Πολυετής επιρροή

Ένα σημαντικό αστρονομικό φαινόμενο που έρχεται τον Νοέμβρη!

Στις 11 Νοεμβρίου 2019 θα έχουμε ένα σχετικά σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που ονομάζεται «Διάβαση του Ερμή» (Transit of Mercury). Είναι πολύ σημαντικό και δεν έχει μελετηθεί από τους αστρολόγους. Ουσιαστικά πρόκειται για μια έκλειψη του Ήλιου από τον Ερμή, που βέβαια είναι έκλειψη μόνον κατ’ όνομα, αφού ο Ερμής περνώντας ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο και πολύ κοντά σε αυτόν, φαίνεται σαν μια μικρή κουκίδα μέσα στον Ηλιακό δίσκο και είναι αδύνατον να τον κρύψει από τον Γήινο παρατηρητή.Η προηγούμενη συνέβη το 2016 και η επόμενη θα γίνει το 2032.

Μπορείτε να δείτε τις ημερομηνίες όλων των Διαβάσεων από την αντίστοιχη ιστοσελίδα της NASA

Ο Ερμής, όπως φαίνεται από τη Γη, ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο και τη Γη, μια φορά όταν βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ουράνια σώματα και δεύτερη φορά όταν βρίσκεται ο Ήλιος ανάμεσα στη Γη και τον Ερμή. Η πρώτη ονομάζεται «κατώτερη σύνοδος» και η δεύτερη «ανώτερη σύνοδος». Όπως είναι προφανές, η «Διάβαση του Ερμή» γίνεται μόνο όταν έχουμε κατώτερη σύνοδο και ταυτόχρονα παραλληλία Ερμή-Ήλιου.Υπάρχουν κατώτερες σύνοδοι που ο Ερμής δεν είναι σε όψη παραλληλίας με τον Ήλιο, δηλαδή δεν φαίνεται από τον Γήινο παρατηρητή να περνάει μέσα από τον Ηλιακό δίσκο. Σε αυτή την κατώτερη σύνοδο δεν έχουμε το φαινόμενο της Διάβασης. Κατά τη διάβαση ο Ερμής είναι πάντα στο αφήλιο, δηλαδή στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση της ελλειπτικής τροχιάς του από τον Ήλιο. Εκεί αναπτύσσει και τη μικρότερη ταχύτητα. Επίσης είναι πάντοτε ανάδρομος. Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα είτε το Μάιο είτε τον Νοέμβριο, στα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού αντίστοιχα. 

Ο Κέπλερ είχε προβλέψει τη διάβαση της 7ης Νοεμβρίου 1631, που ήταν η πρώτη που παρατηρήθηκε από τον Pierre Gassendi.  Η Διάβαση του Ερμή έρχεται περιοδικά σε ζεύγη (όχι πάντοτε) και γίνεται 13-14 φορές ανά αιώνα.

Η επιρροή αυτού του φαινομένου λειτουργεί σε βάθος πολλών ετών, πριν και μετά και όχι μόνο κατά την περίοδο της Διάβασης. Σηματοδοτεί σημαντικά γεγονότα, όπως γεωφυσικά και καιρικά φαινόμενα μεγάλης κλίμακας, δημιουργία μεγάλων οργανισμών ή θρησκειών, οικονομικά και χρηματιστηριακά συμβάντα και γενικότερα δίνει το ευρύτερο «καθοδηγητικό» πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσουν οι άλλοι πλανητικοί κύκλοι. Επίσης τις χρονιές της Διάβασης παρατηρούμε κατασκευές γεφυρών, δημιουργία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων, όπως επίσης και μια κάπως αυξημένη συχνότητα σε αεροπορικά δυστυχήματα. Επίσης φαίνεται να «εξειδικεύεται» σε δημιουργία ή ανεξαρτητοποιήσεις κρατών.

Το φαινόμενο της Διάβασης είχε την βασικότερη επίδραση στη Γαλλική επανάσταση και ήταν καθοριστικό σε όλα τα γεγονότα που αναφέρονται ενδεικτικά παρακάτω, αφού είναι πάρα πολλά, φυσικά σε συνδυασμό με άλλες αστρολογικές επιρροές και σε συνδυασμό με τα ωροσκόπια των χωρών που αναφέρονται.

Έχουμε λοιπόν τη δημιουργία του κράτους των Η.Π.Α. το 1776, την οικονομική ύφεση του 1937 και τη δημιουργία της F.E.D (Ομοσπονδιακή τράπεζα των Η.Π.Α.) το 1914. Την ίδια χρονιά έχουμε και τη δολοφονία του Αρχιδούκα Φερδινάνδου της Αυστρίας, που είναι και η αφορμή του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου. 

Το 1815 το Λουξεμβούργο έγινε ανεξάρτητο κράτος ενώ Τον Απρίλιο έγινε η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη που έχει καταγραφεί, στο ηφαίστειο Tambora της Ινδονησίας με 70000 νεκρούς.

 Η Καμπότζη κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία τον Νοέμβριο του 1953.

Το 1960 έγιναν ανεξάρτητα κράτη η Μαδαγασκάρη, το Κονγκό, η Δαχομέη, ο Νίγηρας, η Μπουργκίνα Φάσο, η Ακτή Ελεφαντοστού, το Τσαντ, η Κύπρος, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Γκαμπόν, η Νιγηρία, η Μαυριτανία. 

Τον Νοέμβριο του 1970 είχαμε την εγκαθίδρυση του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, ενώ στις 11 Αυγούστου ξεκίνησε να εξαπλώνεται η μεγάλη επιδημία χολέρας, που ξεκίνησε από την Ινδία και εξαπλώθηκε σε όλη τη Σοβιετική Ένωση μέχρι Τουρκία και Ρουμανία. 

Το 1973 είχαμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στην Ελλάδα, που οδήγησαν στην πτώση της δικτατορίας.

Στις 26 Απριλίου του 1986 έγινε η έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου στο Chernobyl.

Το 1999 είχαμε τη δημιουργία του Ευρώ, το «κραχ» στο Ελληνικό χρηματιστήριο και τον μεγάλο σεισμό της Κωνσταντινούπολης με 15000 νεκρούς.

Το Μάιο του 2003 είχαμε το μεγαλύτερο αριθμό ανεμοστρόβιλων στην ιστορία των Η.Π.Α. αλλά και σωρεία τρομοκρατικών χτυπημάτων σε διάφορες χώρες. Το γεγονός της χρονιάς αυτής ήταν βέβαια ο πόλεμος στο Ιράκ.

Το 2006 είχαμε την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις μακροχρόνιας επιρροής, όπως για παράδειγμα η «φούσκα» των ακινήτων στις Η.Π.Α., συνέπεια της έναρξης περιόδου χαμηλών επιτοκίων, από τα τέλη του 1999 έως την κορύφωση του 2006, που οδήγησε στην κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

Μια πολύ σημαντική παρατήρηση στη Διάβαση του Ερμή, είναι ότι αρκεί μια διέλευση ενός «προσωπικού» πλανήτη πάνω από σημαντικά σημεία του χάρτη, τους μήνες που προηγούνται ή έπονται της Διάβασης, όπως ο Ήλιος ή ο Άρης, για να πυροδοτήσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός, ενώ σε άλλη περίπτωση θα περιμέναμε τη συμμετοχή πιο «βαριών» πλανητών.

Κάποια από τα φαινόμενα που περιέγραψα παραπάνω, που συμβαίνουν με την επίδραση της Διάβασης, σχετίζονται άμεσα με τη φύση και τις ιδιότητες του Ερμή, όπως πχ η δημιουργία γεφυρών, πανεπιστημίων, χρηματοπιστωτικών οργανισμών και εμπορίου. Κάποια άλλα που δεν ανήκουν στην «αρμοδιότητα» του Ερμή, όπως πχ γεωφυσικά φαινόμενα, προκύπτουν από άλλους πλανητικούς συνδυασμούς που πραγματοποιούνται στον αστρολογικό χάρτη κάθε Διάβασης και αποκτούν εξαιτίας αυτού του φαινομένου, πολλαπλάσια ισχύ!

Στις 11 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιείται η φετινή διάβαση του Ερμή στις 18ο 55΄του Σκορπιού! Διάβασε την ανάλυση της και τον τρόπο που θα επηρεάσει ΕΔΩ


BANNER - 14901_red

 

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα