Δράση - Είναι το πάθος για τη ζωή που μας φέρνει αντιμέτωπους με τα θέλω των άλλων.

Ο  Άρης, πλανήτης της φωτιάς μας δείχνει την αγωνιστικότητα του ατόμου

Πέμπτος κατά σειρά προσωπικός πλανήτης ο Άρης θεωρείται από πολλούς αστρολόγους «το δεξί χέρι του Ήλιου». Αν ο Ήλιος αποτελεί το Εγώ που σαν πυρήνας μας σιγοκαίει σταθερά περιμένοντας να εκφραστεί, ο Άρης αποτελεί το εργαλείο δράσης που θα εξυπηρετήσει αυτή την έκφραση. Και αμέσως ερχόμαστε στη λέξη-κλειδί που συνοδεύει τον Άρη, αυτή της «δράσης».Το πώς ενεργούμε και ο τρόπος που διεκδικούμε προκειμένου να πετύχουμε την προσωπική μας επέκταση, είναι στοιχεία που αφορούν τη θέση του Άρη στον προσωπικό μας χάρτη. Είναι η πρακτική και ενεργητική οδός που ακολουθούμε προς την αυτοπραγμάτωσή μας.

Ξεκινώντας από το σύμβολο του Άρη που αποτελείται από ένα κύκλο και ένα διαγώνιο βέλος μπορούμε να διαβάσουμε τις βασικές τάσεις του πλανήτη. Ο κύκλος αποτελεί σύμβολο του πνεύματος, της πρωταρχικής ενέργειας. Το βέλος δίνει στόχο και κίνηση στον κύκλο που είναι αρχικά ασταθής. Ο Άρης είναι λοιπόν αυτός που δίνει λόγο κίνησης στο πνεύμα, που δεν αρκείται στη ύπαρξη του σταθερού πυρήνα (Ήλιος) αλλά επιδιώκει την επέκτασή του σε ένα «προς τα έξω».Αν το σύμβολο της Αφροδίτης, που αποτελεί τον θηλυκό, συμπληρωματικό πόλο του Άρη, αποτελείται από τον κύκλο και έναν σταυρό προς τα κάτω δείχνει την υλική αγκίστρωση του πνεύματος ο Άρης συμβολίζει την ανάπτυξη μέσα από την ύλη. Τα κίνητρα του Άρη είναι εγωιστικά και το βέλος του είναι μονίμως στοχευμένο στην κατάκτηση του υλικού κόσμου προς όφελος του Εγώ, βλέπουμε και εδώ πως ο Άρης εξυπηρετεί τις ποιότητες του Ήλιου μας. Συχνά το σύμβολο αυτό του Άρη, σαν έκφραση της αντρικής ποιότητας, παρομοιάζεται με ερεθισμένο πέος δίνοντας τη σεξουαλική λίμπιντο που αντιστοιχεί στον πλανήτη μέσα από την κατάκτηση του άλλου.

Θετικός πλανήτης ο Άρης με ενεργητική φύση είναι κυβερνήτης του Κριού και του Σκορπιού τα οποία βρίσκονται σε αντίθετες θέσεις με τα ζώδια του Ζυγού και του Ταύρου αντίστοιχα, τα οποία κυβερνώνται από την Αφροδίτη. Η σχέση αυτή Άρη-Αφροδίτης είναι χαρακτηριστική για την ανάγνωση των δύο πλανητών. Αν η Αφροδίτη αποτελεί την ενέργεια της ζωής που ενέχει τη δυνατότητα της αναπαραγωγής ο Άρης είναι η δύναμη γονιμοποίησης και όλες αυτές οι δυνάμεις που θα ενεργοποιήσουν τη δημιουργία. Ο μυθικός Άρης θεωρούταν σύζυγος της Αφροδίτης και γιος τους ήταν ο Έρωτας. Σαν ένδειξη της ερωτικής ποιότητας ο Άρης στο προσωπικό ωροσκόπιο μας δείχνει τον τύπο του άντρα που αναζητά μια γυναίκα ενώ αν έχουμε να κάνουμε με ένα αντρικό ωροσκόπιο δείχνει με ποιο τρόπο και σε πιο βαθμό ο άντρας επιβάλλει τον ανδρισμό του και τις κυριαρχικές του τάσεις.

Ο πλανήτης της φωτιάς μας δείχνει την αγωνιστικότητα του ατόμου και την επιθετική του αντοχή. Πως επιβάλλεται στους άλλους και πως δουλεύει προς την επίτευξη των βλέψεών του. Ο Άρης συμβολίζει το πρωταρχικό στάδιο της ζωής (1ος Οίκος) όπου έχουμε πάψει πια να αποτελούμε μέρος της συνολικής ενότητας και μέσα στο περιχαρακωμένο Εγώ μας πρέπει να εξασφαλίσουμε την επιβίωση μας. Η επιβίωση αυτή μπορεί να χρειάζεται τη σύγκρουση για να διασφαλιστεί και ο θεός Άρης ήταν προστάτης των πολεμικών συγκρούσεων αλλά και του ηρωικού πνεύματος. Είναι το πάθος για τη ζωή που μας φέρνει αντιμέτωπους με τα θέλω των άλλων. Την ίδια στιγμή ένας σωστά εκφρασμένος Άρης μπορεί να δώσει βίαιο τέρμα στις αντιπαραθέσεις, να γκρεμίσει παλιές δομές δράσεις και να εκφράσει το καινούριο που οδηγεί στην εξέλιξη.

BANNER  ΛΟΥΙΖΑ

Η επιρροή της θέσης του Άρη στα ζώδια

Κριός

Κυβερνήτης του Κριού ο Άρης στο ζώδιο αυτό φαίνεται να εξωτερικεύει πλήρως τις ποιότητές του. Διαθέτει δύναμη και σθένος, τόλμη και ανυπομονησία. Μπορεί να δρα βιαστικά και απερίσκεπτα και αυτό να του κοστίζει σε αποτελεσματικότητα. Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, η σεξουαλική του λίμπιντο είναι ιδιαίτερα έντονη ενώ βλέπει τα πρόσωπα που τον ελκύουν ως θηράματα που πρέπει να κυνηγήσει. Δεν ικανοποιείται από τα κεκτημένα του και προσβλέπει πάντα στο κάτι παραπάνω. Η αρρενωπότητα και ο δυναμισμός χαρακτηρίζει άντρες και γυναίκες με τον Άρη στο ζώδιο του Κριού.

Βρες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

facebook: @Astrologos.gr

instagram: @Astrologosgr

Tαύρος

Mε κυβερνήτη του Ταύρου την Αφροδίτη φαίνεται πως εδώ ο Άρης δυσκολεύεται να εκφραστεί. Χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και έλλογη δράση. Μπορεί να συγκρατεί την επιθετικότητά του οδηγώντας όμως σε βίαια ξεσπάσματα. Πεισμώνει και εργάζεται συστηματικά για την επίτευξη των στόχων του. Εκτιμά τους επίσης συγκρατημένους συντρόφους που του χαρίζουν ασφάλεια. Είναι παθιασμένος ερωτικά και γίνεται ιδιαίτερα κτητικός με τους/τις συντρόφους του.

Δίδυμοι

Ο Άρης στους Διδύμους αγαπά την λεκτική αντιπαράθεση και ελκύεται από έντονους και παθιασμένους ομιλητές. Είναι εγκεφαλικός τύπος και μπορεί η δράση του να μένει στο πεδίο της σκέψης χωρίς πρακτική εφαρμογή. Είναι ευμετάβλητος και μπορεί να δυσκολεύεται στη στοχευμένη δράση. Είναι ανήσυχο πνεύμα και οι γνώσεις το είναι το όπλο του για τη ζωή. Επίσης αρέσκεται να σκέφτεται και να συζητά πολύ για το σεξ.

Καρκίνος

Στο ζώδιο του νερού ο Άρης χρειάζεται συναισθηματική ασφάλεια για να δράσει. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο για τον ίδιο αφού συνήθως είναι καχύποπτος και επιφυλακτικός με τους άλλους. Είναι ευαίσθητος και απαιτεί συναισθηματική εγγύτητα με τον/την σύντροφο και δυσκολεύεται να δράσει σεξουαλικά αν δεν είναι βέβαιος για την αμοιβαιότητα των συναισθημάτων. Αν και συγκρατημένος μπορεί να δείξει τρομερή θέληση και μεγάλη δύναμη.

Λέων

Δυναμισμός και αυτοπεποίθηση χαρακτηρίζει τον Άρη στο Λέων. Μπορεί να διαθέτει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και να παραβλέπει αδυναμίες που του στερούν την επιτυχία. Δύσκολα απογοητεύεται και συνήθως εκφράζεται με έντονο και δραματικό τρόπο. Εκτιμά ιδιαίτερα τη μεγαλοσύνη και επιζητά πάντα και με πυγμή το καλύτερο για τον εαυτό του. Αν και μπορεί να φαίνεται αδιάφορος για τους άλλους μπορεί να χρειάζεται την επιβεβαίωσή τους για να λειτουργήσει.

Παρθένος

Προσεκτικός και επιφυλακτικός ο Άρης στην Παρθένο μπορεί να εμποδίζει το δυναμισμό του ατόμου να εκφραστεί αυθόρμητα. Εκφράζεται κάτω από αυστηρό πλάνο ασφαλείας και έχει την ικανότητα να βλέπει όλες τις πλευρές του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπίσει. Φροντίζει αυστηρά τις λεπτομέρειες και επιζητά την τελειότητα. Είναι πρακτικός και εργατικός και απωθείται από υπερβολικά αυθόρμητους ανθρώπους ενώ μπορεί να χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να κάνει σεξ.

BANNER -ΡΕΝΟΣ

Ζυγός

Όπως και στην περίπτωση του Ταύρου έτσι και εδώ, στο Ζώδιο του Ζυγού, η δράση του Άρη δεν είναι εύκολη. Συχνά περιμένει από τον/την άλλο/η να πάρει πρωτοβουλίες και επιδεικνύει ιδιαίτερη παθητικότητα. Δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις και ακόμα περισσότερο να τις τηρήσει. Δεν αγαπά τις συγκρούσεις και θέλει πάντα να διατηρεί τις ισορροπίες. Του αρέσει πολύ να φλερτάρει και το κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία. Είναι ιδιαίτερα δεκτικός στα θέλω των άλλων και υποχωρητικός αλλά 

Σκορπιός

Δυναμικός και παθιασμένος ο Άρης που συγκυβερνά μαζί με τον Πλούτωνα το Σκορπιό παρουσιάζει ιδιαίτερη ένταση και ισχύ. Μπορεί ένα άτομο με Άρη στο Σκορπιό να μη φαίνεται ιδιαίτερα ενεργητικό αλλά διαθέτει σταθερή δύναμη και όταν εκρήγνυται το κάνει με πολύ έντονο τρόπο. Ερωτικά μπορεί να είναι ιδιαίτερα κτητικός αλλά με πολύ όρεξη για σεξ. Η δράση του Άρη στο Σκορπιό μπορεί να είναι μεταμορφωτική και ιδιαίτερα δημιουργική.

Τοξότης

Ο Άρης στον Τοξότη είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης και δυναμικός. Μπορεί να είναι απερίσκεπτος και να αδιαφορεί για χρήσιμες λεπτομέρειες αφού έχει το βλέμμα στραμμένο μόνο στο στόχο του. Είναι παρορμητικός και του αρέσει να συμπαρασύρει και τους άλλους στις διεκδικήσεις του. Διακρίνεται από ανησυχία πνεύματος, τόλμη και ευχάριστη διάθεση. Διαθέτει αισιοδοξία αλλά μια ματαίωση των στόχων του μπορεί να τον πλήξει και να τον καταβάλλει. Γρήγορα όμως επανέρχεται στην επιδίωξη των στόχων του. Η μονογαμία δε χαρακτηρίζει τον Άρη στον Τοξότη.

Αιγόκερως

Σε τη θέση αυτή ο Άρης βρίσκεται σε έξαρση που σημαίνει ότι βρίσκεται σε ένα πολύ ευνοϊκό ζώδιο για τις ποιότητές του. Δρα πρακτικά και στοχευμένα, χωρίς να σπαταλά την ενέργειά του σε άσκοπες πράξεις. Διεκδικεί πάντα την καταξίωση και εργάζεται απρόσκοπτα γι’ αυτήν. Θαυμάζει και ελκύεται από επιτυχημένους ανθρώπους. Διαθέτει μεγάλη σεξουαλική λίμπιντο αλλά για να εκφραστεί μπορεί να χρειάζεται την επιβεβαίωση του/της συντρόφου. Γίνεται συχνά ελεγκτικός με τον/την σύντροφο αλλά προσφέρει ασφάλεια και μονιμότητα.

Υδροχόος

Στον Υδροχόο ο Άρης χρειάζεται ιδεαλιστικό πλαίσιο και προσεγμένη σκέψη προκειμένου να δράσει. Σχηματίζει στο μυαλό του το ιδεατό του πλάνο αλλά μπορεί να μην μπαίνει στη διαδικασία εφαρμογής του. Χρειάζεται ώθηση για πρακτική δράση η οποία επιλέγει να έχει πάντα το προσωπικό, ιδιαίτερο στοιχείο του. Η δράση του μπορεί να είναι απρόβλεπτη. Στο σεξ μπορεί αν είναι ψυχρός και να φοβάται τη συναισθηματική δέσμευση. Εκτιμά όμως ιδιαίτερα άτομα που μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις με αυτόν.

Ιχθύες

Ρομαντικός και με έντονη φαντασία ο Άρης στους Ιχθύς αναζητά ιδεαλισμό και συναισθηματική ασφάλεια. Δε διακρίνεται από πρακτικότητα ενώ του είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πάρει αποφάσεις. Συγχύζεται εύκολα στον λαβύρινθο των συναισθημάτων του και αυτό τον δυσκολεύει στις διεκδικήσεις του. Μπορεί συχνά να γίνεται θύμα συντρόφων που έχει περιβάλλει με λανθασμένες ιδέες. Όταν απογοητευτεί μπορεί να πληγωθεί πολύ άσχημα αλλά μπορεί να γίνει πολύ σκληρός και εκδικητικός.


BANNER - ΑΘΑΝΑΣΙΑ

 

 

 

Astrologos team Από Astrologos team