Ευαισθησία

Ένα υπέροχο νέο για τα αδέσποτα, ήρθε από την ανακοίνωση του Μίμη Δομάζου, του εξαίρετου πρώην ποδοσφαιριστή, να δημιουργήσει την πρώτη δωρεάν ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα για πληρωμή, τη στήριξή τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως το παιχνίδι αλλάζει και αποκτά φιλοζωικό χαρακτήρα,καλώντας τα παιδιά από 4 έως 16 ετών να γραφτούν και να προπονούνται δωρεάν για όλη τη σεζόν, στηρίζοντας παράλληλα τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων! Μοναδική υποχρέωση είναι, όσοι μπορούν, να προσφέρουν κάθε εβδομάδα ξηρά τροφή, κονσέρβες και ό,τι άλλο επιθυμούν για τα ζώα που δεν έχουν οικογένεια.

 Ο Μίμης Δομάζος είναι ένας Υδροχόος που περιβάλλεται από ένα ανοιχτό και προοδευτικό μυαλό, χωρίς να του λείπει το συναίσθημα και χωρίς να μένει στη θεωρία.

Η όψη ιδιομοιρίας του Ερμή και της Αφροδίτης στον Υδροχόο, δείχνει ξεκάθαρα τον οραματιστή, ενώ η αρμονική όψη τους με τον Κρόνο και τον κυβερνήτη του ζωδίου Ουρανό, γίνεται η εγγύηση της ακέραιης ιδιοσυγκρασίας του που δεν ησυχάζει αν δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο και συνάμα σταθερό.

Η Σελήνη του στον Κριό, γεμάτη δυναμισμό, είναι φιλικά προσκείμενη στα παραπάνω, ενώ αυτό που τον κάνει να ξεχειλίζει από ευαισθησία, είναι η αρμονική όψη του Ήλιου του με τον Ποσειδώνα, που για έναν Υδροχόο, αποτελεί μια πολύτιμη προσφορά,  καθώς τα ρομαντικά όνειρα γίνονται εύκολα μια ρεαλιστική πραγματικότητα.

Τέλος και η φιλική διάθεση του Δία από τους Διδύμους, διευκολύνει τις επιθυμίες, τις προθέσεις, την προσωπική του άνοδο αλλά και τη φήμη του, την οποία απήλαυσε με το μεσουράνημά του.

Με το πέρασμα του Δία την επόμενη χρονιά στον Υδροχόο, οι στόχοι του θα απογειωθούν, το ίδιο και αυτό του το εγχείρημα για τα ζώα.

Σε συνεργασία με την κόρη του Πόπη, Δημοτική Σύμβουλο στον Δήμο Αθηναίων, η οποία είχε και την ιδέα για την ξεχωριστή αυτή ακαδημία, τα αδέσποτα πιθανότατα θα βρουν, αυτό που οι Δήμοι δεν είναι ικανοί να τους δώσουν. Η ίδια περιγράφει πως έμαθε από μικρή να είναι με ζώα στο σπίτι, καθώς οι γονείς της τα αγαπούν και τα φροντίζουν, ενώ  ευχαρίστησε την υπεύθυνη για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Αθηναίων αλλά και την προϊσταμένη του Τμήματος Αττικής Πανίδας, που στήριξαν την ιδέα καθώς και τον Δήμαρχο Κηφισιάς, που προσφέρει τα γήπεδα του Δήμου για τις προπονήσεις.

Κατερινα Σαλωνικη Από Κατερινα Σαλωνικη