Share This!

Ζώδιο Παρθένος: Μυθολογική προσέγγιση του ζωδίου!

Η Παρθένος (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου) είναι μεταβλητό ζώδιο της Γης με κυβερνήτη πλανήτη τον Ερμή.  Φυτό του ζωδίου είναι το σιτάρι και λουλούδι του η λεβάντα. Ο πολύτιμος λίθος του είναι ο αχάτης, ενώ αγαπημένα χρώματά του είναι το πράσινο, το μπλε και το καφέ-γκρι. 
 
Οι Παρθένο ταιριάζουν πολύ με τους Αιγόκερους και τους Ταύρους.
 
Χάρη στη τυπικότητα  και την αγάπη στην τάξη που τους διακρίνει, γίνονται καλοί μαθηματηματικοί και μελετητές.  Επαγγέλματα που τους ταιριάζουν είναι  του λογιστή, του μηχανικού, του γιατρού, του νοσοκόμου, του συντάκτη, του δάσκαλου.
 
Διάσημοι Παρθένοι είναι η Μητέρα Τερέζα, ο Γκαίτε, ο Πάολο Κοέλιο, ο καρδινάλιος Ρισελιέ, ο Ρίτσαρντ Γκηρ, ο Λέων Τολστόι, η Κλώντια Σίφερ, η Μπιγιονσέ, ο Μάικλ Τζάκσον, η Είμι Γουατιχάουζ,   Κίανου Ριβς, Χιου Γκραντ.
 
 Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 
Η Παρθένος σχετίζεται με τη Δήμητρα ή την κόρη της Περσεφόνη. Είναι γνωστός ο μύθος της Δήμητρας, όπου ο Άδης απήγαγε την κόρη της Δήμητρας, Περσεφόνη, την ώρα που εκείνη μάζευε λουλούδια στην Σικελία. Η Δήμητρα, υποφέροντας από την έλειψη της αγαπημένης της κόρης δεν άφηνε τίποτε να ανθίσει, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να λιμοκτονούν. Η Δήμητρα  άφησε και πάλι την Γη να ανθίσει όταν οι θεοί συμφώνησαν να ζει με την κόρη της 9 μήνες τον χρόνο. Τους υπόλοιπους τρεις που η Περσεφόνη ζούσε με τον Άδη( χειμώνας), η  γη είναι κρύα και δεν ανθίζει,  κοιμάται περιμένοντας και πάλι την άνοιξη.
 
Στην ελληνική παράδοση η Παρθένος ήταν βασίλισσα των ουρανών ως παρθένα κόρη, της γης ως Δήμητρα και του κάτω κόσμου ως Εκάτη. Αυτά τα πρόσωπα αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα τον άγουρο καρπό, τον ώριμο καρπό και την συγκομιδή. Ακόμη την βλέπουν ως την Δικαιοσύνη ή αλλιώς Δίκη, την θεά που άφησε τον κόσμο όταν έγινε τόσο διεφθαρμένος που δεν ήταν πια άξιος της παρουσίας της. Μια από τις τελευταίες της μεταμφιέσεις ήταν η Παρθένος Μαρία, που γεννώντας τον Ιησού γίνεται η απαρχή της λύτρωσης του ανθρώπινου γένους, επιτρέποντας την αναγέννηση της ψυχής.
 
★  Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS. Με κόστος μόνο 1,24€ έχεις μια σίγουρη απάντηση. Στείλε ΑΔΑΜ (κενό) την ημερομηνία γέννησης σου και το θέμα που σε απασχολεί στο 54991, για μια έγκυρη, άμεση και οικονομική απάντηση.
 
Ο αστερισμός αυτός συμβολίζει επίσης τις τρεις Μοίρες: Την Κλωθώ που έκλωθε το νήμα της ζωής, την Λάχεση που που τραβούσε τον κλήρο ή μετρούσε το υπόλοιπο της θνητής ζωής, και την Άτροπο που κανείς δεν μπορούσε να αποφύγει και έκοβε το νήμα της ζωής. Είναι οι αφέντρες της ζωής και του θανάτου. 
 
