Share This!

Ζώδιο Καρκίνος: Μυθολογική προσέγγιση του ζωδίου!

Το ζώδιο του Καρκίνου και η μυθολογική προσέγγιση του ζωδίου!
 
Γεννήθηκα στο ζώδιο του Καρκίνου και για αυτό τον λόγο στέκομαι σε πολλά πόδια και έχω στην κατοχή μου πολλά και στη θάλασσα και στη στεριά γιατί το καβούρι είναι κατάλληλο και για τα δύο. Τριμάλχιος, στο έργο Σατυρικόν του Πετρωνίου 
 
Ο Καρκίνος (22 Ιουνίου-22 Ιουλίου) είναι ένα παρορμητικό ζώδιο του Νερού και ο "πλανήτης" που τον κυβερνά είναι η Σελήνη. Το φυτό του είναι ο κάκτος, κατάλληλο για ένα ζώο με δαγάνες και τα χρώματα του είναι το πράσινο, το βιολετί και το λευκό, ενώ συχνά συνδέεται και με το κόκκινο χρώμα. Το λουλούδι του είναι το γιασεμί και πολύτιμος λίθος του η φεγγαρόπετρα, που ταιριάζει σε ένα ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη ( οι Καρκίνοι συχνά αναφέρονται και ως Παιδιά της Σελήνης). 
 
Οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο του Καρκίνου είναι δημιουργικοί, ευαίσθητοι,προσεκτικοί και εφευρετικοί.Μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα προστατευτικοί και είναι πολύ καλοί φίλοι.  Η επιμονή, που συμβολίζεται από τις δαγκάνες του καβουριού, είναι η αρετή τους και έχουν τη τάση να προσφέρουν θερμή υποστήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη.
 
Οι Καρκίνοι γίνονται καταπληκτικοί νοσοκόμοι και γιατροί και συνήθως είναι ευτυχισμένοι με τις πλευρές της ζωής που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια.
 
Διακεκριμένοι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Φράντς Κάφκα, ο Μάρσελ Προυστ, Νέλσων Μαντέλα, Έρνεστ Χεμινγουέι, Τομ Κρουζ, Δέσποινα Βανδή, Μέρυλ Στρηπ, Ιζαμπελ Ατζανί, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Κάτια Ζυγούλη, Τζόρτζιο Αρμάνι, πρίγκιπας Ουίλιαμ της Αγγλίας κ.α..
        
 Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 
Ο αστερισμός του Καρκίνου βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του ουρανού όπου φτάνουν οι ακτίνες του ήλιου.Σύμφωνα με τη χαλδαϊκή και την πλατωνική φιλοσοφία ο Καρκίνος είναι ένας αγωγός από τον οποίο περνούν οι ψυχές στη γήινη υπόσταση και ο Αιγόκερως είναι ο δρόμος από τον οποίο οι ψυχές επιστρέφουν στον Ουρανό. Ο Καρκίνος και ο Αιγόκερως δίνουν τα ονόματά τους στους δύο τροπικούς. Ένας Χαλδαίος ιερέας προφήτεψε οτι η Γη θα χανόταν από πλημμύρες όταν οι πλανήτες θα συναντιόνταν στον Καρκίνο και από φωτιά όταν όλοι θα ενώνονταν στον Αιγόκερω. Η πρώτη συνάντηση έχει ήδη γίνει τον Ιούνιο του  1895, αλλά ήμαστε ακόμη εδώ-ίσως κάποιος θεός ν απαρενέβη για χάρη μας. 
 
Ζήτησε την πρόβλεψή σου για οτιδήποτε σε απασχολεί με ένα μόνο SMS. Με κόστος μόνο 1,24€ έχεις μια σίγουρη απάντηση. Γράψε στο κινητό σου ΑΔΑΜ (κενό) την ημερομηνία γέννησης σου και το θέμα που σε απασχολεί και στείλε το στο 54991για μια έγκυρη, άμεση και οικονομική απάντηση..
 
