Share This!

Ζώδιο Ταύρος: Μυθολογική προσέγγιση του ζωδίου!

Ο Ταύρος (20 Απριλίου  - 20 Μαΐου) είναι ένα σταθερό ζώδιο της Γης και ο πλανήτης που το κυβερνά είναι η Αφροδίτη. Το δένδρο του ζωδίου είναι η βελανιδιά, το λουλούδι του η μαργαρίτα και ο πολύτιμος λίθος του το σμαράγδι ή ο νεφρίτης. Τα χρώματά του είναι το ροζ και το μπλε. Οι Ταύροι είναι αργοί αλλά σταθεροί, και έχουν αυξημένοι την αίσθηση της ομορφιάς. Είναι πρακτικοί και πιστοί. Τους αρέσει το άνετο, ευχάριστο και ήρεμο περιβάλλον. Πολλές φορές είναι ξεροκέφαλοι και μαλθακοί. Γίνονται πολύ καλοί τραπεζίτες, αλλά και πολύ καλοί ποιητές , μουσικοί και καλλιτέχνες. Διακεκριμένοι ταύροι είναι οι Σίγκμουντ Φρόιντ, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Ευγένιος Ντελακρουά, ο Καρλ Μαρξ , ο Τσαϊκόφσκι, η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.   
        
 Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 
Ο ταύρος είναι σύμβολο δύναμης και ισχύος, και η θυσία του την άνοιξη σήμαινε για πολλούς μεσογειακούς λαούς την εξασφάλιση της γονιμότητας των χωραφιών.
 
Δύο ομάδες άστρων συνθέτουν τον αστερισμό του Ταύρου που πρόκειται για τις Υάδες (γενικά θεωρείται ότι είναι πέντε και βρίσκονται στο πρόσωπο του ταύρου) και τις Πλειάδες, (γενικά θεωρείται ότι είναι εφτά και βρίσκονται στον αυχένα του ταύρου).
 
Οι Υάδες, αυτά τα πανέμορφα άστρα στην κεφαλή του ταύρου, έχουν το σχήμα του λατινικού V που για τους λατινόφωνους συμβόλιζε την θεά Αφροδίτη, τον πλανήτη που κυβερνά τον Ταύρο. Αυτή η ομάδα αστεριών περιλαμβάνει και το λαμπρό κοκκινωπό αστέρι Αλδεβαράν.  
 

Πάρε την πρόβλεψή σου  με ένα μόνο SMS και κόστος μόνο 1,24€!  Στείλε ΑΔΑΜ (κενό) την ημερομηνία γέννησης και την ερώτηση σου στο 54991για μια έγκυρη, άμεση και οικονομική απάντηση.

 
Οι Πλειάδες, στην ελληνική μυθολογία ταυτίζονται με τα περιστέρια που τάιζαν τον Δία όταν ήταν  βρέφος και κρυβόταν. Αυτά τα περιστέρια του έφερναν αμβροσία και η κατσίκα Αμάλθεια του έδινε γάλα. Για αυτόν τον λόγο η Αμάλθεια απέκτησε ένα κέρας που είχε πάντα τροφή, το κέρας της Αμάλθειας.   
 
Λέγεται ότι οι Έλληνες προσανατόλιζαν τους ναούς τους προς τα λαμπρά αστέρια των Πλειάδων και οι εφτά αίθουσες της Μεγάλης Πυραμίδας της Αιγύπτου αντιστοιχούν στις επτά Πλειάδες.
Μίλησε ζωντανά με τους καταξιωμένους αστρολόγους μας ως και 30% φθηνότερα με την προπληρωμένη κάρτα ομιλίας! Για περισσότερες πληροφορίες πάτησε εδώ
Το έμβλημα του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστή είναι ένα φτερωτό βόδι. Οι πρώτοι χριστιανοί συνέδεαν και αυτοί τον ταύρο με τον Άγιο Ανδρέα και με το βόδι που στεκόταν στη φάτνη όταν γεννήθηκε ο Χριστός.
Διάβα​σε πως σε επηρεάζουν προσωπικά οι  σημερινές πλανητικές όψεις αλλά και οι όψεις των επόμενων 5 ημερών στο  Προσωπικό Ωροσκόπιο
Οι Εβραίοι έβλεπαν αυτόν τον αστερισμό σαν το Άλεφ, το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου τους που σημαίνει ταύρος  με κέρατα. 
 
Ο ταύρος είναι σημαντικός και στη λατρεία του Μίθρα. Και οι Δρυΐδες είχαν μια γιορτή που εξυμνούσαν τον ταύρο. Πολλές από αυτές τις λατρείες σχετίζονται με τη σελήνη και τις φάσεις της και τα κέρατα αντιπροσωπεύουν το μισοφέγγαρο.
★ Για να λαμβάνεις τις καθημερινές αστρολογικές προβλέψεις του ζωδίου σου άμεσα στο email σου, κάνε κλικ εδώ!
Ο αστερισμός του Ταύρου σχετίζεται με τον κρητικό Ταύρο τον οποίο έπιασε ο Ηρακλής σε έναν από τους άθλους του. Μπορεί ωστόσο να σχετίζεται και με τον Ταύρο που απήγαγε την Ευρώπη , και δεν είναι άλλος από τον Δία σε μια από τις ερωτικές του περιπέτειες.
 
Ο ταύρος είναι σύμβολο δύναμης και ισχύος, και η θυσία του την άνοιξη σήμαινε για πολλούς μεσογειακούς λαούς την εξασφάλιση της γονιμότητας των χωραφιών.
 
★ Για να διαβάσεις τις ημερήσιες προβλέψεις για το ζώδιο σου από την  Κατερίνα Γλύμπη πάτησε εδώ