Για τους Ρωμαίους η Παρθένος ταυτίζεται και με την Τύχη (Φουρτούνα), την θεά που γυρνούσε τον τροχό της τύχης. Η τύχη έχει και αυτή τις εποχές της.
 
Διάφοροι λαοί της Αφρικής είχαν επίγνωση και της σεξουαλικής πλευράς αυτού τ ου ζωδίου. Πίστευαν ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο της Παρθένου ήταν υπέροχοι εραστές, πολύ οργανωτικοί αλλά έχουν και τις σκοτεινές φάσεις τους εκτός των φωτεινών.
 
Οι Αζτέκοι αποκαλούσαν αυτό τον αστερισμό Μητέρα Γη ή Μαγική Μητέρα. η λέξη ¨μητέρα" ταυτίζεται με την τροφή, άρα με τον σπόρο. Υπάρχουν ορισμένοι που συνδέουν την Παρθένο με την Βαβυλώνια θεά Ιστάρ ή την Σύρια θεά Αταργάτη.  Είναι πηγή γονιμότητας, και σύμβολο της ώριμης σοδειάς, ενώ συχνά απεικονίζεται να κρατά ένα στάχυ. Στις εύκρατες ζώνες του βορείου ημισφαιρίου, η συγκομιδή γίνεται όταν ο ήλιος βρίσκεται στον αστερισμό της Παρθένου. Ίσως αυτό να εξηγεί γιατί ο αστερισμός απεικονίζεται με παρόμοιο τρόπο σε όλο τον κόσμο, αφού ο σχηματισμός των αστέρων διακρίνεται  με μεγάλη δυσκολία.  
 
Για τους Αιγύπτιους ο αστερισμός της Παρθένου ταυτίζεται με και με την Σφίγγα, το κεφάλι γυναίκας (Παρθένος), στο σώμα ενός Λιονταριού (του Λέοντα) κατά την περίοδο της ετήσιας πλημμύρας. Ή Ίσιδα συχνά αναπαρίσταται να κρατά το βρέφος   Ώρο και υπάρχουν παρόμοιες απεικονίσεις της Παρθένου Μαρίας που κρατά τον Ιησού και έχει την Σελήνη στα πόδια της και άστρα στο φόρεμά της, σύμβολα που την συνδέουν με την Ίσιδα.
 
Πολλά σύμβολα που σχετίζονται με την Παρθένο Μαρία και πολλά χαρακτηριστικά που της αποδίδονται εμφανίζουν ομοιότητες με τις αρχαίες θεότητες της γονιμότητας. για παράδειγμα, τόσο η Ίσιδα όσο και η Παρθένος πολλές φορές απεικονίζονται μαυροφορούσες (σε αναπαραστάσεις της Μεσογείου).
 
★ Για να λαμβάνεις προβλέψεις άμεσα στο email σου, κάνε κλικ εδώ!
 
Ένας ακόμη χριστιανικός συσχετισμός  αυτού του αστερισμού ήταν με τον Ιάκωβο, τον απόστολο που ήταν γνωατός ως " ο αδελφός του Κυρίου". Η εβραϊκή φυλή που συνδέεται με αυτό το ζώδιο είναι η φυλή του Γαδ.    
 
Οι πολλοί συσχετισμοί αυτού του αστερισμού με παρθένο κόρη ή μητέρα στις δυτικές ερμηνείες του, δείχνουν τον έλεγχο που ασκεί η  γυναίκα στη ζωή, έχοντας την δυνατότητα την χαρίσει, να την αρνηθεί και να την πάρει πίσω.
 
Κατά μια έννοια, ίσως, αυτός ο αστερισμός είναι μια σοβαρή προειδοποίηση να μην τα βάζουμε με την Μητέρα Φύση.
 
 Διάβασε πως σε επηρεάζουν οι πλανητικές όψεις σήμερα αλλά και για τις επόμενες 5 ημέρες στο Προσωπικό Ημερολόγιο.