγουρη απάντηση. Γράψε στο κινητό σου ΑΔΑΜ (κενό) την ημερομηνία γέννησης σου και το θέμα που σε απασχολεί και στείλε το στο 54991, για μια έγκυρη, άμεση και οικονομική απάντηση.
 
Με τον τρόπο αυτό οι ορμόνες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον ψυχισμό και τη συμπεριφορά μας. Οι ορμόνες, ως «χημικοί αγγελιαφόροι», τοποθετούνται υπό τη γενική κυριαρχία του Ερμή, του αγγελιαφόρου. Σε αντιστοιχία με το Ηλιακό Σύστημα, κάθε ένας από τους ενδοκρινείς αδένες και η ορμόνη που παράγει ελέγχονται από ένα συγκεκριμένο πλανήτη. Βρίσκονται στα τμήματα του σώματος που αντιστοιχούν στον Κριό (κεφάλι, πρόσωπο, μάτια, αφτιά, δόντια, κυκλοφορικό σύστημα, επινεφρίδια και αδρεναλίνη) και το Ζυγό (νεφρά, ουροδόχος κύστη, ουρήθρα, οσφυϊκοί σπόνδυλοι και νεφρική αρτηρία). Οι άσχημες όψεις (αντιθέσεις και τετράγωνα) που σχετίζονται με αυτά τα ζώδια μπορεί να προκαλέσουν αστάθεια στο ενδοκρινικό σύστημα. Το ανθρώπινο σώμα παρουσιάζει αμφίπλευρη συμμετρία, καθώς πολλά όργανα και δομές του υπάρχουν σε ζεύγη. Ο Ήλιος είναι ο γενικός «κυβερνήτης» όλων των οργάνων στη δεξιά πλευρά του σώματος, ενώ η Σελήνη είναι ο γενικός «κυβερνήτης» εκείνων που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά. Αντίθετα, στο εγκεφαλικό επίπεδο, η Σελήνη ελέγχει το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, ενώ ο Ήλιος, το αριστερό. Σε γενικές γραμμές, η υπερβολική έκκριση ορμονών από τους ενδοκρινείς αδένες σχετίζεται με τον πλανήτη Δία, πλανήτης της ανάπτυξης, ενώ η περιορισμένη έκκριση με τον πλανήτη Κρόνο, πλανήτη της συρρίκνωσης. Η διαταραχή στην έκκριση των ορμονών μπορεί να οδηγήσει σε νανισμό ή γιγαντισμό. Η ανάπτυξη κακοήθειας σε αυτούς τους αδένες σχετίζεται με τον πλανήτη Πλούτωνα, ενώ η μόλυνση και οι φλεγμονές, με τον πλανήτη Άρη.
 

Η ΥΠΟΦΥΣΗ

 
Η υπόφυση αποτελεί το κλειδί της ισορροπίας, την έδρα ελέγχου του σώματός μας και το πνευματικό κέντρο της ύπαρξής μας. Ελέγχεται από τον  πλανήτη Ουρανό και σχετίζεται με το ζώδιο του Κριού. Ρυθμίζει τις λειτουργίες της ανάπτυξης και της αναπαραγωγής μέσω του ελέγχου της ορμονικής ισορροπίας. Οι αποκρυφιστές  υποστηρίζουν ότι η υπόφυση «αφυπνίζεται» όταν ο Ποσειδώνας κάνει όψη 120 μοιρών με τον Ουρανό στο γενέθλιο χάρτη ενός ατόμου. Ο συγκεκριμένος αδένας αποτελείται  από δύο ξεχωριστούς λοβούς, ο καθένας  από τους οποίους επιτελεί μια ξεχωριστή ειδική λειτουργία. Ο πρόσθιος λοβός ελέγχεται από τον Κρόνο και από τα ζώδια του Αιγόκερω και του Σκορπιού και έχει άμεση σχέση με το αναπαραγωγικό σύστημα. Οι ορμόνες που εκκρίνει σηματοδοτούν την ωορρηξία στις γυναίκες και την έναρξη της εφηβείας και στα δύο φύλα. Το οπίσθιο τμήμα, το οποίο ελέγχεται από το Δία και τα ζώδια του Καρκίνου και του Τοξότη, ρυθμίζει τη θρέψη και την ανάπτυξη του σώματος και έχει τον έλεγχο της κυκλοφορίας των υγρών μέσα σε αυτό, ιδιαίτερα στα νεφρά. Συχνά ο Ουρανός στον Ταύρο υποδηλώνει μειωμένη δραστηριότητα του οπίσθιου λοβού της υπόφυσης. Οι όψεις μεταξύ των πλανητών Δία και Ουρανού δίνουν σημαντικές  πληροφορίες για την ανάπτυξη του σώματος σ’ ένα γενέθλιο χάρτη.
 
 Διάβασε πως σε επηρεάζουν οι πλανητικές όψεις σήμερα αλλά και για τις επόμενες 5 ημέρες στις Διελεύσεις Πλανητών.
 
 

ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ

 
Ο Θυρεοειδής  αδένας, στην εμπρόσθια επιφάνεια του θυρεοειδούς χόνδρου του λάρυγγα, ελέγχεται από τον Ερμή, τον Ταύρο και το Σκορπιό. Επηρεάζει τη διανοητική και συναισθηματική ισορροπία και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία γενικότερα. Παράγει μια πολύ σπουδαία ορμόνη, τη θυροξίνη, η οποία συντίθεται από την τυροσίνη και το ιώδιο, που ελέγχεται από τον Ήλιο. Η θυροξίνη ρυθμίζει τις καύσεις του οργανισμού, την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων  και του σώματος και διεγείρει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Από τις συχνότερες δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς αδένα είναι ο υποθυρεοειδισμός, που προκαλείται από έλλειψη ιωδίου και φαίνεται συνήθως από μια δύσκολη όψη Κρόνου - Ήλιου.
 
Όταν ο θυρεοειδής λειτουργεί παραπάνω από το φυσιολογικό, στην περίπτωση του υπερθυρεοειδισμού, δημιουργείται εξόφθαλμη βρογχοκήλη, η οποία σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο υποδηλώνεται συνήθως από μια δύσκολη όψη του Άρη ή του Δία προς τον Ερμή. Ένας άλλος κλασικός δείκτης  βρογχοκήλης είναι όταν η Αφροδίτη στον Ταύρο δέχεται πολλές δύσκολες όψεις και παράλληλα είναι στον έκτο οίκο (της υγείας) στο γενέθλιο χάρτη.
 
Στον υπερθυρεοειδισμό πρέπει να αποφεύγονται τροφές που περιέχουν  πολύ ιώδιο (ψάρια και θαλασσινά), το θυμάρι, το κόκκινο πιπέρι και το θαλασσινό αλάτι. Στην αντίθετη περίπτωση, του υποθυρεοειδισμού, πρέπει να αποφεύγονται το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα προϊόντα σόγιας. Πάντως, η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανική για τη σωστή λειτουργία του αδένα.
 

★ Για να λαμβάνεις προβλέψεις άμεσα στο email σου, κάνε κλικ εδώ!

 

ΤΑ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ

 
Τα επινεφρίδια βρίσκονται πάνω από τα νεφρά, ελέγχονται από τον πλανήτη Άρη και το ζώδιο του Ζυγού και παράγουν διάφορες ορμόνες, όπως είναι η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη, καθώς επίσης και κάποιες μικρές ποσότητες σεξουαλικών ορμονών. Πιθανολογείται, μάλιστα, ότι ο πλανήτης Άρης ελέγχει  την παραγωγή της κορτιζόλης. Η δυσλειτουργία των επινεφριδίων, τόσο η υπερδραστηριότητα όσο και η μειωμένη δραστηριότητά τους, μπορεί να  έχει κάποιες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας και ειδικά μάλιστα να επηρεάσει άμεσα την άμυνα του οργανισμού μας στα διάφορα νοσήματα. Η πιο χαρακτηριστική πλανητική όψη σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο η οποία υποδηλώνει ανεπαρκή έκκριση των ορμονών είναι μια δύσκολη όψη του Άρη με το Δία, τον Κρόνο ή, πιο συχνά, με τον Ποσειδώνα. Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι ότι μια δύσκολη όψη μεταξύ του Ποσειδώνα και του Άρη συναντάται συχνά στους γενέθλιους χάρτες ατόμων που πάσχουν από αλκοολισμό. Στην αρμονική λειτουργία των επινεφριδίων είναι πιθανό να βοηθήσουν ορισμένες τροφές που περιέχουν τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, E, β- καροτίνη, βιταμίνη Α, το σύμπλεγμα των βιταμινών Β (Β1, Β3, Β6, φυλλικό οξύ) και τα στοιχεία ψευδάργυρος και σελήνιο. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη Β1 βρίσκεται  στα φασόλια, τις φακές, τα καρύδια, το μαύρο ρύζι, το αλεύρι ολικής άλεσης, το γιαούρτι και το χοιρινό κρέας, ενώ τη βιταμίνη Β3 (νιασίνη) μπορούμε να τη βρίσκουμε στα παντζάρια, τη μαγιά μπίρας, τα φιστίκια, το σολομό, τον τόνο και στο χοιρινό κρέας. Η βιταμίνη Β6 βρίσκεται στις μπανάνες, τα καρότα, το αβοκάντο, τα αβγά, τους ηλιόσπορους και τα φιστίκια, ενώ το φυλλικό οξύ υπάρχει στα πράσινα λαχανικά, τα κίτρα, τα ρεβίθια, τα φιστίκια, το τυρί, τον τόνο και το σολομό. Η βιταμίνη C υπάρχει πλούσια στα πορτοκάλια, τις ντομάτες και τα πράσινα λαχανικά, ενώ η β- καροτίνη συναντάται στα κίτρινα  και κόκκινα λαχανικά και στα φρούτα. Τον ψευδάργυρο μπορούμε να τον βρίσκουμε στα οστρακοειδή, τα φασόλια, τον αρακά, το σπανάκι, τους ηλιόσπορους, το μοσχάρι και τη γαλοπούλα.
Τέλος, το σελήνιο το βρίσκουμε στη μαγιά και στους σπόρους ολικής άλεσης.
 

 Αν θέλεις να διαβάσεις τις ημερήσιες προβλέψεις για το ζώδιο σου από την  Λίτσα Πατέρα πάτησε εδώ

 

TO ΠΑΓΚΡΕΑΣ

 
To πάγκρεας ελέγχεται από την Παρθένο και επιτελεί δύο κύριες λειτουργίες:
παράγει ένα υγρό που περιέχει ένζυμα, τα οποία βοηθούν στην πέψη, αλλά και
κάποιες ορμόνες, όπως η ινσουλίνη και η γλυκαγόνη. Και οι δύο αυτές ορμόνες
εκκρίνονται από μια σημαντική ομάδα κυττάρων, τα νησίδια του Langerhans. Η
αναλογία συγκέντρωσης ινσουλίνης-γλυκαγόνης ρυθμίζει το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα. Η μειωμένη έκκριση ή η παντελής έλλειψη ινσουλίνης προκαλεί τη μεταβολική νόσο που ονομάζεται διαβήτης, ενώ η υπερέκκριση ινσουλίνης προκαλεί υπογλυκαιμία. Τα νησίδια του Langerhans και η ινσουλίνη κυβερνώνται από το Δία, ενώ το σάκχαρο (γλυκόζη)  από τον πλανήτη Αφροδίτη.
Στο διαβήτη ο Δίας δέχεται δύσκολη όψη από τον Κρόνο. Στην υπογλυκαιμία ο Δίας προσβάλλεται από τον Ποσειδώνα. Πολύ συχνά στο διαβήτη ο γενέθλιος Δίας βρίσκεται στον Κριό, το Ζυγό ή το Σκορπιό, στον πρώτο, έκτο  και δωδέκατο οίκο.
 
★ Οι αστρολόγοι, συνεργάτες του astrologos.gr, είναι πάντα κοντά σου για μία προσωπική πρόβλεψη στο 14901  
 
Στην καλή λειτουργία του αδένα  βοηθούν ο σολομός, ο γαύρος, η σαρδέλα, η ρέγκα, το σκουμπρί, ο τόνος, ο βακαλάος, η πέστροφα, οι γαρίδες, καθώς και τα κρεμμύδια, τα μήλα, τα μούρα, το σγουρό λάχανο, τα βατόμουρα, τα μαύρα σταφύλια, το έγχυμα μαύρου και πράσινου τσαγιού και το μπρόκολο.
 
Tης Λίας Λεοντίδου, ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥ - ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑΣ, DIP.
ASTROLOGICAL STUDIES & ASTROPSYCHOLOGY
MENTORSHIRTHA.: 6979 719458.