Φαντασία

Ο Ποσειδώνας σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες αλλά και  την φιλανθρωπία

Ο Ποσειδώνας είναι ένας εξωτερικός πλανήτης που κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο σε 165 χρόνια. Ανακαλύφθηκε το 1846 και στην αστρολογία συμβολίζει τη φαντασία και το όνειρο αλλά και την αυταπάτη ή ακόμη και  την εξαπάτηση.  Είναι κυβερνήτης των Ιχθύων και σύμβολο του είναι  η τρίαινα, ενώ πήρε το όνομα του από την Ελληνική μυθολογία στην οποία ο Ποσειδώνας ήταν ο θεός των θαλασσών και αδελφός του Δία και του Πλούτωνα.

Αν δεν γνωρίζεις σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ποσειδώνας στον γενέθλιο χάρτη σου κάλεσε τώρα στο 901 600 0618. Οι έμπειροι αστρολόγοι-συνεργάτες του www.astrologos.gr είναι πάντα διαθέσιμοι για να απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση!

Καθώς ο Ποσειδώνας μένει σε κάθε ζώδιο περίπου για 14 χρόνια οι όψεις που σχηματίζει  με τους άλλους πλανήτες στη διέλευση του επηρεάζουν για αρκετό καιρό ενώ η θέση του σε έναν αστρολογικό χάρτη αποκαλύπτει τον τρόπο και το μέσο το άτομο θα μπορέσει να εκφράσει τα χαρακτηριστικά αυτού του πλανήτη..

Διάβασε παρακάτω την επιρροή της θέσης του Ποσειδώνα στο κάθε ζώδιο και να θυμάσαι, πολλά εξαρτώνται από τη θέση του πλανήτη στο ωροσκόπιο. Διότι μια δυσμενής θέση λόγω οίκου θα ακυρώσει πολλές από τις καλές προοπτικές και το αντίστροφο.

BANNER -ΡΙΤΑ

ΚΡΙΟΣ

Είναι πιθανό  να ενισχύσει τα συναισθήματα, τα αισθήματα και τις συγκινήσεις, τα οποία μπορεί να εκδηλωθούν είτε για καλό είτε για κακό. Αυτό εξαρτάται μεγάλο βαθμό από το ζώδιο του ωροσκόπου.  Το άτομο έχει μυστικιστικές εμπειρίες ή  πίστεις. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά είναι η αγάπη για τα ταξίδια για χάρη των ταξιδιών, η συμπόνια, η αγαθοεργία και η καλοκάγαθη διάθεση, καθώς επίσης σημαντική διαίσθηση σχετικά με πνευματικά θέματα.

ΤΑΥΡΟΣ

Η θέση αυτή, με καλές όψεις και υποστηριζόμενη από ευνοϊκές πλανητικές όψεις, είναι πολύ καλή για χρήματα και επιχειρήσεις.  Ωστόσο είναι αρνητική αν  προσβάλλεται. Αυξάνει το αισθητικό γούστο και την τάση για αισθησιασμό, χαρίζοντας επιπλέον έναν καλό χαρακτήρα, συντροφικότητα, υπομονή και χιούμορ. Είναι ευνοϊκή για φιλία και γάμο, εκτός αν προσβάλλεται σοβαρά οπότε απειλεί με τραγωδία.

ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Η θέση αυτή ενισχύει τη διαίσθηση και τη φαντασία και χαρίζει πολύ συχνά προφητικά ή συμβολικά όνειρα. Δημιουργεί τάση για ταξίδια. Προσδίδει μια κλίση για τη μουσική και μεγάλη νοητική ευαισθησία. Συμβάλλει στη συμπάθεια μεταξύ των αδελφών.

ΚΑΡΚΙΝΟ

Χαρίζει είτε μια έμφυτη τάση προς τις ενέργειες ενός μέντιουμ,  είτε κάποια ψυχική ικανότητα. Συμβάλλει στις στενές σχέσεις με τη μητέρα και υποδηλώνει κάποια ευεργετήματα εκ μέρους της. Το άτομο αγαπά το σπίτι και τις ανέσεις του σπιτιού, είναι συμπονετικό και επηρεάζεται εύκολα. Υπάρχουν πολλές αλλαγές κατοικίας και αν προσβάλλεται, ίσως υπάρχουν κάποιες ψυχικές εμπειρίες σχετικά με την κατοικία, δηλαδή στοιχειωμένα σπίτια και λοιπά.

