Ψυχή και Πνεύμα - Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την αιώνια ενότητα της ανθρώπινης αθανασίας, ενώ η Σελήνη από την άλλη ένα θνητό ανθρώπινο σώμα,

Το δισυπόστατο της φύσης του ανθρώπου ήταν πάντα το έναυσμα για φιλοσοφική σκέψη

Το δισυπόστατο της φύσης του ανθρώπου ήταν πάντα το έναυσμα για φιλοσοφική σκέψη. Αυτοί οι δύο πόλοι: ο άντρας και η γυναίκα, το άσπρο και το μαύρο, η νύχτα και η μέρα, το κρύο και το ζεστό, περιέκλειαν πάντα τη σοφία όσων ήθελαν να βλέπουν και να αντιλαμβάνονται τη ζωή συνολικά και σφαιρικά. Σύμφωνα με τον ερμητικό μυστικισμό, ακόμα και ο Θεός είναι χωρισμένος στα δύο, δείχνοντας έτσι ότι για πάντα ο κόσμος θα σπαράσσεται στην ίδια την ύπαρξή του. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία αυτή, ο κύριος σκοπός του ανθρώπου είναι να φέρει πίσω την αρχική θεϊκή ενότητα στον κόσμο μέσω της θεοποίησης ή της εξατομίκευσης, όπως αυτή εκφράζεται σύμφωνα με τους όρους της σύγχρονης ψυχολογίας.

Η υπέρβαση της δυαδικότητας θεωρείται ως το απόλυτο επίτευγμα του ανθρώπινου πνεύματος. Ο τρόπος προς αυτή την ολότητα εκφράζεται στην αστρολογία μέσα από το συμβολισμό πρωτογενούς και δευτερογενούς φωτός, ή αλλιώς, μέσα από τη δυάδα Ήλιου και Σελήνης. Η σχέση μεταξύ του Ήλιου και της Σελήνης αποτελεί το κεντρικό θέμα του ανθρώπου, την ουσία της προσωπικότητάς του, ενώ η απόσταση μεταξύ τους ορίζει το σημείο που επιτρέπει τη σύνδεση με την αιθέρια σφαίρα της Ερμητικής, δηλαδή, την πεμπτουσία (το πέμπτο στοιχείο) των αλχημιστών. Στη δυτική αστρολογική παράδοση, ο Ήλιος είναι πρωτίστως το σύμβολο της πρωτοβάθμιας δύναμης του πνεύματος. Συμβολίζει, δηλαδή, την ουσία της ύπαρξης. Σε ένα γενέθλιο χάρτη, ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το συνειδητό μέρος της προσωπικότητας, αλλά και το κέντρο της σφαίρας από την οποία προέρχονται όλες οι κοσμικές φιλοδοξίες και τα κίνητρα.

Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την αιώνια ενότητα της ανθρώπινης αθανασίας, ενώ η Σελήνη από την άλλη ένα θνητό ανθρώπινο σώμα, όπου η ψυχή είναι συνδεδεμένη με τη γη και επιβαρύνεται από τις επιθυμίες και προσταγές της μοίρας. Δεδομένου ότι η Σελήνη δεν εκπέμπει το δικό της φως, όπως και όλοι οι άλλοι πλανήτες, αλλά εξαρτάται από τον Ήλιο και την απόστασή του από τη Γη, είναι ένα γεγονός που από μόνο του προκαλεί παθητικότητα.

Ο σεληνιακός τύπος προσωπικότητας αναγνωρίζεται εύκολα, ακόμα και χωρίς γνώση αστρολογίας. Είναι υπερευαίσθητος σε σχέση με το περιβάλλον του και πολύ ανήσυχη φύση. Οι αποφάσεις του συχνά εξαρτώνται από την γνώμη των άλλων ανθρώπων, ενώ η εικόνα του προς τους άλλους είναι πολύ σημαντική για αυτόν. Οι σχέσεις του είναι συνήθως «πολλά υποσχόμενες». Κάθε φορά που ενθουσιάζεται με κάποιον, μπαίνει σε μια διαδικασία να τρέφει μεγάλες προσδοκίες, αλλά σπανίως οι σχέσεις κρατάνε. Το χειρότερο, ίσως, χαρακτηριστικό του είναι ο φθόνος. Συχνά ακούγεται η άποψη ότι η Σελήνη δεν έχει καμία σχέση με τη σαρκική απόλαυση και τον υλισμό, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Η Σελήνη είναι πρωτίστως το σύμβολο της σαρκικής επιθυμίας του ανθρώπου και συχνά εκδηλώνεται μέσα από την καλλιέργεια υπέρμετρων φιλοδοξιών. Ο σεληνιακός τύπος δεν είναι ευτυχισμένος, ακόμη και όταν δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος για να μην είναι. Τα τυπικά επαγγέλματα του «καθαρού» σεληνιακού τύπου είναι: δημοσιογράφος, καλλιτέχνης, ποιητής, ηθοποιός, ό,τι έχει να κάνει με τη μόδα και τα ταξίδια.

Ο ηλιακός τύπος είναι, φυσικά, διαμετρικά αντίθετος. Έχει μια τάση για καθιστική ζωή, του είναι δύσκολο να «κινηθεί», δεν έχει καιρό για ταξίδια και γενικώς αποφεύγει τις αλλαγές. Σχεδόν ποτέ δεν αλλάζει το προσωπικό του ύφος και στιλ,  δεν ακολουθεί τις τάσεις, έχει υψηλή αυτοπεποίθηση και μπορεί να εκτιμήσει την ουσία περισσότερο από τη μορφή. Τα επαγγέλματα του Ήλιου είναι: όλες οι κοινωνικές και φυσικές επιστήμες, η φιλοσοφία και, όσον αφορά την τέχνη, μόνο η πεζογραφία.

Οι αστρολόγοι, συνεργάτες του astrologos.gr, είναι πάντα κοντά σου για μία προσωπική πρόβλεψη στο 901 6000 427. Κάλεσε τώρα και πάρε τις απαντήσεις για ότι σε απασχολεί! 901 6000 427

Ωστόσο, υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν ανήκουν μόνο σε ένα από αυτά τα δύο είδη, αλλά και στα δύο. Ο χαρακτήρας τους έχει εξίσου ισχυρούς τους ηλιακούς και τους σεληνιακούς παράγοντες. Οι άνθρωποι αυτοί είναι γνωστοί και θαυμαστοί για την ασυνήθιστη και αξιοζήλευτη εσωτερική τους γαλήνη σε όλες τις εκφράσεις τους, από το ντύσιμο, μέχρι τη φωνή και το περπάτημά τους. Η αρμονία μεταξύ των σεληνιακών και των ηλιακών στοιχείων τους, τους απαλλάσσει από οποιαδήποτε έντονη εκδήλωση. Αυτοί οι άνθρωποι μιλούν ξεκάθαρα, δεν έχουν μεγάλη αξιώσεις από τη ζωή και ωριμάζουν νωρίτερα από τους άλλους. Ωραία μέχρι εδώ. Αλλά κι εκείνοι έχουν ελαττώματα... Συχνά δεν έχουν καμία φιλοδοξία και είναι ασυνήθιστα αυτάρεσκοι. Τι να κάνεις όμως... Μπορείς να τα έχεις όλα;

Κείμενο: Γιάννης Γκιώνης


BANNER - ΑΘΑΝΑΣΙΑ

 

 

 

 

Astrologos team Από Astrologos team