Σπάνια ταλέντα

Πολλοί ιδιαίτερα ευφυείς και ταλαντούχοι άνθρωποι έχουν στον χάρτη τους αυτόν τον σχηματισμό

Συνεχίζοντας την ανάλυση των πλανητικών σχηματισμών, θα περάσουμε στην περιγραφή και ερμηνεία του «χαρταετού». Είναι προφανές από το όνομα πως εδώ οι πλανήτες συνδυάζονται, ώστε να δημιουργούν ένα σχήμα που θυμίζει χαρταετό. Έχουμε τρεις πλανήτες σε «μεγάλο τρίγωνο» και έναν τέταρτο που σχηματίζει όψεις εξαγώνου με δύο από τους άλλους και αντίθεση με τον τρίτο.

Ας δούμε ένα παράδειγμα από το ωροσκόπιο της μεγαλύτερης ίσως σκακιστικής ιδιοφυίας όλων των εποχών, του Bobby Fischer, με συμμετοχή μάλιστα περισσότερων των τεσσάρων πλανητών: Ο Άρης στην 1ο του Υδροχόου σχηματίζει τρίγωνα με Ουρανό στην 1ο των Διδύμων, Κρόνο στις 7ο των Διδύμων και Ποσειδώνα στις 2ο του Ζυγού. Αυτοί οι τέσσερεις βρίσκονται σε σχηματισμό «μεγάλου τριγώνου». Για την ακρίβεια έχουμε δύο «μεγάλα τρίγωνα»: ένα με Άρη-Ουρανό-Ποσειδώνα και ένα με Άρη-Κρόνο-Ποσειδώνα.

ΣΧΗΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ

Ταυτόχρονα ο Ωροσκόπος στην 1ο του Λέοντα και ο Πλούτωνας στις 6ο του Λέοντα σχηματίζουν αντίθεση με τον Άρη αλλά και εξάγωνα με Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα, ολοκληρώνοντας έτσι τον σχηματισμό του χαρταετού. Πρόκειται για έναν σχετικά σπάνιο αστρολογικό σχηματισμό που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά δημιουργικός! Πολλοί ιδιαίτερα ευφυείς και ταλαντούχοι άνθρωποι είχαν στον χάρτη τους αυτόν τον σχηματισμό. Κρύβει πάρα πολλές δυνατότητες, περισσότερες από το «μεγάλο τρίγωνο» . Η διαφορά τους είναι στο ότι ο «χαρταετός» μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός στην πράξη, ενώ οι δυνατότητες του «μεγάλου τριγώνου» συχνά μένουν στα «χαρτιά».

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει η όψη της αντίθεσης που δημιουργεί πίεση και κίνητρο για δράση, αφού δεν αφήνει τον άνθρωπο να επαναπαυθεί στις «ευκολίες του «μεγάλου τριγώνου». Η θέση των πλανητών που σχηματίζουν την αντίθεση, σε ζώδιο και οίκο, θα υποδείξουν τη φύση του προβλήματος ή της σύγκρουσης που βιώνει ο άνθρωπος. Όταν δεν το αγνοεί, προσπαθώντας να το κρύψει κάτω από το «χαλί» και προσπαθεί να κατανοήσει τη λειτουργία του, τότε αυτόματα επιστρατεύονται οι δημιουργικές δυνάμεις που κρύβονται στο μεγάλο τρίγωνο αλλά και στον σχηματισμό των εξαγώνων, δίνοντας λύσεις αλλά και ξεδιπλώνοντας όλα τα ιδιαίτερα χαρίσματα του ατόμου.

Πολύ σημαντικός και δέκτης όλης της ενέργειας, μπορεί να είναι ο πλανήτης στην αντίθεση, αυτός δηλαδή  που βρίσκεται έξω από το μεγάλο τρίγωνο και σχηματίζει τις όψεις εξαγώνου.

Κάποιοι μιλούν για ένα τεντωμένο τόξο, όπου ο πλανήτης που βρίσκεται στην κορυφή δείχνει το στόχο που θα πρέπει να κατευθύνουμε τη δράση μας. Αυτό κατά τη γνώμη μου μάλλον είναι «γραφική» εικονοπλασία, παρά ερμηνεία του σχηματισμού.

Ωστόσο κάτι που συνήθως αγνοείται, είναι το γεγονός πως κυρίως στο «μεγάλο τρίγωνο» αλλά και στον «χαρταετό», μπορεί να κρύβεται ένας σημαντικός κίνδυνος: Αυτός είναι η μεγέθυνση κάποιων δύσκολων όψεων, που μπορεί να υπάρχουν την ίδια χρονική στιγμή, που σε κάποιες περιπτώσεις, οι σχηματισμοί αυτοί μπορούν να πολλαπλασιάσουν την καταστροφική τους δύναμη! Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της «εύκολης» ροής της ενέργειας που δημιουργείται από το «μεγάλο τρίγωνο». Δεν είναι τυχαίο πως έχουν παρατηρηθεί «μεγάλα τρίγωνα» ή «χαρταετοί» σε δύσκολες κοσμικές συγκυρίες, όπως εκρήξεις, ατυχήματα, πόλεμοι κλπ.

Το παραπάνω παράδειγμα με τον Bobby Fischer είναι ενδεικτικό. Ο ιδιοφυής όσο και ιδιόρρυθμος σκακιστής, με IQ 181, είχε το «μεγάλο τρίγωνο» στην αέρινη τριπλότητα, τόσο από ζώδια όσο και από οίκους. Αυτό έχει παίξει τεράστιο ρόλο στην μεγαλοφυΐα του.

Μάθε περισσότερα για τους πλανητικούς σχηματισμούς εδώ

Η σύνοδος του Πλούτωνα με τον Ωροσκόπο και η αντίθεση με τον Άρη (σε «ταυ- τετράγωνο» με τη Σελήνη), του έδωσαν τον φανατισμό, την εμμονική και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά που τον συνόδευαν από παιδί και που αυτός κατόρθωσε να διοχετεύσει στο σκάκι. Για το παιχνίδι αυτό, δεν αποτελούσαν ελαττώματα, αλλά προτερήματα!

Ωστόσο το σκάκι δεν αρκούσε για να τον απαλλάξει από την δυσμενή επιρροή τους, που αύξανε με γεωμετρική πρόοδο και τον συνόδευσε σε όλη του τη ζωή!


BANNER

 

 

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα