Δυσκολίες - Αυτή η όψη δίνει στο άτομο τη δυνατότητα της προσωπικής εξέλιξης αρκεί να χαλιναγωγήσει  τις εκρήξεις που προκαλεί η εγκλωβισμένη του ενέργεια

Ο «κοσμικός σταυρός» προικίζει το άτομο με υπομονή, επιμονή και τον κάνει πολύ ανθεκτικό στις δυσκολίες.

Συνεχίζοντας την ανάλυση των αστρολογικών σχηματισμών, θα αναλύσουμε τον «μεγάλο» ή «κοσμικό σταυρό». Εδώ έχουμε δύο «αντιθέσεις» που σχηματίζονται από τέσσερεις πλανήτες, δημιουργώντας έναν ισοσκελή σταυρό. Ταυτόχρονα ανά δύο βρίσκονται σε όψη «τετραγώνου», σχηματίζοντας συνολικά τέσσερα «τετράγωνα».

Είναι σχετικά σπάνιος και θυμίζει τον σχηματισμό του «ταυ- τετραγώνου» με συμπληρωμένη την ζωδιακή μοίρα που βρίσκεται απέναντι από τον πλανήτη της κορυφής. Πρόκειται για τον δυσκολότερο αστρολογικό σχηματισμό!

Έχει παρόμοιο χαρακτήρα με το «ταυ- τετράγωνο» αφού άλλωστε συνήθως (όχι πάντα), πραγματοποιείται σε ζώδια της ίδιας ιδιότητας. Είναι όμως πολύ δυσκολότερος γιατί δεν υπάρχει σημείο εκτόνωσης. Κάποιες φορές υποδεικνύει αντικειμενικές δυσκολίες που βιώνει ο άνθρωπος, οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε κληρονομικούς, οικογενειακούς ή κοινωνικούς παράγοντες. Συνυπάρχουν πολλές και αντίθετες μεταξύ τους πλευρές τις προσωπικότητας, που η κάθε μία προσπαθεί να επιβληθεί σε βάρος των άλλων. Το αποτέλεσμα είναι να ασφυκτιά το άτομο ή να «τραβιέται» ταυτόχρονα προς διαφορετικές κατευθύνσεις, σα να βρίσκεται στο κρεβάτι του Προκρούστη, όχι όμως μόνο κατά μήκος, αλλά και… κατά πλάτος!

Μάθε περισσότερα για τους πλανητικούς σχηματισμούς εδώ

Και εδώ εάν συμμετέχουν υπέρ - προσωπικοί πλανήτες, θα επιβάλλουν την παρουσία τους, ενώ οι πιο προσωπικοί και ιδίως η Σελήνη και ο Ερμής, θα είναι αυτοί που θα δεχτούν τη μεγαλύτερη πίεση.Η ένταση που δημιουργείται από τις δυσαρμονικές όψεις, ανακυκλώνεται και ανατροφοδοτείται, χωρίς  να μπορεί ο άνθρωπος να την διαχειριστεί εύκολα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να τη διαχειριστεί καθόλου ή πως δεν μπορεί να έχει και κάποιο όφελος.

Καταρχάς ο «κοσμικός σταυρός» προικίζει το άτομο με υπομονή, επιμονή και τον κάνει πολύ ανθεκτικό στις δυσκολίες. Ίσως επειδή δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά όμως, μπορούν να τον οδηγήσουν στην επιτυχία, όχι βέβαια με εύκολο τρόπο αλλά αργά και σταθερά. Διαθέτει μεγάλη δύναμη εστίασης στον σκοπό!

Επίσης του δίνεται η δυνατότητα της προσωπικής εξέλιξης. Αν καταφέρει να χαλιναγωγήσει τις περιοδικές εκρήξεις που δημιουργούνται από την εγκλωβισμένη ενέργεια, τότε μπορεί να μεταμορφώσει κυριολεκτικά τον εαυτό του και να πραγματοποιήσει ένα κολοσσιαίο βήμα στην εξελικτική του πορεία.

Η τάση αυτή που περιέγραψα παραπάνω του «μεγάλου σταυρού» να τραβά τον άνθρωπο προς διαφορετικές κατευθύνσεις, φαίνεται ιδιαίτερα όταν αυτός σχηματίζεται στα Παρορμητικά ζώδια ή στους οίκους 1, 4, 7 και 10. Λόγω της φύσης τους, προσπαθούν να επιβάλλουν τη δική τους οπτική των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συγκρουσιακή προσωπικότητα. Ο άνθρωπος χρειάζεται να μάθει να περιορίζει τις αντιδράσεις του. Συνήθως αντιδρά αυτόματα και νευρικά, χωρίς να προλάβει να «ζυγίσει» τα πράγματα.

Ο «κοσμικός σταυρός» στα Σταθερά ζώδια ή στους οίκους 2, 5, 8 και 11, δημιουργεί μια άκαμπτη στάση, μια ισορροπία «τρόμου», αφού οι αντιθέσεις είναι πανίσχυρες και ανυποχώρητες, με αποτέλεσμα να δοκιμάζουν την αντοχή και τη θέληση. Η ένταση αυτή, συχνά αποτυπώνεται και στα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του ατόμου. Αυτή η άκαμπτη στάση προκαλεί με τη σειρά της ανελέητες συγκρούσεις, όταν απειλούνται κεκτημένα ή παγιωμένες απόψεις. Αυτές πρέπει να ξεπεράσουν οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, προσπαθώντας να μην παίρνουν τη ζωή τόσο στα «σοβαρά» και να μάθουν να ακολουθούν έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει!

Ο «κοσμικός σταυρός» στα Μεταβλητά ζώδια ή στους οίκους 3,6,9 και 12, δημιουργεί πολυδιασπασμένη προσωπικότητα, αφού το άτομο προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, αλλάζοντας συνεχώς κατεύθυνση και στόχους.

Ωστόσο, όσο σκληρός και να φαίνεται ο σχηματισμός του «κοσμικού σταυρού», δεν σημαίνει πως θα δώσει απαραίτητα μια δύσκολη και σκληρή ζωή στον άνθρωπο. Έχουμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων με «μεγάλο σταυρό» στον χάρτη τους και μάλιστα με «δύσκολο» συνδυασμό πλανητών, που ήταν ιδιαίτερα τυχερά. Οπότε πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στα συμπεράσματα που θα βγάλουμε. 

MILES DAVIS

Ο Miles Davis μια από τις μεγαλύτερες μορφές όλων των εποχών στη Jazz και την παγκόσμια μουσική σκηνή, είχε «κοσμικό σταυρό» στον αστρολογικό του χάρτη, με την Σελήνη και τον Κρόνο σε σύνοδο στις 22ο του Σκορπιού, να σχηματίζουν αντίθεση με τον Ερμή στις 24ο του Ταύρου και τετράγωνα με τον Ποσειδώνα στις 23ο του Λέοντα και τον Δία στις 27ο του Υδροχόου αντίστοιχα.

Εκεί μπορεί να δει κανείς πολλά θετικά και αρνητικά κομμάτια της προσωπικότητας του αξεπέραστου τρομπετίστα, που ίσως να είναι και αδιαχώριστα μεταξύ τους. Ο εξαιρετικά εκκεντρικός του χαρακτήρας με τις ιδιαίτερες και υποβλητικές στιλιστικές προτιμήσεις, το πάθος του για το σεξ και την ηρωίνη που με πείσμα ξεπέρασε, τα «ξεσπάσματα» και ο λυρισμός στο ανυπέρβλητο  «δωρικό» παίξιμό του, σε αντίθεση με τη σκληρότητα που πολλές φορές χαρακτήριζαν τη συμπεριφορά του, αλλά και την εμπλοκή του με τον υπόκοσμο, ήταν το «μαγικό μείγμα» της μοναδικότητάς του.

Αυτό που έκανε τον «Οίκο των Αντιπροσώπων» να ψηφίσει το έργο του «Kind of blue» ως κορυφαίο, χαρακτηρίζοντάς το εθνικό θησαυρό!


BANNER

 

 

 

 

 

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα