Πολιτική Σκακιέρα

Ελλάδα-Τουρκία: Ένας προβληματικός συνδυασμός

Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε μια δύσκολη καμπή της σχέσης μας με τη γειτονική χώρα. Καλό είναι λοιπόν να ξέρουμε καταρχάς, ποια είναι τα αστρολογικά «προφίλ» των δύο χωρών και πώς λειτουργούν στη μεταξύ τους σχέση.

Ας δούμε λοιπόν τη σχέση των δύο χωρών μέσα από τους αστρολογικούς τους χάρτες ξεχωριστά αλλά και μέσα από τη συναστρία τους. Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός, χωρίς καμιά συναισθηματική ή εθνικιστική χροιά. Οι δύο χάρτες αποτυπώνουν πολύ καλά τη «συμπεριφορά» των δύο χωρών σε κοινωνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο.

Η συναστρία Ελλάδας -Τουρκίας

ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Αρχικά η Ελλάδα με την αντίθεση Ήλιου-Κρόνου στον άξονα 4ου-10ου οίκων, έχει το σύνδρομο του «ραγιαδισμού», την ηττοπάθεια και την ατολμία να θέσει της απαιτήσεις της, αλλά ακόμη και να βάλει όρια στις απαιτήσεις των άλλων.

Προσφέρει πολλά για να πάρει ελάχιστα και η Σελήνη της στους Διδύμους μένει παροπλισμένη, χωρίς να βοηθά καθόλου στις διαπραγματευτικές της ικανότητες. Μπορεί να αποτυπώνει άλλα πράγματα, όπως το εμπορικό «δαιμόνιο» των Ελλήνων, την ευφυΐα τους ή τις επιδόσεις τους στο… κουτσομπολιό, αλλά στο γεωπολιτικό «παζάρι», είμαστε μάλλον ουραγοί. Το βλέπουμε αυτό συνεχώς, αφού ως χώρα φροντίζουμε να ικανοποιούμε τις εκάστοτε απαιτήσεις των διαφόρων συμμάχων (πχ Αμερικανών), χωρίς να παίρνουμε ουσιαστικά και σαφή ανταλλάγματα ή αυτά που παίρνουμε είναι «ψιχία».  Άλλωστε η αντίθεση αυτής της Σελήνης με τον Άρη στον 7ο οίκο, είναι που μας δίνει τα προβλήματα με τους γείτονες.

Η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου της Ελλάδας δεν είναι ένα άλυτο πρόβλημα. Σε σχηματισμό διευκολυμένης αντίθεσης με τον Άρη στον Τοξότη, (υπεύθυνου και για τις δυσανάλογες του μεγέθους της επιτυχίες σε κάποια πράγματα όπως ο αθλητισμός), μπορεί μεθοδικά και σε βάθος χρόνου να χτίσει σταθερές δομές. Αν το καταφέρει, βασιζόμενη μόνο στις δικές της δυνάμεις, τότε το μειονέκτημα θα μεταβληθεί σε πλεονέκτημα, γιατί ό,τι χτίζεται με Ήλιο-Κρόνο δεν χάνεται εύκολα!

Ο άκρως προβληματικός συνδυασμός ανιχνεύεται εύκολα στη συναστρία των δύο κρατών.

Σελήνη στους Διδύμους έχει και η Τουρκία και μάλιστα κοντά σε αυτή της Ελλάδας. Αυτό δείχνει πως σε επίπεδο λαών, επικοινωνίας και εμπορικών συναλλαγών, τα «βρίσκουν» μια χαρά! Φαίνεται όμως πως ο συνδυασμός της Τουρκίας με τον Ήλιο στον Σκορπιό και τη Σελήνη στους Διδύμους έχει αποδειχτεί ικανότερος στην πολιτική σκακιέρα από τον συνδυασμό της Ελλάδας με τον Ήλιο στον Υδροχόο και τη Σελήνη στους Διδύμους.

Σε αυτό κύριος συντελεστής είναι ο Πλούτωνας της Τουρκίας πάνω στον Ωροσκόπο της, σε τετράγωνο με τον Άρη από τον Ζυγό. Ο συνδυασμός αυτός περιγράφει τέλεια τον τρόπο που κινείται η γειτονική χώρα πολιτικά και στρατιωτικά.

Η δεσπόζουσα θέση του Πλούτωνα, σε σχηματισμό «Μεγάλου τριγώνου» μάλιστα με Ήλιο και Ουρανό, εξασφαλίζει καταρχάς ισχυρούς συμμάχους.Τους κρατά λόγω της καλύτερης γεωπολιτικής της θέσης αλλά και του μεγαλύτερου οικονομικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει γι αυτούς (θέματα του Πλούτωνα και τα δύο).

Ο «άρχοντας της διαπλοκής» λοιπόν, εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτά τα στρατηγικά πλεονεκτήματα. Πολλαπλασιάζει δε το στοιχείο του Σκορπιού που εκφράζεται από τον Ήλιο και την Αφροδίτη εκεί. Αποτυπώνει το «βαθύ» Τουρκικό κράτος και τον τρόπο που λειτουργεί.

Ο Ερντογάν ήρθε σε σύγκρουση με αυτό, αλλά οι βλέψεις του για επαναφορά και εξάπλωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, είναι κοινές με όλους τους προκατόχους του. Αυτό είναι το σχέδιο που η επίμονη Σκορπιός Τουρκία δεν εγκατέλειψε ποτέ και το συνεχίζει με απόλυτη συνέπεια και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ανεξάρτητα αν στο «τιμόνι» είναι οι Νέο- Οθωμανοί ή οι Κεμαλιστές! Και δεν θα το εγκαταλείψει ποτέ!

Όποιος πιστεύει το αντίθετο, τρέφει βαθιές αυταπάτες κατά τη γνώμη μου.Το χαρακτηριστικό αυτού του «Πλουτώνιου» συνδυασμού, είναι η απληστία! Επίσης στη δικαιοδοσία του Πλούτωνα είναι και τα πυρηνικά, που προς το παρόν η Τουρκία δεν έχει, αλλά αποτελούν στόχο της!

Ο Άρης από τον Ζυγό, συμμετέχοντας στον προαναφερόμενο σχηματισμό, είναι αρκετά πολεμοχαρής και ταυτόχρονα δειλός. Δείχνει πως οποιαδήποτε αντιπαράθεση επιδιώκει, θα την κάνει σε τόπο και χρόνο που θα επιλέξει, αιφνιδιαστικά, με χτύπημα «κάτω από τη ζώνη» και χωρίς να σεβαστεί καμιά δεοντολογία ή το διεθνές δίκαιο. Επίσης δείχνει πως δεν τολμά να κάνει τίποτα χωρίς την άδεια ή τουλάχιστον την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων.

Τα οικονομικά προβλήματα τις Ελλάδας αλλά και η περίφημη διαπλοκή, εκφράζονται από το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα στην 7η μοίρα Αιγόκερω-Κριού αντίστοιχα.

Πάνω εκεί ακριβώς, πάει και «στήνεται» ο σχηματισμός Άρη-Ωροσκόπου-Πλούτωνα της Τουρκίας που προανέφερα, δημιουργώντας έναν μεγάλο Σταυρό!

Το διάστημα μεταξύ 5ο και 7ο των Παρορμητικών ζωδίων είναι άκρως σημαντικό για την Ελλάδα και έχει ενεργοποιηθεί θετικά ή αρνητικά σε όλες σχεδόν τις μεγάλες ιστορικές στιγμές αλλά και σε μικρότερες, που όμως είχαν σημαντική επίδραση στις εξελίξεις. Δύο μεγάλες τέτοιες περιπτώσεις ήταν η Μεταπολίτευση και ταυτόχρονα η εισβολή στην Κύπρο το 1974, αλλά και η οικονομική κρίση το 2010.

Οι ίδιες όμως μοίρες είναι σημαντικές και στο Ωροσκόπιο της Τουρκίας.

Κάθε ενεργοποίηση λοιπόν αυτών των μοιρών των παρορμητικών ζωδίων, θα έχει αναφορά στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα!  Αυτή η ενεργοποίηση έχει αρχίσει από το δεύτερο μισό του 2019 και θα συνεχιστεί και το 2020.

Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθώ στις πιθανές εξελίξεις για το 2020 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.


BANNER -ΡΙΤΑ

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα