Αστρολογικές συγκυρίες

Ο έρωτας είναι σαν  πίνακας ζωγραφικής. Για να τον καταλάβεις πρέπει να σταθείς σε κάποια απόσταση

Ράντγιαρντ Κίπλινγκ

Ο έρωτας είναι μια δύσκολη υπόθεση να τη διαχειριστεί κανείς, ειδικά όταν κάποιος είναι «μέσα» σ’ αυτόν. Τα έντονα συναισθήματα που κατακλύζουν την  ψυχή και το μυαλό δεν αφήνουν πολλά  περιθώρια για λογική σκέψη και συχνά το  μέτρο χάνεται, καθώς οι μεγαλύτεροι φόβοι  του ανθρώπου βγαίνουν στην επιφάνεια  και υπερτονίζουν τις ανασφάλειες ετών, τα καταπιεσμένα πάθη, τις προηγούμενες  απώλειες... Η χαρά και η λύπη εναλλάσσονται διαρκώς και με εξωφρενικές ταχύτητες,  κάνοντάς μας αφόρητα κυκλοθυμικούς,  ανυπόφορα θλιμμένους, αλλά και  ανέλπιστα χαρούμενους. Συχνά φτάνει μια λέξη ή ένα βλέμμα να μας απογειώσει στους επτά ουρανούς,  αλλά και μια λάθος στιγμή για να μας ρίξει  στην άβυσσο της κόλασης.

Συχνά θυμώνουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό που συμπεριφέρθηκε βεβιασμένα, που ξεστόμισε απειλές, που δεν μπόρεσε  να κρατηθεί και είπε τα λάθος πράγματα, τη λάθος στιγμή και πλήγωσε κάποιο πρόσωπο που αγαπάμε πολλές φορές  περισσότερο κι απ’ τον ίδιο μας τον εαυτό. Και επίσης συχνά αναρωτιόμαστε πώς οι άλλοι βλέπουν με ψυχραιμία την κατάστασή μας και δίνουν «εύκολες» λύσεις όταν εμείς οι ίδιοι για ένα τηλέφωνο που καθυστέρησε να χτυπήσει τέσσερα λεπτά έχουμε βυθιστεί στην κόλαση της  ανασφάλειας και της απελπισίας!

Σε περιπτώσεις δε που έχουμε μπει σε διαδικασία να καβγαδίσουμε ή και να φτάσουμε σε χωρισμό, βέβαια, το δράμα  κορυφώνεται και αρχίζουμε εκείνα τα  δυσοίωνα απελπισμένα σενάρια του τύπου «πάει τώρα, τελείωσε» ή «ήρθε το τέλος και  δεν με θέλει πια». Και επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είμαστε ποτέ σίγουροι για τίποτα, θολώνουμε και κάνουμε άπειρα λάθη  εξαιτίας, κυρίως, του πληγωμένου μας εγωισμού.

BANNER ΘΕΜΗΣ

Μήπως όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι  όπως θέλουμε να τα βλέπουμε έστω και  προσωρινά; Μήπως επιλέγοντας με ηρεμία και ψυχραιμία την κατάλληλη στιγμή  καταφέρουμε να πετύχουμε το ταίρι μας  σε μια συμβιβαστική στιγμή που θα είναι  κι αυτό έτοιμο να μας ακούσει και να μας  καταλάβει καλύτερα;

Μήπως τελικά το ερώτημα είναι αν  πρέπει να φανούμε δίκαιοι και συνετοί κάνοντας το πρώτο βήμα και δείχνοντας  καλή πρόθεση, δίνοντας τέλος στα χιλιάδες  ερωτηματικά που μας βασανίζουν; Αυτό το πρώτο βήμα όμως είναι το  μεγάλο θέμα όλων μας! Είναι αυτό που στη σκέψη του νιώθουμε  το μεγαλύτερο φόβο, την απίστευτη  ανασφάλεια, εκεί που τα πόδια μας  τρέμουν και η αναπνοή μας  σταματάει για το πώς θα  μας αντιμετωπίσει η άλλη  πλευρά.

Η κλασική αστρολογία περιέχει πολλούς τομείς που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα προσωπικών - ερωτικών σχέσεων ζευγαριών. Με μια γενέθλια συναστρία  π.χ. μπορεί κανείς να εντοπίσει ποια είναι τα δυνατά  σημεία που ενώνουν δύο  ανθρώπους και τι είναι αυτό  που τους έχει φέρει κοντά.

Δίνει πληροφορίες για τα δύσκολα, τα αδύναμα  στοιχεία που χρειάζονται  περισσότερη προσοχή, στην  επικοινωνία, στη γενικότερη  συμπεριφορά, στην ερωτική  προσέγγιση. Π.χ. μια δύσκολη γωνία μεταξύ των δύο θέσεων του Ερμή σε ένα ζευγάρι μπορεί να δημιουργήσει ένα απέραντο  χάος στην επικοινωνία, συχνά χωρίς να  υπάρχει ουσιαστικός λόγος αλλά γιατί  έχουν μάθει να εκφράζονται διαφορετικά. Αν αυτό το γνωρίζουν και κάθε φορά που  διαφωνούν σιγουρεύονται πως έχουν  ακριβώς καταλάβει τι εννοούν μεταξύ τους, μειώνουν σοβαρά τις πιθανότητες  να χωρίσουν λόγω ασυνεννοησίας. Αλήθεια, πόσες φορές δεν έχουμε δει ζευγάρια μπροστά μας να τσακώνονται,  ενώ στην πραγματικότητα έλεγαν ακριβώς  τα ίδια πράγματα, αλλά καταλάβαιναν  διαφορετικά;

Υπάρχει επίσης η προοδευμένη συναστρία, η οποία δείχνει την εξέλιξη της  σχέσης των δύο συντρόφων, δηλαδή πώς  τείνουν να προχωρήσουν μαζί στο μέλλον  για ένα, δύο, τρία χρόνια μπροστά, καθώς  και το πώς θα αισθάνονται συγκεκριμένες  στιγμές ο ένας απέναντι στον άλλο. Και, τέλος, υπάρχει το κοινό ωροσκόπιο  ενός ζευγαριού (composite), το οποίο  ενώνει τους δύο χάρτες μαζί και δείχνει  τι είδους είναι η σχέση η οποία έχουν  δημιουργήσει, την ποιότητά της, ποια  είναι τα ζητούμενά της και πώς θα ήταν καλύτερα να εκφραστούν αυτά. Αντιμετωπίζει κατά κάποιον τρόπο δηλαδή τα δύο άτομα σαν να είναι ένα.

Στη δεδομένη στιγμή όμως εδώ θα ασχοληθούμε με το ευαίσθητο κομμάτι της επιλεκτικής αστρολογίας, του χάρτη δηλαδή που θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή, προκείμενου να επικοινωνήσουμε με το ταίρι μας (ή και γενικότερα με το άτομο που μας ενδιαφέρει), ειδικότερα ύστερα από μια άτυχη στιγμή, έναν έντονο καβγά, οτιδήποτε μας έχει απομακρύνει στο παρελθόν και θέλουμε να το διορθώσουμε, να το διώξουμε, προκειμένου να κάνουμε νέο ξεκίνημα με σύμμαχό μας τις καλύτερες αστρολογικές συγκυρίες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ  ΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Βασικός μας στόχος στην επίτευξη ενός διαλεχτού χάρτη είναι η ανεύρεση του όσον το δυνατόν ισχυρότερου, δυνατότερου  ωροσκόπου στιγμής που θα κάνουμε την  κίνηση προσέγγισης.

  •  Ο ωροσκόπος μαζί με τη Σελήνη  αντιπροσωπεύουν πάντα εμάς τους ίδιους  και θέλουμε, φυσικά, να δώσουμε μεγάλο βάρος ώστε να παρουσιαστούμε όσον το δυνατόν περισσότερο σίγουροι και  αποφασιστικοί.

  • Ψάχνουμε για περιόδους που οι  πλανήτες που μας ενδιαφέρουν να είναι σε ζώδια δύναμής τους, π.χ. Αφροδίτη στον  Ταύρο και Άρης στον Κριό.

  •  Επίσης προσέχουμε αυτοί οι δύο να μη βάλλονται από δύσκολες όψεις, π.χ. να  μην είναι η Αφροδίτη στον Ταύρο αλλά να πηγαίνει να σχηματίσει δύσκολη όψη με  τον Ποσειδώνα και δούμε το όνειρό μας να  καταρρέει.

  •  Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου  πρέπει να είναι πάρα πολύ δυνατός και  απαλλαγμένος από κάθε άσχημη γωνία.

  •  Δίνουμε μεγάλη προσοχή στις  προσεγγίζουσες όψεις των πλανητών που  μας ενδιαφέρουν και όχι σε αυτές που έχουν προηγηθεί (ό,τι έγινε έγινε).

  •  Η Σελήνη πρέπει να είναι εξίσου δυνατή  και να κλείνει μόνο καλές όψεις μπροστά  στην κίνησή της. Εξίσου δυνατός πρέπει  να είναι και ο χορηγός του ζωδίου της  Σελήνης, π.χ. αν επιλέξουμε τη Σελήνη να είναι στον Τοξότη, δεν πρέπει να  αγνοήσουμε και τη θέση του Δία στο χάρτη  μας, μια και κυβερνά το ζώδιο της Σελήνης. Προσέχουμε στους οίκους που μας  ενδιαφέρει να μην έχουμε μέσα  πλανήτες που μπορεί να είναι   ανασταλτικοί ή χτυπημένοι από  δύσκολες όψεις.

  • Τέλος, προσπαθούμε να τοποθετήσουμε τον κυβερνήτη  του ωροσκόπου στον οίκο που μας αφορά.

BANNER - ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ο παρακάτω χάρτης αφορά την επιλογή μιας νεαρής κυρίας που ύστερα από ένα έντονο διαπληκτισμό ήθελε να τηλεφωνήσει ή να στείλει μήνυμα προσέγγισης στον αγαπημένο της.

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου, ώρα 23.57

Ο ωροσκόπος Ζυγός του χάρτη είναι  εξαιρετικός για κάθε τύπου συμφιλιώσεις  και διαπραγματεύσεις που επιθυμούμε  να είναι και η άλλη πλευρά με διάθεση διπλωματική και ανοιχτή για συνομιλίες. Η 23° θεωρείται επίσης από τις πιο ευνοϊκές, εφόσον εκεί βρίσκεται ο απλανής Spica, που συνδέεται με επιτυχίες και είναι άκρως  ευνοϊκός.  

Κυβερνήτης του ωροσκόπου, η  Αφροδίτη σε μια από τις πιο δυνατές θέσεις  της, στους Ιχθύς.

Κυβερνήτης του 7ου οίκου (του άλλου  προσώπου που μας ενδιαφέρει) είναι ο  Άρης στον Αιγόκερω, σε μια επίσης πολύ δυνατή του θέση.

Οι δύο αυτοί από θέσεις δύναμης  τείνουν σε εξάγωνο μεταξύ τους και άρα  διαφαίνεται η καλή τους πρόθεση (τα εξάγωνα «μιλούν» για ευκαιρίες συνήθως), προκειμένου να τα βρουν μεταξύ τους. Η Σελήνη στον Υδροχόο, στον 3ο οίκο,  της επικοινωνίας και συνδιαλλαγής, οδεύει να συναντήσει το Δία και να κάνει την επικοινωνία πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Και ο 1ος και ο 7ος οίκος δεν περιέχουν  πλανήτες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διάσπαση ή καθυστέρηση, αλλά, απεναντίας, ο Ποσειδώνας κλείνει  ένα εξαιρετικό τρίγωνο με τον ωροσκόπο που δίνει έμπνευση στη φίλη μας να πει τα κατάλληλα ρομαντικά λόγια που θα τη φέρουν πιο κοντά στο ζητούμενο αποτέλεσμα και να ξαναβρεθεί το ζευγάρι κοντά.

Ο Κλήρος της Τύχης υποστηρίζει τον  ωροσκόπο και, το τέλος της υπόθεσης, ο Κρόνος σε αμοιβαία υποδοχή με τον  Ερμή (για τους περισσότερο μυημένους  στο χώρο της αστρολογικής γνώσης)  υποστηρίζει την ανταλλαγή σκέψεων και  ιδεών μεταξύ τους με απόλυτη σύμπνοια.

Η παρουσία της Αφροδίτης στον 5ο οίκο  βοηθά το ερωτικό στοιχείο που υπάρχει  μεταξύ τους να εκδηλωθεί, εφόσον  πρόκειται να του μιλήσει για τη χαρά της  ζωής και την ερωτική συνεύρεσή τους. Το τηλεφώνημα έγινε και η συνομιλία  στέφθηκε με επιτυχία, βρίσκοντας απλώς  μια καλή στιγμή που και τα δύο άτομα  ένιωθαν καλά για να το κάνουν.

Καλή επιτυχία και στις δικές σας προσπάθειες!

Βασιλική Κόντη 

«Ειδική σε θέματα σχέσεων»  τηλ για ραντεβού 6937131048

 

Astrologos team Από Astrologos team