Συναίσθημα και γκρίνια

Οι γυναίκες Καρκίνοι χρειάζονται πάνω από όλα στήριξη και φροντίδα από τον σύντροφό τους

Οι γυναίκες Καρκίνοι είναι πολύ συναισθηματικοί τύποι και έχουν μια αυξημένη διάθεση νη πλημμυρίζουν με γλυκόλογα το σύντροφό τους. Σκέφτονται πολύ πριν πάρουν μια απόφαση, αλλά και πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση, γι' αυτό και μερικές φορές είναι πλέον αργά. Ωστόσο, σίγουρα ο αυθορμητισμός δεν είναι μέσα στα χαρακτηριστικά τους. Η γυναίκα Καρκίνος απολαμβάνει τις συζητήσεις για τα μονοπάτια της αγάπης και κατά βάθος επιθυμεί να μυήσει τον αγαπημένο της στον τρόπο που εκείνη αντιλαμβάνεται τον έρωτα. 'Όλα μπορούν να ξεκινήσουν από μια παιχνιδιάρικη φιλοσοφική κουβέντα, να συνεχιστούν σε μια αισθησιακή περιπέτεια στις διακοπές και να οδηγήσουν έτσι... τον έρωτά τους.

BANNER -ΡΕΝΟΣ

Τις περισσότερες φορές η γυναίκα αυτού του ζωδίου αισθάνεται έντονα την ανάγκη τας στήριξης από τον αγαπημένο της. Απεναντίας όμως οι καβγάδες με αρκετούς συντρόφους είναι σχεδόν στο... πρόγραμμα, καθώς η ίδια έχει πολλές μεταπτώσεις, που ο σύντροφός της δεν μπορεί να εξηγήσει, ενώ την ίδια στιγμή τη βλέπει να αντιδρά με πολλά ευθιξία. Κριτική ασκεί για όλους και για όλα, όμως δεν αντέχει να γίνεται η ίδια αντικείμενο κριτικής. Την πειράζει πολύ οποιαδήποτε κουβέντα ακούσει από τους άλλους γιο τον εαυτό της. Τη στιγμή του καβγά όμως, και όταν αρχίσουν οι... πρώτες φωνές, η γυναίκα Καρκίνος εμφανίζεται ντροπαλή και συγκρατημένη.

Η γυναίκα Καρκίνος λατρεύει τις στιγμές που μυεί τον αγαπημένο της στα δικά της μονοπάτια του έρωτα. Υπάρχουν στιγμές που η ίδια αντιδρά με πολλή ευθιξία και άλλες που εμφανίζει πολύ κυκλοθυμική συμπεριφορά.

Αυτό που θα ήθελε είναι ο αγαπημένος της να μπορεί να αισθάνεται όσα εκείνη νιώθει και σκέφτεται χωρίς να του τα λέει. Να μπορούν να μοιράζονται αυτή την ξεχωριστή επικοινωνία και να μπορεί να αντιλαμβάνεται όλα της τα ενδιαφέροντα. Να την καταλαβαίνει. Να της τηλεφωνεί πολλές φορές κάθε μέρα, έστω και για λίγο. Να της στέλνει κόκκινα τριαντάφυλλα για να εκφράσει τον έρωτά του ή να δημιουργεί αυτοσχέδια ρομαντικά δώρα, που να συμβολίζουν κάτι για τη σχέση τους. Μόνο με τέτοια αργά βήματα, που της δίνουν την ευκαιρία να σκεφτεί όσο θέλει και να αποφασίσει, θα μπορούσε κάποιος να την κατακτήσει ή καλύτερα να αφεθεί εκείνη σε αυτόν. Με αυτό τον τρόπο εκδηλώνονται συνήθως οι ανασφάλειες των Καρκίνων κα το άγχος τους και γι' αυτό το λόγο έχουν ανάγκη από συνεχή επιβεβαίωση.

Όσο για τη ζήλια τους... με μια λέξη είναι αχαλίνωτη. Με την παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνουν σκηνές ζηλοτυπίας και να γίνουν επιθετικές. Και αυτό σίγουρα εξαντλεί τις αντοχές του συντρόφου τους. Καλό θα όταν λοιπόν και οι δύο μέσα στη σχέση να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα από την αρχή, ώστε η γυναίκα Καρκίνος να προσπαθήσει με κάποιο τρόπο νη ελέγξει τα συνεχή σχετικά παράπονα.

Όταν όμως εμφανιστούν μεγαλύτερα προβλήματα στον ερωτικό δεσμό, όπως ο άντρας έτσι και η γυναίκα Καρκίνος δυσκολεύονται να τα αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο. Για άλλη μια φορά η συχνότερη αιτία ρήξης της ερωτικής σχέσης είναι η κυκλοθυμική συμπεριφορά του Καρκίνου, που αρχικά προκαλεί στο σύντροφο απορία και στη συνέχεια έντονη δυσαρέσκεια.BANNER -ΡΙΤΑ

Τότε οι διαφωνίες γίνονται ακόμα περισσότερες και πιο πολύπλοκες. Και η γυναίκα Καρκίνος φτάνει στο σημείο να ξεσπά πλέον με καθετί, αφήνοντας στο σύντροφό της μια πολύ μπερδεμένη και άσχημη εντύπωση. Η λύση σε αυτά την κατάσταση είναι ο κατάλληλος χειρισμός από μέρους του, κάνοντάς τη νη νιώθει ασφάλεια και καθησυχάζοντας τη. Ίδιο μερίδιο ευθύνης φέρει βέβαια και η ίδια, που καλό Θα ήταν να προσπαθεί να περιορίσει τις ξαφνικές εκρήξεις, πριν γίνουν κουραστικές. Πάντως ο απώτερος σκοπός της γυναίκας Καρκίνου είναι η ευτυχία μέσα στην οικογένεια. Αυτό έρχεται πρώτο. Για τον άνθρωπό της και τα παιδιά της θέλει μόνο το καλύτερο και μπορεί νη γίνει χίλια κομμάτια για να τα καταφέρει. Αυτή η ψυχολογία είναι διάχυτη από την αρχή, όταν ακόμα η σχέση βρίσκεται στα πρώτα της στάδια. Επειδή αυτή η πολύ ευαίσθητη γυναίκα επενδύει από το πρώτο λεπτό στο πρόσωπο του αγαπημένου της, είναι πραγματικά συντριβή γι' αυτή να ανακαλύπτει λίγο αργότερα ότι ο ίδιος αρχίζει να την υποτιμά και να μην την υπολογίζει.

Έτσι, το διαζύγιο ή ο χωρισμός από ένα σύντροφο που είχε αγαπήσει πολύ είναι ένα μεγάλο πλήγμα, που η ίδια χρειάζεται χρόνο για να το ξεπεράσει. Αυτά που θα κρατήσει και θα φέρνει στο μυαλά της είναι κυρίως τα καλά περιστατικά και οι τρυφερές στιγμές που μοιράστηκαν, αρνούμενη με αυτό τον τρόπο για άλλη μια φορά νη αντιμετωπίσει την αλήθεια όπως πραγματικά είναι. Και αυτές τις στιγμές θα αναπολεί κι όταν προκύψει νέος σύντροφος στη ζωή της, που σίγουρα δε θα γλιτώσει τη σύγκριση με τον προηγούμενο, κάτι που θα γίνει υποσυνείδητα μέσα της. Κάθε αρχή και δύσκολη λοιπόν και για τους δύο...

Πηγή: Ο ζωδιακός κύκλος -Εκδόσεις Πατάκη

Astrologos team Από Astrologos team