Έμπνευση και δράση - Η πρωτοτυπία, η τόλμη, η εφευρετικότητα, η φαντασία, η ανάγκη για αυτοέκφραση, συνυπάρχουν με τον ρεαλισμό και την αυτοκυριαρχία

Mια πολύ ενδιαφέρουσα Νέα Σελήνη, γιατί συνδυάζει τη διαίσθηση με την πρακτικότητα.

Η Νέα Σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 23 Φεβρουαρίου και ώρα 5:32μμ, στις 4ο28΄των Ιχθύων. Για την Αθήνα έχει Ωροσκόπο στις 27ο21΄του Λέοντα. Θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού και ειδικότερα τους Διδύμους που είναι γεννημένοι από 22 έως 28 Μαΐου, τους Παρθένους από 24 έως 30 Αυγούστου, τους Τοξότες από 23 έως 29 Νοεμβρίου και φυσικά τους Ιχθύς που έχουν γεννηθεί από 20 έως 26 Φεβρουαρίου. Ακόμη περισσότερο σημαντική θα είναι για όσους από τους παραπάνω είναι ταυτόχρονα γεννημένοι τις χρονιές 1969, 1988 και 2007.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα Νέα Σελήνη, γιατί συνδυάζει τη διαίσθηση με την πρακτικότητα.

Η πρωτοτυπία, η τόλμη, η εφευρετικότητα, η φαντασία, η ανάγκη για αυτοέκφραση, συνυπάρχουν με τον ρεαλισμό και την αυτοκυριαρχία, χωρίς να χάνεται η αίσθηση του «μέτρου» και η κοινή λογική.

BANNER - 14901_yellow

Όλα αυτά κρύβονται στη δυνατότητα που παρέχει ένας εξαιρετικός τριγωνικός πλανητικός σχηματισμός, όπου τα Φώτα βρίσκονται στο μεσοδιάστημα του Άρη από τον Αιγόκερω και του Ουρανού από τον Ταύρο, σχηματίζοντας εξάγωνα με τους δύο πλανήτες. Ταυτόχρονα, Άρης και Ουρανός σχηματίζουν όψη τριγώνου μεταξύ τους.

Η απόσυρση στον εσωτερικό μας κόσμο και η άντληση έμπνευσης από αυτόν, χωρίς να χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα και να αναστείλουμε την εξωτερική δράση, αποτελεί μια «χρυσή τομή», μια ιδανική ισορροπία!

Η παρουσία του Άρη στην 5η μοίρα του Αιγόκερω με τον αστρικό Κρόνο από κοντά, ενεργοποιεί την Ηλιακή έκλειψη του Δεκεμβρίου, υλοποιώντας τις αναμενόμενες από αυτήν καταστάσεις αλλά και τις εντάσεις σε κοσμικό επίπεδο, όπως επίσης και σε προσωπικό για όσους είναι κάτω από την επιρροή της και τους αφορά.

Η παρορμητική Αφροδίτη από τον Κριό σε ακριβές τετράγωνο με τον Δία και ένα πιο «ανοιχτό» με τον Πλούτωνα, μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες υπερβολές μέσα από την ανυπομονησία και την προσμονή της επιτυχίας.

Σε συνδυασμό με τον ανάδρομο Ερμή στους Ιχθύς, δεν παρέχει ένα αξιόπιστο υπόβαθρο για λήψη αποφάσεων, σαφείς συνεννοήσεις και λογική σκέψη. Η νοητική ανάλυση και εμπλοκή δεν προσφέρει απολύτως τίποτα αυτή τη στιγμή.

Οπότε η εμπιστοσύνη στη διαίσθηση και το άκουσμα της εσωτερικής μας φωνής, σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό του ζωδίου των Ιχθύων να μην εκβιάζουν τη λύση, αλλά να αφήνουν το χρόνο να κυλά μέχρι να προκύψει αυτή από μόνη της, είναι μια πολύ καλή «συνταγή»! Ασαφής δημιουργικότητα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, σε μια παραλλαγή της δημιουργικής ασάφειας του Γιάννη με ένα «ν»!

Δημιουργική σαφήνεια είναι αυτό που συνήθως αναζητούμε, αλλά αν δεν μπορούμε να τη δώσουμε, νομίζω πως η πρώτη λύση αυτή τη στιγμή δεν είναι κακή!

Προβλέψεις για την επιρροή της Νέας Σελήνης σε όλα τα ζώδια εδώ

Για να δούμε και το νόημα αυτής της Νέας Σελήνης σε ένα ανώτερο επίπεδο, ας αναλογιστούμε πως «προσευχή» δεν είναι η παράκληση για εκπλήρωση των επιθυμιών μας ή η αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Είναι η θαρραλέα εγκατάλειψη στο άγνωστο, αφού αναζητώντας κάτι ανώτερο χρειάζεται πρώτα απαραιτήτως και χωρίς ΚΑΜΙΑ διαπραγμάτευση, να εγκαταλείψουμε τον συνηθισμένο μας κόσμο για χάρη ενός άλλου, που ίσως είναι περισσότερο πραγματικός.

Η απάντηση λοιπόν ανάμεσα στη δημιουργική ασάφεια, τη ασαφή δημιουργικότητα και τη φαινομενικά καλύτερη δημιουργική σαφήνεια, είναι αυτή που θα πρότεινε ο Carlos Castaneda: η «ελεγχόμενη τρέλα»!


BANNER

 

 

 

 

 

 

 

 

Θαναση Ματσωτα Από Θαναση Ματσωτα