Τρυφερότητα και ζήλια - Οι περισσότεροι Καρκίνοι, έχουν τη συνήθεια να κακομαθαίνουν την αγαπημένη τους με κομπλιμέντα και δώρα

Ο άντρας Καρκίνος αναζητά μια γυναίκα που θα έχει ίδιες αρχές και αξίες με τη μητέρα του

Όταν στο ζευγάρι ο άντρας ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου, κατά κανόνα κυριαρχείτο συναίσθημα-γεγονός που είναι πολύ θετικό. Αφήνεται στη σχέση, γίνεται πολύ στοργικός και ρομαντικός. Ακόμα και αν δε βλέπει τη σχέση τόσο σοβαρά ώστε να σκεφτεί γάμο, ζει τη στιγμή με την καρδιά του και εκδηλώνεται το ίδιο δυνατά. «Είσαι μοναδική στη ζωή μου» Θα πει ο ίδιος και θα το εννοεί- έστω και για εκείνη την ώρα. Θα ζει αυτό το... μοναδικό όνειρο μέχρι νη συνειδητοποιήσει ότι μπορεί η σύντροφός του να μην είναι τελικά η γυναίκα της ζωής του. Δεν εκφράζεται όμως κατ' αυτό τον τρόπο για να την κατακτήσει, αλλά γιατί όντως τον πλημμυρίζει ο έρωτας και έχει συνηθίσει να τον μοιράζεται. Πάντως, τα χαρακτηριστικά μιας τόσο σπουδαίας γυναίκας για έναν Καρκίνο έχουν πολλά κοινά με αυτά της μητέρας του. Πέρα λοιπόν από τα εξωτερικά στοιχεία που θα τον ενθουσιάσουν, αποζητά ένα μοντέλο γυναίκας με αρχές που αγάπησε και έμαθε μέσα από τη μητέρα του. Θαύματα φυσικά δε γίνονται, συνεπώς αργά ή γρήγορα συνειδητοποιεί ότι πρέπει να κάνει ένα μικρό συμβιβασμό ή να μείνει μόνος στη ζωή.

BANNER  ΛΟΥΙΖΑ

Ο άντρας Καρκίνος είναι συνήθως χαμηλών τόνων, σιωπηλός και ήρεμος. Αν τύχει να γνωρίσει και να ερωτευτεί μια γυναίκα που είναι ήδη παντρεμένη ή είναι αυτό που λέμε «σε καλά χέρια», έχοντας ήδη άλλη σχέση, τότε τι γίνεται; Αρχικά... κανένα πρόβλημα! Τα μυστικά του είναι ασφαλή. Άρα και τα δικά της. Ωστόσο, όταν ξεκινήσει κάτι μεταξύ τους, ο Καρκίνος θα αρχίζει σιγά σιγά να ζηλεύει. Κι όσο νομίζει ότι η σύντροφός του τον εκμεταλλεύεται, τότε δε θα αργήσει να γίνει και πραγματικός Οθέλλος.

Οι δύσκολες στιγμές είναι όταν νιώθει πληγωμένος και δεν έχει τη δύναμη να εξηγήσει τι έχει συμβεί. Τότε έχει πραγματικά ανάγκη από τον ώμο των φίλων του, αν και σπάνια θα ανοίξει την καρδιά του σε κάποιον. Κλείνεται τις περισσότερες φορές στον εαυτό του και κρύβεται πέσω από αυτό. Επίσης, μπορεί να ψυχολογήσει και να εκτιμήσει τους γύρω του, ακόμα και μόνο  από διαίσθηση. Η επιφυλακτικότητα και η ανασφάλεια που διακρίνει τον Καρκίνο παρουσιάζεται όμως από την εφηβεία του και μετά, τότε που, ονειροπόλος και αθώος, δεν περιμένει πολλά από μια ερωτική σχέση, αλλά του αρέσει να φιλοσοφεί κάθε της λεπτομέρεια και να μιλάει για το ιδανικά.

Ο άντρας Καρκίνος είναι διακριτικός, εχέμυθος και πολύ στοργικός σε μια σχέση. Ωστόσο μπορεί να γίνει και εξαιρετικά ζηλιάρης!

Ο άντρας Καρκίνος θέλει να ενθουσιάζει τη σύντροφό του όχι μόνο με γλυκές, συναισθηματικές χειρονομίες αλλά και με το χιούμορ του. Και εκείνη που θα τον δεχτεί όπως είναι, χωρίς να τον κριτικάρει ή να τον αμφισβητεί, θα είναι και αυτή που θα κερδίσει την καρδιά του. Αυτό περιλαμβάνει και τις συχνές μεταπτώσεις και κυκλοθυμικές αλλαγές στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά του, που, όπως φαίνεται, πρέπει να συνηθίσουν και οι δύο μέσα στη σχέση τους. Πρόκειται για μια κατάσταση που χρειάζεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, και ειδικά από τη σύντροφό του.

Οι περισσότεροι Καρκίνοι, επίσης, έχουν τη συνήθεια να κακομαθαίνουν την αγαπημένη τους με κομπλιμέντα και δώρα. Ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία αντρών που δεν ξεχνούν ποτέ γενέθλια, γιορτή ή επέτειο και συνήθως διατηρούν μια πολύ ευγενική συμπεριφορά, που ακόμα και η σύντροφός τους δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Τις περισσότερες φορές ο ένας από τους δύο είναι ο πιο εκφραστικός και ο Καρκίνος από την αρχή θα της κρατήσει τρυφερά το χέρι και θα της μιλήσει πολύ γλυκά κι αργότερα στο γάμο θα συνεχίσει να είναι εξίσου στοργικός και τρυφερός.

Τα προβλήματα θα κάνουν έντονη την εμφάνισή τους στον ορίζοντα όταν πλέον, παρά τη θέληση και των δύο, έρθουν στιγμές διαφωνίας που εκ πρώτης όψεως δεν μπορούν να παραμεριστούν. Τότε και οι δύο θα έχουν ανάγκη από μια δραστική λύση, μην μπορώντας να ανεχθούν μέσα στη σχέση τους ένα τέτοιο «μικρόβιο», που μάλιστα προέρχεται από τη στάση και των ίδιων. Και κυρίως ο άντρας Καρκίνος, που από την αρχή διαισθάνεται ότι έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, λόγω των μεταπτώσεων του. Σε αυτό το στάδιο είναι δύσκολο το «καλό τέλος», γιατί οι εναλλαγές στη συμπεριφορά του Καρκίνου αρχίζουν να γίνονται ακόμα πιο έντονες εξαιτίας της ανασφάλειας αλλά και της γενικότερα κακής ψυχολογίας του. Συνήθως φτάνει στα όριά του, κλείνεται στον εαυτό του και δε θέλει καμία κουβέντα για τίποτα.

BANNER -ΡΕΝΟΣ

'Όταν το μόνο που απομένει πια στα σχέση είναι ο χωρισμός, ο άντρας Καρκίνος αρχίζει και πάλι να αδρανεί, έχοντας ανάγκη μετά το χωρισμό να μείνει μόνος του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επόμενη γυναίκα που θα καταφέρει να τον κερδίσει σίγουρα θα χρειαστεί να τον πείσει ότι δε θα ξαναπεράσει τα ίδια...

Πηγή: Ο ζωδιακός κύκλος -Εκδόσεις Πατάκη

Astrologos team Από Astrologos team