Παρθένος η οργανωτική

  

 Το αναλυτικό ψυχογράφημα ενός Παρθένου


ΠΛΑΝΗΤΗΣ:

ΕΡΜΗΣ

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ:

6ος ΟΙΚΟΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΟ:

ΓΗ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ

ΦΥΣΗ:

ΘΗΛΥΚΟ-ΑΡΝΗΤΙΚΟ

ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ:

ΕΡΜΗΣ

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ:

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ-ΔΙΑΣ

ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ:

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ:

ΕΝΤΕΡΟ, ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΚΟΙΛΙΑ, ΧΕΡΙΑ.

ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ:

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΧΡΩΜΑ:

ΘΑΛΑΣΣΙ, ΛΕΥΚΟ, ΚΙΤΡΙΝΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΑΦΕ, ΛΑΔΙ 

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ:

ΑΝΑΛΥΩ, ΚΡΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΤΤΩΜΑ:

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΣ, ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ:

ΔΥΝΑΜΗ

ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ:

ΙΑΣΠΙΣ, ΤΟΠΑΖΙ, ΖΑΦΕΙΡΙ, ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, ΜΑΓΝΗΤΙΤΗΣ

ΜΕΤΑΛΛΟ:

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ  ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ:

ΟΥΡΙΗΛ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ:

ΓΑΡΔΕΝΙΑ, ΠΑΝΣΕΣ, ΛΟΥΪΖΑ, ΥΑΚΙΝΘΟΣ 

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑ-ΤΡΟΦΗΣ: 

ΦΩΣΦΟΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΣ-ΘΕΪΚΟ ΚΑΛΙΟ

ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ:

ΚΟΛΙΤΙΔΑ, ΔΥΣΠΕΨΙΑ, ΟΝΥΧΟΦΑΓΙΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ:

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ

  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ

Τα πάντα έχουν τη θέση τους! Ρώτα ένα Παρθένο και θα σου πει πού είναι. Οι Παρθένοι έχουν την τάση να είναι πολύ οργανωμένοι σε ότι κάνουν με αποτέλεσμα  μερικές φορές να είναι εκνευριστικοί!

Το ζώδιο κυβερνά τον οίκο της υγείας και συχνά οι Παρθένοι κάνουν καριέρα στον τομέα της ιατρικής και της υγειονομικής περίθαλψης. Ένας Παρθένος  είναι αναλυτικός, προσεκτικός, συντηρητικός,  κυνικός, αξιόπιστος, επιμελής, λεπτολόγος, σκληρός, ευφυής, λογικός, μεθοδικός, λεπτομερής,  διορατικός, τελειομανής, πρακτικός, ακριβής, αξιόπιστος, ευσυνείδητος ,  ευαίσθητος,  ντροπαλός, λεπτός, γεμάτος κατανόηση, πνευματώδης, σοφός, λιτός.

 • Ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου της Παρθένου.
 • Η Παρθένος κυβερνά τον πέμπτο οίκο του φυσικού ζωδιακού κύκλου.
 • Η Παρθένος κυβερνά το νευρικό σύστημα και το κατώτερο πεπτικό σύστημα.

Οι Παρθένοι είναι το έκτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια της γης. Είναι από τα πιο υπεύθυνα ζώδια, ενώ φημίζονται για την καθαριότητα, την τιμιότητα, την τελειομανία και την δημιουργικότητα.

 Οι Παρθένοι αγαπούν την εργασία και φημίζονται για τις υπηρεσίες τους προς τους άλλους. Αφιερώνονται με λεπτομέρεια και αναλυτικότητα στη δουλειά τους, ενώ προσφέρουν απλόχερα τις υπηρεσίες τους. Είναι ντροπαλοί και ιδιαίτερα πιστοί στους φίλους και συνεργάτες. Είναι αρκετά ειλικρινείς, δίκαιοι και ευγενικοί, ενώ δύσκολα παραδέχονται τα λάθη τους.

Αν και είναι ιδιαίτερα επικριτικοί, η εντιμότητα και το κέφι τους για δουλειά τους κάνει τους πιο αγαπημένους βοηθούς του αφεντικού. Στους Παρθένους αρέσει να είναι επικριτικοί  και στηρίζουν την άποψη τους σχεδόν πάντοτε σε γεγονότα. Έχουν φύση αναλυτική, ενώ τους αρέσει να επικρίνουν τα ελαττώματα των άλλων, χωρίς να έχουν κακή πρόθεση, ασχέτως αν οι κριτικές τους πολλές φορές μπορεί να πληγώνουν τους ανθρώπους που αγαπάνε.

Οι Παρθένοι αν και είναι πολύ ανασφαλείς, είναι ήρεμοι και έχουν τα πάντα σε τάξη. Το γούστο τους είναι εξεζητημένο, παρ ότι δεν είναι ιδιαίτερα σπάταλοι. Είναι από τα πιο ευγενικά και βοηθητικά ζώδια, αποφεύγοντας χωρισμούς και εντάσεις, διότι ζουν περισσότερο για την αγάπη, την τρυφερότητα, τις χαρές του πνεύματος και όχι της ύλης. Γι αυτό, αν τους πλησιάσετε, θα εισπράξετε απλόχερα την αφοσίωση και την αγάπη τους. Οι Παρθένοι αδυνατούν να κάνουν αποφασιστικές κινήσεις στον ερωτικό τομέα. Αν η καρδιά τους χτυπήσει δυνατά, θα τους πάρει κάποιο χρονικό διάστημα για να αναλύσουν τα δεδομένα και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους. Το ωροσκόπιο της αγάπης και του έρωτα μας πληροφορεί ότι αυτή τους η αδυναμία, τους γεμίζει με αγωνία, φοβίες και αβεβαιότητα.   

Η γυναίκα Παρθένος μπορεί να φοβάται την εγκυμοσύνη, θεωρώντας πως το παιδί μπορεί να της στερήσει την θηλυκότητα και ελκυστικότητα της. Αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Σε πολλές περιπτώσεις η γυναίκα Παρθένος γίνεται μια θαυμάσια μητέρα, που αφιερώνεται με πάθος στα παιδιά της. Όταν αποφασίσει να εγκαταλείψει το όνειρό της ανεξαρτησίας, είναι πολύ ικανή στο να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Οι Παρθένοι θεωρούν το πάθος του έρωτα πως είναι μια αδυναμία της ψυχής που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη λογική. Έχουν την τάση να αναλύουν τα συναισθήματά τους, καθώς προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις αμφιβολίες τους με ορθολογική συμπεριφορά. Μπορούν ακόμη και να χλευάζουν τα συναισθήματά τους.

Σύμφωνα με το ωροσκόπιο της αγάπης και του έρωτα, ένας εκπρόσωπος του ζωδίου της Παρθένου δεν ανοίγει εύκολα την καρδιά του και κρύβει τα πραγματικά του συναισθήματά. Σπάνια οι ενέργειες του απέναντι στο σύντροφο του μπορεί να είναι πιο εκδηλωτικές από λόγια. Ισχυρίζονται ότι είναι πιστοί και αναμένουν το ίδιο και από τον σύντροφό τους, πιάνονται από τις λέξεις και ψάχνουν για μια σχέση ηθική, ειλικρινή, γεμάτη αγνότητα, εκτίμηση και αγάπη. Αν αυτή η σχέση δεν βρεθεί, ο/η Παρθένος προτιμά τη μοναξιά. 

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μεταξύ των εκπροσώπων του ζωδίου αυτού, που το Ωροσκόπιο της αγάπης προβλέπει τεράστιες δυσκολίες στο πρώτο στάδιο των σχέσεων. Είναι συνεσταλμένοι και επιφυλακτικοί, καταλήγοντας συχνά στην απώλεια, αποφεύγοντας να δείξουν τα συναισθήματα τους.  Συνήθως επιλέγουν μία απλή, συνηθισμένη σχέση, που θα τους φέρει γαλήνη, αλλά παράλληλα θα τους οδηγήσει στην αδιαφορία και την ψυχρότητα. Όταν ερωτευτούν βαθιά μπορεί να ξεχάσουν τα πάντα και να χαθούν σε ένα απίστευτο πάθος. Οι Παρθένοι έχουν μια τάση να διακόπτουν την σχέση την τελευταία στιγμή, όταν όλα είναι σχεδόν έτοιμα να καταλήξουν στη μόνιμη σχέση ή το γάμο. Έτσι, ορισμένες δραστηριότητες συχνά παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Το Ωροσκόπιο του έρωτα και της αγάπης αποκαλύπτει 3 κατηγορίες εραστών: 

 1. Έναν επιτυχή τύπο που καταφέρνει να συνδυάσει δουλειά και διασκέδαση.
 2. Τον αξιοθαύμαστο μετριοπαθή άνθρωπο, ο οποίος είναι πρόθυμος για το μαγείρεμα και να κάνει τις δουλειές στο σπίτι. Μια γυναίκα Παρθένος που ανήκει στον τύπο αυτό είναι πρόθυμη για προσφορά, ζωηρή , πιστή και έτυμη να σερβίρει τον καφέ στον αγαπημένο της στο κρεβάτι.
 3. Ένας τρίτος τύπος Παρθένου, πιο σπάνιος, μπορεί να είναι κρύος και πουριτανός. Συμπεριφέρονται σαν αδέξιοι ή αρχάριοι, ονειρεύονται τη μοναξιά και αποφεύγουν τις περιπέτειες. Μια γυναίκα μπορεί να είναι πολύ μόνη, θεωρώντας τη μοναξιά πως είναι αρετή. Η ζωή του τρίτου τύπου διέπεται από περίεργες σεξουαλικές επιθυμίες και συμπεριφορές. Έχει αμέτρητες ερωτικές σχέσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να ερωτευτεί. Μερικές φορές είναι πρόθυμος για συμμετοχή σε πορνογραφία. Μια γυναίκα αυτού του τύπου μπορεί να αρχίσει μια ζωή όπως η Lolita και στο τέλος, από νυμφομανής να καταλήξει καλόγρια, με μοναστικά ρούχα.

Επαγγέλματα που ταιριάζουν στους Παρθένους είναι: Τεχνικοί, δάσκαλοι, εκδότες, χημικοί, αναλυτές, λογιστές, συντάκτες, μηχανικοί, ιατροί, διατροφολόγοι, συμβολαιογράφοι, αρτοποιοί, μάγειρες,  ψυχολόγοι, αρχαιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, τεχνικοί εργαστηρίου.

 

Ερωτική συναστρία 

Οι Παρθένοι, μπορούν να ταιριάσουν καλά σύμφωνα με την ερωτική συναστρία με Αιγόκερους, Ταύρους, Σκορπιούς και Καρκίνους, ενώ θα πρέπει να αποφύγουν τους Κριούς και Τοξότες. 

 

Ερωτογενείς ζώνες

Ερωτογενείς ζώνες για τους εκπρόσωπους που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου είναι τα σημεία κάτω από το στήθος και στον αφαλό. Απολαμβάνουν επίσης το γαργάλημα των δαχτύλων και το ερωτικό ξύσιμο-χάδι με τα νύχια σε διάφορα σημεία του σώματος, κυρίως όμως σε αυτά που προαναφέραμε.

Οι Παρθένοι μπορεί να γίνουν προκλητικοί στο φλερτ και το στόμα τους να αποτελέσει το σημείο αιχμής του σώματος τους, τόσο κατά την διάρκεια του φλερτ, όσο και στα προκαταρκτικά παιχνίδια. Αν και είναι από φύσης λεπτεπίλεπτοι, μπορούν να φτάσουν εύκολα σε σαδομαζοχιστικά παιχνίδια, εάν βρουν τον κατάλληλο ερωτικό σύντροφο.

 

Πώς πλησιάσετε έναν Παρθένο 

Οι πολλές κολακείες και τα πολλά κομπλιμέντα είναι κάθε άλλο παρά αποτελεσματικά στο να πλησιάσετε έναν Παρθένο. Χωρίς να το περιμένετε θα έχετε τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα, μια και η συμπεριφορά αυτή θα τον κάνει καχύποπτο και επιφυλακτικό.

Ένας Παρθένος μετράει περισσότερο τις πράξεις και λιγότερο τα λόγια. Θέλει έμπρακτες αποδείξεις για την φιλία σας ή την ερωτική σας έλξη, για να αφεθεί και να σας εμπιστευθεί. Μάθετε για την καθημερινότητα του, την δουλειά του και τα προβλήματα της, τα χόμπι και τα ταλέντα του και πλησιάσετε τον σαν φίλη. Καλέστε τον για δείπνο στο σπίτι, ετοιμάζοντας ένα γεύμα λιτό αλλά προσεγμένο στην λεπτομέρεια και εκμυστηρευτείτε του τα προβλήματα σας, προσθέτοντας και την σχετική σάλτσα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας σταθεί… Εάν συνεχίσετε να κάνετε για καιρό παρέα με έναν Παρθένο, αφού σας έχει «ζυγίσει» σε κάθε πιθανή στιγμή της ζωής σας και αισθάνεται απόλυτα ασφαλής μαζί σας, δεν αποκλείεται να έρθει και μια πρόταση γάμου.

 

Υγεία

Η Παρθένος κυβερνά εσωτερικά την κοιλιακή χώρα, το παχύ και το λεπτό έντερο, την σπλήνα, το πάγκρεας, την πυλαία φλέβα και κάποια μέρη των γεννητικών οργάνων. Εξωτερικά είναι κυβερνήτης του αφαλού, των χεριών και των νυχιών, ενώ αναφορικά με τα δομικά-σκελετικά στοιχεία του κορμιού μας, κυβερνά τα οστά του καρπού.

 Οι Παρθένοι είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη και τις μαύρες διαθέσεις, που από καιρού εις καιρόν κάνουν την εμφάνιση τους. Η μαύρη τους αυτή διάθεση μπορεί εύκολα να μεταδοθεί στους συντρόφους ή στο περιβάλλον τους.  Το κρυολόγημα, οι γρύπες, οι αλλεργίες και γενικότερα ότι μπορεί να ταλαιπωρήσει το ρινικό τους σύστημα, είναι η αχίλλειος πτέρνα των Παρθένων. Προβλήματα μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν με το έντερο τους, που θα εμφανιστούν υπό μορφή δυσκοιλιότητας. Δεν είναι ακόμη σπάνιο, οι Παρθένοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα στειρότητας.

 

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΙ 

Raquel Welch, Mother Teresa, Agatha Christie, Greta Garbo, Sophia Loren, Cameron Diaz, Salma Hayek, Monica Bellucci, Rose McGowan ,Claudia Schiffer, Shirley Manson, Beyonce Knowles, Pink, Alexis Bledel, Marie Chantal, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κατερίνα Λέχου, Γωγώ Μαστροκώστα, Ισαβέλλα Δάρρα.

 

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΑΡΘΕΝΟΙ 

Sean Connery, Richard Gere, Jeremy Irons, Hugh Grant, Bill Murray, James Woods, Keanu Reeves, Michael Keaton, Charlie Sheen, Jason Priestley, River Phoenix, Tim Burton, Barry White, Dave Stewart, Michael Jackson, Freddie Mercury, Karl Lagerfeld, Prince Harry, Makolei Kalkin, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Καρβέλας, Κώστας Σπυρόπουλος, Τόνι Δημητρίου, Ερρίκος Πετιλόν, Φώτης Σεργουλόπουλος, Ντέμης Νικολαϊδης, Νότης Χριστοδούλου.

 

Σχέσεις Παρθένου με τα άλλα ζώδια του ζωδιακού κύκλου

 • Παρθένος με Κριό: Σχέση όχι και τόσο αρμονική, αποδιοργάνωση και έντονη επικριτικότητα από την πλευρά του Παρθένου.
 • Παρθένος με Ταύρο: Σχέση αρμονική, γεμάτη σιγουριά, επιτυχία και αμοιβαία αγάπη.
 • Παρθένος με Δίδυμο: Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη υπερβολές και υποκρισία από την πλευρά του Διδύμου.
 • Παρθένος με Καρκίνο: Σχέση αρκετά αρμονική, γεμάτη χαρά και αγάπη.
 • Παρθένος με Λέων: Σχέση όχι και τόσο αρμονική. Χρειάζεται αμοιβαία υποχώρηση και αλληλοκατανόηση για να συνυπάρξουν.
 • Παρθένος με Παρθένο: Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη προβλήματα, σχολαστική λεπτομέρεια και έντονη γκρίνια.
 • Παρθένος με Ζυγό: Σχέση αρμονική, γεμάτη επικοινωνία, κατανόηση και αμοιβαία αγάπη.
 • Παρθένος με Σκορπιό: Σχέση αρκετά αρμονική, με αμοιβαία προσπάθεια στη συνύπαρξη.
 • Παρθένος με Τοξότη: Σχέση όχι και τόσο αρμονική. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υποχώρηση από την πλευρά του Παρθένου.
 • Παρθένος με Αιγόκερω: Σχέση αρκετά αρμονική, γεμάτη επικοινωνία, αγάπη και σταθερότητα.
 • Παρθένος με Υδροχόο: Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη ψυχρότητα και εμπόδια.
 • Παρθένος με Ιχθύ: Σχέση όχι και τόσο αρμονική, γεμάτη προβλήματα, ένταση και μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του Παρθένου.


Ευνοϊκές ημέρες

 • Ερωτικά: 1, 2, 7, 12, 17, 19, 21, 26, 28 και 29.
 • Επαγγελματικά: 2, 6, 7, 16, 17, 18, 19, 26, 27 και 28. 
 • Ακατάλληλες ημέρες: 6, 18, 20, 21, 22 και 25.
 • Πλησιάστε: Κριούς, Δίδυμους, Καρκίνους, Τοξότες και Ιχθείς.
 • Απομακρυνθείτε από: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Παρθένους και Υδροχόους.
 • Τυχεροί αριθμοί: 2, 12, 16, 24, 26, 38, 44, 46 και 48.

 

Της Αλίντα Κανάκη

 Αλίντα Κανάκη

 


14901 general

Το astrologos.gr σου προτείνει:

 

 

Αλιντα Κανακη Από Αλιντα Κανακη