ΛΕΟΝΤΑΣ

Χαρίζει θερμά αισθήματα, οι αισθήσεις και τα αισθήματα είναι ζωηρά και έντονα, υπάρχει αγάπη για τη συντροφιά, την κοινωνικότητα, τον αθλητισμό και τις διασκεδάσεις. Το άτομο διαθέτει καλή καρδιά και καλοκάγαθη διάθεση και γενικώς επιδεικνύει άφθονη γενναιοδωρία. Ακολουθεί με πάθος και εκτιμά υπερβολικά τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική και το θέατρο, αν το επιτρέπουν οι πλανητικές θέσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο πλανήτης δεν είναι ισχυρός σε αυτό το ζώδιο, αλλά αν έχει καλές όψεις προοιωνίζεται αξιοσημείωτη επιτυχία μέσω ασχολιών όπως η γραφική εργασία, η νοσηλευτική, η ιατρική, και λοιπά. Σε ένα πολύ ευνοϊκό ωροσκόπιο συμβάλλει στην ιδιοφυία στην τέχνη ή στην ποίηση.

ΖΥΓΟΣ

Η θέση αυτή χαρίζει έντονη και ποιητική αγάπη για την ομορφιά και καλλιτεχνική κομψότητα, με ζωηρή φαντασία συνδυασμένη με μια τάση προς τη μουσική ή τη ζωγραφική. Υπάρχει μεγάλη έλξη για το αντίθετο φύλο, τον έρωτα, τη φιλία και τον γάμο. Επίσης , γενικά υποδηλώνεται δημοτικότητα, εύνοια και καλή τύχη, εκτός και αν προσβάλλεται. -

ΣΚΟΡΠΙΟΣ  

Η θέση αυτή  εντείνει τα αισθήματα και τις συγκινήσεις χαρίζοντας μεγάλο βαθμό αγάπης για τον εντυπωσιασμό και την πολυτέλεια. Αν δεν προσβάλλεται, είναι καλή θέση για χρήματα μέσω γάμου, συνεργασίας ή κληρονομιάς. Σε ένα ευνοϊκό ωροσκόπιο μπορεί να συμβάλει στην ύπαρξη πρακτικών αποκρυφιστικών εμπειριών.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Στο άτομο αρέσουν τα ταξίδια, είτε για ευχαρίστηση είτε από ανάγκη. Υπάρχει σημαντικό θρησκευτικό, μυστικιστικό ή ποιητικό αίσθημα. Τα όνειρα, τα οράματα ή άλλες ψυχικές εμπειρίες αποτελούν εξέχον χαρακτηριστικό της ζωής και κάτω από ευνοϊκές συνθήκες πιθανόν να υπάρχει έμπνευση ενός προφητικού είδους σε σχέση με τη θρησκεία, την τέχνη ή επιστήμη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η θέση αυτή, αν δεν υπάρχουν καλές όψεις, υποδηλώνει προβλήματα μέσω της οικογένειας στα πρώτα χρόνια της ζωής και θλίψης  μέσω του πατέρα. Αν υπάρχουν  καλές όψεις , η θέση είναι καλή για οικονομικές υποθέσεις και για την απόκτηση χρημάτων. Είναι ευνοϊκή για την τέχνη, τη μουσική και λοιπά, και για ασχολίες που άπτονται του ψυχισμού, ή για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών μεγάλης κλίμακας, παραδείγματος χάρη, τροφοδοσία και λοιπά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Καλή θέση για τη φιλία, τη δημοτικότητα, τον έρωτα και το γάμο. Αν προσβάλλεται, θα υπάρξει θλίψη ή σκάνδαλο μέσω αυτών. Κύρια χαρακτηριστικά είναι η ευθυμία, η ευρύτητα του νου, η συμπόνια, η κοινωνικότητα, η ανθρωπιά και συχνά η μεγάλη διαίσθηση.  

ΙΧΘΥΕΣ

Δημιουργεί  στο άτομο την τάση να είναι ανοιχτόμυαλο,  φιλεύσπλαχνο, απλό, συμπονετικό. Αν έχει καλές μπορεί να ευεργετηθεί μέσω της βοήθειας ή της φιλανθρωπίας των  άλλων  ή, αντίστροφα, μπορεί να κάνει δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και λοιπά. Αν προσβάλλεται, είναι καλή θέση για την υγεία και την τύχη. Το  άτομο συναντά κακοτυχία, τα σχέδια του ματαιώνονται και μπορεί να δοκιμάσει σοβαρές απώλειες.

Πηγή:  "Αστρολογία  για όλους" Alan Leo   


BANNER -ΖΕΥΓΑΡΙ

Astrologos team Από Astrologos team