Προσδοκίες και όνειρα -  Το σκηνικό αυτής της Νέας Σελήνης, συνοψίζεται σε ένα ερώτημα:  Η πραγματοποίηση του ανέφικτου θέλει τέχνη, Την έχουμε;

Μια επιφανειακά ανάλαφρη Νέα Σελήνη μα σε δεύτερη ανάγνωση χαοτική και καλό θα ήταν να το αντιληφθούμε..

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 24 Ιανουαρίου και ώρα 11:42μμ.στις 4ο21΄του Υδροχόου.Για συντεταγμένες Αθήνας, έχει Ωροσκόπο στις 18ο34΄του Ζυγού. 

Θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Σταθερού σταυρού και πιο συγκεκριμένα τους Ταύρους που έχουν γεννηθεί από 20 έως 26 Απριλίου, τους Λέοντες από 23 έως 29 Ιουλίου, τους Σκορπιούς από 24 έως 30 Οκτωβρίου και τους Υδροχόους που είναι γεννημένοι από 21 έως 27 Ιανουαρίου. Ακόμη πιο σημαντική θα είναι αυτή η Νέα Σελήνη για όσους από τους παραπάνω είναι ταυτόχρονα γεννημένοι τις χρονιές 1944, 1963, 1980, 1982, 1986, 1999 και 2005.

Οι βασικές πλανητικές θέσεις αυτής της Νέας Σελήνης φαίνονται σε μια πρώτη ματιά «ξέγνοιαστες» και «ανάλαφρες», χωρίς να τους «καίγεται καρφί» για τα… εγκόσμια! Με τα Φώτα στον Υδροχόο σε τετράγωνο με τον Ουρανό να… τερματίζουν το «ελεύθερο» Υδροχοϊκό «πνεύμα» αλλά με τρόπο μάλλον άκαμπτο και φανατικό και τον Άρη στον Τοξότη, ο νους προσελκύεται από την περιπέτεια, τις νέες ιδέες και τα καινούρια πράγματα, βάζοντας ψηλά τον πήχη προσδοκιών και ονείρων! Όλα αυτά με το συναισθηματικό ή και ρομαντικό «περιτύλιγμα» που βάζει η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Το τετράγωνό της μάλιστα με τον Άρη, έρχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα,σαμποτάροντας την ευθυκρισία και τη λογική.

Καταρχάς χρειάζεται να αντιληφθούμε το χάος! Αυτή είναι η βασική αντίφαση! Αν αντιληφθούμε και αποδεχτούμε το χαοτικό τοπίο που δημιουργείται, τότε έχουμε πιθανότητες να αποκομίσουμε κάτι από αυτό.

Ο συνδυασμός δεν είναι ο καλύτερος σε ότι αφορά στην πρακτική διαχείριση. Για άλλα ζητήματα όμως, όπως για παράδειγμα η καλλιτεχνική δημιουργία ή οι πνευματικές επιδιώξεις, αποτελεί μια αρκετά καλή συγκυρία!

Διάβασε ποια ζώδια θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες το 2020 εδώ 

Υπάρχει ένα βαθιά ιδεαλιστικό ή ανθρωπιστικό κίνητρο πίσω από όλα αυτά, αλλά δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό να λειτουργεί ως ιδεολογικός «μανδύας» που θα αποδεσμεύσει τις δυνάμεις της διάλυσης.Η αδυναμία ανάλυσης και λογικής, ενισχύεται από τη φαντασία και ίσως την βιαστική και ανεύθυνη δράση και όλα μαζί οδηγούν στη σύγχυση και την εξαπάτηση.

Ωστόσο υπάρχει και ένα δεύτερο «κρυφό» πλανητικό σκηνικό, που σχετίζεται ακριβώς με την πρακτική πλευρά των πραγμάτων και έρχεται σε αντίθεση με όλο αυτό το… ουτοπικό πνεύμα.

Είναι μια πολύ υπαινικτική διάταξη των πλανητών που φαίνονται να μη συνδέονται μεταξύ τους αν κάποιος δεν έχει την εμπειρία και την υπομονή να παρατηρήσει τον χάρτη αυτής της Νέας Σελήνης. Έχουν όμως έναν «κρυφό» συσχετισμό, που καλούμαστε να αποκρυπτογραφήσουμε.

Τη γεωμετρική αυτή διάταξη, συνδέουν τέσσερεις βασικοί παράγοντες.

Πρώτα η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα που βρίσκεται στο μεσοδιάστημα των Φώτων με τον Δία. Μιλάει για επιβολή δια μέσου της ισχύος. Ταυτόχρονα δείχνει μια έλλειψη πίστης πως θα πετύχουν αυτά που σχεδιάζουμε, αφού στην πραγματικότητα δεν είναι δικά μας σχέδια, αλλά υπαγορεύονται από την ανάγκη. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι η παρασκηνιακή δράση, χωρίς να δίνουμε στόχο.

Εδώ εμπλέκεται και ο δεύτερος παράγοντας που είναι τα Φώτα στο μεσοδιάστημα του Ερμή με τη σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα. Συντείνουν στη ροή των αρνητικών σκέψεων, της νοητικής ακαμψίας και της ιδεοληψίας που βάζει ο συνδυασμός του Υδροχοϊκού και Ιχθυακού στοιχείου, που περιέγραψα παραπάνω.

Τρίτο είναι η Αφροδίτη που ασφυκτιά στο μεσοδιάστημα του Ουρανού με τη σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα, προσπαθώντας απελπισμένα να βρει διέξοδο στο εξάγωνο με τον Δία, πνίγοντας τον πόνο της στο φαγητό και το shopping! Αν ζοριστεί δε πολύ, θα εγκαταλείψει, ξεπουλώντας κάθε ιδεολογία.

Τέταρτο, ο Ερμής στο μεσοδιάστημα Δία-Ποσειδώνα να ενισχύει τη φαντασία και την έλλειψη ρεαλισμού.

BANNER - 14901_yellow

Όπως γίνεται αντιληπτό από τον παραπάνω συνδυασμό, που «ενοποιεί» κατά κάποιο τρόπο όλους τους πλανήτες που συμμετέχουν, δεν έχουμε απαλλαγεί από την περίφημη σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα και ας φαίνεται αρχικά να μην συμμετέχει ενεργά σε αυτήν τη Νέα Σελήνη!

Ιδιαίτερα η Ελλάδα και η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου επηρεάζονται ιδιαίτερα, αφού στο αστροχαρτογράφημα οι γραμμές των δύο πλανητών περνούν πάνω από τη… γνωστή περιοχή του Αιγαίου, ανεβαίνοντας από τα σύνορα Αιγύπτου-Λιβύης και την Κρήτη.

Αυτό αν συνδυαστεί με τον Άρη της Νέας Σελήνης πάνω στον Άρη της Ελλάδας και σε δύσκολες όψεις μέσα στον χάρτη της Τουρκίας αλλά και την ίδια τη Νέα Σελήνη σε τετράγωνο με τον Ήλιο της Τουρκίας, προμηνύει αύξηση της Τουρκικής επιθετικότητας, που έχει μέλλον ακόμη, όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει στα άρθρα για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τη Λιβύη.

Άλλες περιοχές του πλανήτη που επηρεάζονται από αυτήν τη Νέα Σελήνη είναι η Ινδονησία και η περιοχή ανάμεσα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, τα σύνορα Βραζιλίας-Βολιβίας και Συρίας-Ιράκ.

«Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» είχε πει ο καγκελάριος Bismarck σε μια εξιδανικευμένη θεώρηση της πολιτικής. Ή ίσως αυτής που βόλευε τις μηχανορραφίες του.Αλλά ποιος ορίζει το εφικτό;

Μήπως με τη λέξη εφικτό, εννοούμε πως «ο φόβος φυλάει τα έρμα»; Μήπως η λέξη «εφικτό» υπαγορεύει την καταστολή, την αδράνεια, την απελπισία; Και τι γίνεται όταν όλα παραδίδονται στο χάος; Θα εμπιστευτούμε τη σοφία του χάους; Τι γίνεται όταν η ανόητη πίστη συνδυάζεται με την ανάγκη εκτόνωσης;

Θυμίζει την εφηβεία, όπου πολλά επικίνδυνα πράγματα, θα μπορούσαν να μας είχαν καταστρέψει τη ζωή, αν δεν είχαμε μαζί μας την τύχη…

Το σκηνικό λοιπόν αυτής της Νέας Σελήνης, συνοψίζεται σε ένα ερώτημα: Η πραγματοποίηση του ανέφικτου ή καλύτερα το να μπορέσουμε να αφουγκραστούμε τον κόσμο του, να πάρουμε μια φευγαλέα εικόνα του, θέλει τέχνη… Την έχουμε;

 

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα