Ομορφιά

Και ο Θεός έπλασε τη Βrigitte

Γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1934 στο Παρίσι. Και την έπλασε όμορφη με μυαλό διαπεραστικό σαν τη ματιά με την οποία βλέπει τη ζωή, δραστήρια και δυναμική σαν τα βήματα που έκανε στο χώρο του θεάματος. Εκείνη με τη σειρά της έπλασε μια εποχή, έγινε σύμβολο και ενέπευσε τις γενιές που θα ακολουθούσαν. Ηθοποιός. Μοντέλο. Τραγουδίστρια. Ακτιβίστρια. Ζει επί δεκαετίες στον αστερισμό της ομορφιάς και του ταλέντου έχοντας και η ίδια τους δικούς της προσωπικούς «αστερισμούς» οι οποίοι μαρτυρούν πτυχές του χαρακτήρα της, είτε φανερές, είτε απόκρυφες, αλλά πάντα ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες.

Ο αστρολογικός χάρτης της Βrigitte Bardot είναι μια εικόνα-πιστό αντίγραφο της εικόνας που εξέπεμπε αλλά και της εικόνας του εσωτερικού της κόσμου που λίγοι τελικά μπόρεσαν εξερευνήσουν και εξακολουθούν να αναρωτιούνται αν,τελικά, πράγματι τα κατάφεραν.

O «Ήλιος» της ανέτειλε στο ζώδιο του Ζυγού, το ζώδιο της ανάγκης για καλαισθησία, αρμονία, ισορροπία και συντροφικότητα. Το ζώδιο με υψηλό το αισθητικό κριτήριο και με έντονες τις καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η Βrigitte ανέκαθεν αγαπούσε την ομορφιά και η ομορφιά αγαπούσε την Βrigitte. O καθηγητής του χορού της είχε δηλώσει για την ίδια «Το πρώτο χάρισμά της ήταν η ομορφιά της, είχε ένα ωραίο παράστημα, ωραία χέρια, πράγμα σπάνιο για ένα παιδί..Ήταν βεντέτα που ήθελε να την προσέχουν.» ενώ κριτικοί της εποχής έγραψαν για εκείνη: ««Αν η Σοφία Λόρεν και η Μέριλιν Μονρόε δουν την Μπαρντό στο "Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα" θα σκεφτούν ίσως να αλλάξουν επάγγελμα.»

Διάβασε τις αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου για όλα τα ζώδια εδώ

Η Σελήνη της στο ζώδιο των Διδύμων φωτίζει περισσότερο την διανοητική πλευρά του χαρακτήρα της και όχι τόσο τη συναισθηματική. Η συναισθηματική ικανοποίηση είναι μια δύσκολη υπόθεση για εκείνη μιας και αυτή δεν μπορεί να προέλθει εύκολα από μια φύση ανήσυχη και υπερκινητική που ,όμως, μπορεί να είναι συνάμα ευέλικτη και προσαρμοστική. «Είμαι κατά του γάμου. Και δεν δίνω δεκάρα για την κοινωνία» «Πρέπει να ζήσω με όλους τους εαυτούς μου όσο το δυνατόν καλύτερα.»

Ο Ερμής στο Ζυγό της χαρίζει έναν νου που αρέσκεται στο να εξετάζει τον κόσμο πολύπλευρα «Τίποτα δεν κάνω στην τύχη». Είναι ανοιχτή στη γνώμη των άλλων  «Μόνο οι ανόητοι αρνούνται να αλλάξουν τα μυαλά τους»  αλλά και αναποφάσιστη γι’αυτό και χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να κατασταλάξει στις επιλογές της.

Ο τρόπος που αγαπά υπό τους χτύπους της Αφροδίτης στο ζώδιο του Παρθένου: ξέρει να υπηρετεί και να προσφέρει και αρέσκεται στο να χαρίζει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Μεγάλη της αγάπη τα ζώα και έτσι τις τελευταίες δεκαετίες αφιερώθηκε στην προστασία τους ιδρύοντας οργανισμό στρατευμένο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, το οποίο και η Brigitte χρηματοδότησε βγάζοντας σε δημοπρασία διάφορα προσωπικά της αντικείμενα και κοσμήματα. «Τα ζώα δεν με έχουν προδώσει ποτέ. Είναι εύκολα θηράματα, όπως ήμουν εγώ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Έτσι, νιώθουμε τα ίδια πράγματα. Τα αγαπώ.» Η αυστηρή κριτική και η έντονη τάση για τελειότητα χαρακτηριστικές «Ξεκίνησα ως άθλια ηθοποιός και παραμένω άθλια ηθοποιός.»

Άρης στο Λέοντα της χαρίζει μια σαρωτική και μαχητική προσωπικότητα που δεν φοβήθηκε ποτέ τις προκλήσεις ενώ δεν έλειπε η αλαζονεία και η εγωπάθεια. Η συγγραφέας Φρανσουά  Σαγκάν είπε για τη Brigitte « Ήταν η ενσάρκωση της επιτυχίας, των χρημάτων, της αγάπης, και δεν μπορούσε να δει γιατί ή σε ποιον έπρεπε να απολογηθεί. Δεν ντρεπόταν, δεν απολογούνταν για τον απόλυτο θρίαμβό της. Σκανδάλιζε τους πάντες.»

Σαράντα επτά ταινίες, επιδείξεις μόδας, ογδόντα τραγούδια, ένα ίδρυμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, τρεις γάμοι και ένα παιδί, δύο απόπειρες αυτοκτονίας: οι αποσκευές της ζωής της. Και παραμένει έως σήμερα η Βrigitte της επανάστασης των ηθών και της γυναικείας χειραφέτησης, της απελευθέρωσης της σεξουαλικότητας, της άπιαστης ευτυχίας και της ανώριμης σοφίας: Έχω υπάρξει πολύ ευτυχισμένη, πολύ πλούσια, πολύ κολακευμένη, πολύ διάσημη αλλά και πολύ δυστυχισμένη. Είναι λυπηρό να μεγαλώνεις αλλά ωραίο να ωριμάζεις. Είμαι μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες, έχω μια μύτη και ένα στόμα, έχω αισθήματα και σκέψεις..»

«Είναι η κινητήριος μηχανή της ιστορίας των γυναικών, η πρώτη και μόνη απελευθερωμένη γυναίκα της μεταπολεμικής Γαλλίας.»  Σιμόν Ντε Μπουβουάρ (από δοκίμιο αφιερωμένο στη Brigitte Bardot )

Κείμενο: Νάνσυ Μητροπούλου


BANNER - ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

 

 

Astrologos team Από Astrologos team