Πλανητικές βοήθειες

Στο μεγάλο τρίγωνο υπάρχει ανεμπόδιστη ροή της ενέργειας μεταξύ των πλανητών που συμμετέχουν

Συνεχίζοντας τις αναλύσεις των πλανητικών σχηματισμών, θα μελετήσουμε το «μεγάλο τρίγωνο». Σχηματίζεται από τρεις πλανήτες που βρίσκονται στις κορυφές ενός ισόπλευρου τριγώνου. Δηλαδή ο ένας με τον άλλον σχηματίζουν όψη τριγώνου.

Παράδειγμα: Σελήνη στις 14ο του Κριού, Ερμής στις 12ο του Λέοντα και Δίας στις 15ο του Τοξότη.

 ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

Στο μεγάλο τρίγωνο έχουμε εύκολη και ανεμπόδιστη ροή της ενέργειας μεταξύ των πλανητών που συμμετέχουν. Υποδηλώνει κάποια «ευκολία» στη ζωή του ατόμου. Η θέση των πλανητών σε οίκους και ζώδια, δείχνει τους τομείς της ζωής όπου ευνοείται, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλει προσπάθεια.

Πιθανόν επίσης να δείχνει κάποιες ικανότητες ή ταλέντα. Συνήθως το ταλέντο υποδηλώνεται όχι μόνο από τη φύση των πλανητών που συμμετέχουν, αλλά από τη φύση του στοιχείου που βρίσκονται.

.BANNER

Εδώ χρειάζεται να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα:

Το μεγάλο τρίγωνο δεν εγγυάται την καλή διαχείριση από το άτομο που το έχει στον χάρτη του. Του εξασφαλίζει κάποια βασικά πράγματα, αλλά ταυτόχρονα του δίνει την τάση να επαναπαύεται σε αυτά, χωρίς να προχωρά παραπέρα. Ο λόγος είναι πως δεν υπάρχει κάτι που να τον δυσκολεύει ή να τον δυσαρεστεί, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να «ροκανίζει» άσκοπα τις δυνατότητές του.

Αν λοιπόν βλέπουμε ένα μεγάλο τρίγωνο σε κάποιον αστρολογικό χάρτη, κοιτάζουμε αμέσως αν υπάρχουν δύσκολες όψεις ή σχηματισμοί ή ακόμη ένας ισχυρός Κρόνος, ώστε να δούμε τον τρόπο που θα δουλέψει το μεγάλο τρίγωνο.

Αν για παράδειγμα κάποιος έχει ένα μεγάλο τρίγωνο με πλανήτες σε 2ο, 6ο και 10ο οίκο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα κάνει μια μεγάλη καριέρα. Μπορεί ωστόσο να μην ξεμένει ποτέ από δουλειά ή να «τακτοποιήθηκε» επαγγελματικά γρήγορα και σε μικρή ηλικία. Δεν εξασφαλίζεται όμως ότι θα εκμεταλλευτεί σωστά τις ευκαιρίες που του δίνονται.

Μάθε περισσότερα για τους πλανητικούς σχηματισμούς εδώ

Φυσικά παίζει τεράστιο ρόλο η φύση των πλανητών που συμμετέχουν. Η συμμετοχή του Άρη ή του Κρόνου στο μεγάλο τρίγωνο, μπορεί να σπρώξει σε δράση τον άνθρωπο, λόγω της φύσης αυτών των πλανητών. Η συμμετοχή της Αφροδίτης και του Δία θα δώσουν ροπή στην αδράνεια και την τεμπελιά.

Μεγάλο τρίγωνο στο Νερό ή στους οίκους 4,8 και 12, χαρίζει διαίσθηση, ηρεμία, εσωτερική γαλήνη και αίσθηση ασφάλειας. Υποδηλώνει βέβαια παθητικό χαρακτήρα.

Η Grace Kelly είχε μεγάλο τρίγωνο με Ήλιο και Άρη στον Σκορπιό, τη Σελήνη στους Ιχθύς και τον Πλούτωνα στον Καρκίνο, που ανάμεσα σε άλλα σχετιζόταν με την γοητεία που εξέπεμπε αλλά και την επίδραση στο κοινό. Η ροή των συναισθημάτων γίνονταν αβίαστα όπως επίσης και η έκφρασή τους. Σε αυτό το τελευταίο βοηθούσε και η τοποθέτηση των πλανητών στους οίκους 1, 5 και 9, δηλαδή αυτούς που αντιστοιχούν σε ζώδια της Φωτιάς. Φυσικά αυτή η έκφραση λόγω των πλανητών στον Σκορπιό, θα γίνονταν πάντα με ελεγχόμενο τρόπο. Η Σελήνη στους Ιχθύς στον 5ο οίκο μέσα από το μεγάλο τρίγωνο, υποδηλώνει και το ταλέντο της στην 7η τέχνη!

Εκτός από την εκφραστικότητα ή ταλέντο στην τέχνη, το μεγάλο τρίγωνο στη Φωτιά ή στους οίκους 1, 5 και 9, δείχνει έμπνευση, πνευματικότητα, δυναμισμό ή έντονη αθλητική δραστηριότητα. Ο Γκάντι είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, με Σελήνη στον Λέοντα, Κρόνο στον Τοξότη και Ποσειδώνα στον Κριό, σε μεγάλο τρίγωνο!

Το μεγάλο τρίγωνο στη Φωτιά μπορεί να διογκώσει άλλα αρνητικά στοιχεία του χάρτη. Αυτό μπορεί να το κάνει έτσι κι αλλιώς, αλλά όταν είναι στη Φωτιά, ακόμη περισσότερο.

Έχουμε παραδείγματα που ένα μεγάλο τρίγωνο σε συνδυασμό με δύσκολους αστρολογικούς σχηματισμούς ή όψεις, έχει διογκώσει τα άσχημα αποτελέσματα αυτών των όψεων, σε βαθμό που πιθανότατα να μην είχαμε χωρίς την παρουσία του τριγώνου!

Το μεγάλο τρίγωνο στη Γη ή στον 2ο, 6ο και 10ο οίκο, μπορεί να υποδηλώνει ευκολία στην προσέλκυση χρημάτων και υλικών αγαθών, όπως επίσης ευκαιρίες και «στρωμένο έδαφος» στον επαγγελματικό τομέα. Δίνει οργανωτικότητα και αντοχή, ίσως και προσοδοφόρο επάγγελμα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Από την άλλη, ο άνθρωπος πιθανότατα να έχει υλιστική προσωπικότητα με ροπή στις απολαύσεις.

Ο μεγάλος συγγραφέας Marcel Proust, με Σελήνη στον Ταύρο στον 1ο οίκο, Αφροδίτη στην Παρθένο 5ο και Κρόνο στον Αιγόκερω, είχε ακριβώς μια τέτοια προσωπικότητα!

Στον Αέρα ή στον 3ο, 7ο και 11ο οίκο, το μεγάλο τρίγωνο θα δώσει ανθρώπους που ζουν σε έναν διανοητικό κόσμο αποκομμένοι από τα συναισθήματα ή με έλλειψη πρακτικότητας. Μπορεί να απολαμβάνουν εύνοια από σχέσεις ή συνεργασίες, να έχουν ιδιαίτερες διανοητικές ικανότητες, απορροφητικότητα στη μάθηση, κλίση στον γραπτό και προφορικό λόγο. Είναι ανεκτικοί προς τη συμπεριφορά των άλλων, προβάλλοντας ψύχραιμες και ήπιες αντιδράσεις.

Ο Ερμής στους Διδύμους, ο Άρης στον Ζυγό, ο Κρόνος στον Υδροχόο, σε μεγάλο τρίγωνο σε «υδάτινους» οίκους, συνέβαλλαν στο ταλέντο του επίσης μεγάλου συγγραφέα George Orwell!


BANNER - 14901_yellow

Astrologos team Από Astrologos team