Οι Ζουλού λένε οτι οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο του Καρκίνου έχουν την τάση να αρρωσταίνουν και πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους. Λέγεται επίσης ότι είναι δόλιοι. Είναι ονειροπόλοι, ποιητές και πολύ τυχεροί. Ένας μύθος μιλάει για ένα καβούρι που το όνομα του ήταν Ινκαλάνκαλα.Είχε ένα νεαρό γιο ο οποίος περπατούσε προς τα πλάγια. Μια μέρα ο πατέρας του παραπονέθηκε, ρωτώντας τον γιατί περπατούσε προς τα πλάγια και όχι ευθεία, όπως θα έπρεπε. Ο γιος προβληματίστηκε και είπε στον πατέρα του να κοιτάξει τα σημάδια που άφηνε ο ίδιος πάνω στην άμμο: Ο γιος περπατούσε ακριβώς όπως ο πατέρας του. Οι Ζουλού έχουν ένα ρητό ότι όσοι περπατούν πλάγια έχουν γιους που περπατάνε και αυτοί πλάγια. Ο μύθος αυτός μπορεί να συνδεθεί με τον μύθο του Αισώπου για τους ανθρώπους που φυλάνε τα λάθη των άλλων ανθρώπων σε μια τσάντα μπροστά και τα δικά τους σε μια τσάντα πίσω: Δηλαδή είναι πολύ πιο εύκολο να δούμε τα ελαττώματα των άλλων.
 
 Διάβασε πως σε επηρεάζουν οι πλανητικές όψεις σήμερα αλλά και για τις επόμενες 5 ημέρες στο Προσωπικό Ωροσκόπιο.
 
Ο αστερισμός του Καρκίνου περιγράφεται επίσης από κάποιους Ρωμαίους συγγραφείς και έπειτα και από άλλους σαν αστακός. Άλλοι Ρωμαίοι συγγραφείς, ο Οβίδιος και ο Προπέρτιος τον έβλεπαν σαν χταπόδι. Οι λαοί της  Μεσοποταμίας  έβλεπαν τον αστερισμό σαν χελώνα και οι Αιγύπτιοι σαν το ιερό σκαθάρι, τον Σκαραβαίο, που σπρώχνει μια μπάλα από περιττώματα και τα έχει συγκεντρώσει σε ένα είδος φωλιάς μέσα στην οποία αφήνει τα αυγά του. 
 ★ Οι αστρολόγοι, συνεργάτες του astrologos.gr είναι πάντα κοντά σου για μια προσωπική πρόβλεψη στο 14901
Τόσο  στο Περού όσο και στην Ινδία  αυτός ο αστερισμός συνδέεται με ένα ιερό λουλούδι. Στην Ινδία σηματοδοτούσε την έκτη στάση της σελήνης που την ονόμαζαν Πουσία "λουλούδι" και απεικονίζεται ως φεγγάρι στην άκρη ενός τόξου. Ο αστερισμός θεωρείται απίσης το σπίτι του Βριχασπάτι, του δασκάλου των θεών. Άλλο ένα όνομα που του έχει αποδοθεί στα σανσκριτικά ήταν Σιντχάγια, που σημαίνει "αυτός που ευημερεί". Οι Άραβες τον βλέπουν σαν το στόμα και τη μουσούδα του γιγαντιαίου αστερισμού του Λέοντα αλλά και όπως οι Έλληνες, σαν δύο όνους.
 
Οι Καρκίνοι ταιριάζουν περισσότερο με τους Σκορπιούς και τους Ιχθύς
 
Οι Έλληνες βλέπουν σε αυτό τον αστερισμό τους δύο όνους που βοήθησαν τους θεούς στη μάχη κατά των γιγάντων, τρομάζοντας τους γκάρισμά τους, έναν παράξενο ήχο που οι γίγαντες δεν είχαν ξανακούσει. Οι θεοί για να τους ανταμείψουν τους προσέφεραν μια θέση στους ουρανούς και ένα παχνί με φαγητό για να μην πεινάσουν ποτέ. Το νεφέλωμα Φάτνη παρατηρείται εκεί και τα άστρα ονομάζονται "παχνί".   
 
Οι χριστιανοί βλέπουν τον αστερισμό του Καρκίνου σαν την "πανοπλία της τιμιότητας" και δύο από τα άστρα του σαν την "φάτνη του Ιησού". Ο Ίούλιος Σίλερ τον επονόμασε Αγ. Ιωάννη Ευαγγελιστή. Οι Εβραίοι τον συνδέουν με τη φυλή του Ρουβήν. 
 
★ Για να διαβάσεις τις ημερήσιες προβλέψεις για το ζώδιο σου από την  Κατερίνα Γλύμπη πάτησε εδώ