Προσωπικότητα

Ο Ήλιος στον Ταύρο κάνει τον ατομικό χαρακτήρα πίσω από κάθε σεληνιακή έκφραση πιο σταθερό, αργοκίνητο, ανθεκτικό και αποφασιστικό, αλλά θα υπάρχει μια τάση να κινείται πιο αργά και να δρα πιο προσεκτικά, ήρεμα και πρακτικά από ό,τι με τον 'Ήλιο στον Κριό. Εδώ έχουμε την έκφραση του Ήλιου από ένα ζώδιο στο οποίο η Σελήνη είναι σε «έξαρση», συνεπώς ο κάθε συνδυασμός θα τείνει να ενισχύει περισσότερο την προσωπικότητα παρά την ατομικότητα που βρίσκεται πίσω από την προσωπική έκφραση.

Η θέση της Σελήνης στον αστρολογικό μας χάρτη επηρεάζει ιδιαίτερα τον ψυχισμό μας και αισθανόμαστε οικεία τα γνωρίσματα του ζωδίου στο οποίο αυτή βρίσκεται.  Ο συνδυασμός επίσης του ζωδίου μας με τη Σελήνη έχει να πει πολλά για την προσωπικότητα μας και αυτό θα εξετάσουμε παρακάτω!

Αν δεν γνωρίζεις σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Σελήνη στον αστρολογικό σου χάρτη κάλεσε στο 901 6000 618 και οι έμπειροι αστρολόγοι μας είναι πάντα διαθέσιμοι για να σου δώσουν τις απαντήσεις που αναζητάς!

Οι συνδυασμοί του Ήλιου στον Ταύρο με Σελήνη στον

ΚΡΙΟ

Ο συνδυασμός αυτός δίνει μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Τα άτομο έχει μια τόση να είναι παρορμητικό, ξεροκέφαλο και μάλλον πολύ δογματικό. Υπάρχει αρκετή επιμονή, αντοχή και ακρίβεια, και οι ικανότητες κατά κανέναν τρόπο δεν είναι αμελητέες. Υπάρχει αφθονία συγκρατημένης ισχύος πίσω απ' όλη τη δύναμη που ξοδεύεται και, όταν αυτοί που είναι γεννημένοι κάτω από τον συγκεκριμένο συνδυασμό αποφασίζουν να πραγματώσουν κάποιο σκοπό στη ζωή τους, σχεδόν πάντα τα καταφέρνουν. Ωστόσο περιμένουν πολλά από τους άλλους και εκδηλώνουν μια επίμονη επιθυμία να κάνουν τους άλλους να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις τους. Προτιμούν τις δικές τους μεθόδους από εκείνες των άλλων, όντας ριψοκίνδυνοι, ανεξάρτητοι και, μερικές φορές, ισχυρογνώμονες και ανάποδοι. Είναι κατάλληλοι για εξέχουσες θέσεις και θέσεις ευθύνης. Κάτω από προσβολή, ή όταν ο οργανισμός καταρρέει, θα υποφέρει το κεφάλι ή το νευρικό σύστημα. Πρόκειται για ένα συνδυασμό που χαρίζει επιτυχία στη ζωή μέσω της ενεργητικότητας και της επιθυμίας για διάκριση. Το άτομο είναι αρκετό τυχερό στα κοσμικά ζητήματα, ενώ ευνοούνται αι επιχειρήσεις, το τολμηρό πνεύμα και όλα τα θέματα στα οποία απαιτείται αποφασιστική θέληση. Ο συνδυασμός αυτός χαρίζει εποικοδομητική δύναμη και ικανότητα για οργάνωση. Η ευημερία αποκτάται μέσω επιμονής. Η ηθική φύση είναι συνήθως πολύ ισχυρή.

BANNER - ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΤΑΥΡΟ

Ο συνδυασμός αυτός χαρίζει μεγάλη αποφασιστικότητα και όσοι γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή του δεν παραιτούνται εύκολα από τις επιδιώξεις τους. Είναι ήρεμοι, φιλικοί, συντροφικοί, ευδιάθετοι και ίσως με μουσικό ή καλλιτεχνικό ταλέντο. Διαθέτουν σε μεγάλο βαθμό αυτοέλεγχο, αλλά είναι μάλλον υπερβολικά επιφυλακτικοί, πολύ συγκρατημένοι και συχνά μυστικοπαθείς. Παρ' όλα αυτά, είναι αξιοσημείωτα δυνατοί χαρακτήρες, άφοβοι, επίμονοι, αισιόδοξοι, και διαθέτουν έντονα συναισθήματα και στοργική φύση. "Έχουν εύκολα μεγάλη επιτυχία στον οικονομικό τομέα, αλλά φαίνεται να έχουν μια αδιαφορία για τα οικονομικά, παρ' όλο που δεν μπορούν να αποφύγουν τη συχνή ανάμιξή τους με αυτά. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ο πιο σταθερός και πρακτικός από όλες τις επιρροές, υπάρχει όμως ο κίνδυνος να γίνει το άτομο υπερβολικά πεισματάρικο. 'Όταν έχει αναπτυχθεί η υπακοή, δημιουργούνται πολύ καλοί χαρακτήρες. Υπάρχει ωστόσο μια τάση να γίνονται πολύ εγωκεντρικοί, υπερβολικά αποφασιστικοί ή υπερβολικά μυστικοπαθείς. Υπάρχει μια προδιάθεση προς την αποπληξία και τις ασθένειες των ματιών, αν προσβάλλεται η Σελήνη.

ΔΙΔΥΜΟ

Εδώ η ανησυχία των Διδύμων καταλαγιάζει υπερβολικά από την ποιότητα του Ταύρου, για αυτό υπάρχει λιγότερη διάσπαση και μεγαλύτερη δύναμη πρωτοβουλίας, ωστόσο υπάρχει μια τάση προς την απελπισία αλλά και την αυτοεκτίμηση, εξαιτίας ορισμένων επιφανειακών τάσεων που δεν  έχουν εκριζωθεί. Όσοι γεννήθηκαν κάτω από αυτό τον συνδυασμό τείνουν να είναι κάπως ιδιοτελείς και απαιτητικοί, αλλά οι νοητικές τάσεις τους δίνουν την ικανότητα να γράφουν και να μιλούν, και σε μερικές περιπτώσεις, είναι ανεπτυγμένες  οι ικανότητες της γλώσσας και της μουσικής έκφρασης. Ωστόσο δεν πρόκειται για αρμονικό συνδυασμό και οι κτητικές τάσεις είναι συνήθως πολύ μεγάλες. Υπάρχει αγάπη για την ομορφιά στην φύση και στην τέχνη, με κάποια ενστικτώδη κομψότητα. Το άτομο, αν και δεν είναι πολύ  ριψοκίνδυνο, έχει ωστόσο καλές διανοητικές ικανότητες και φρόνιμο χαρακτήρα. Θα πρέπει να φυλάγεται από νευρικές διαταραχές.

ΚΑΡΚΙΝΟ

Πρόκειται για έναν μάλλον αρνητικό συνδυασμό, επειδή η ευαισθησία του Καρκίνου υπερτονίζεται κάπως, έτσι ώστε η συναισθηματική φύση διεγείρεται πολύ εύκολα, ειδικά σε θέματα που συνδέονται με την οικογενειακή ζωή. Ο συνδυασμός αυτός όχι μόνο αυξάνει την ατολμία και την αυτοσυγκράτηση αλλά προκαλεί επίσης μεγάλη φιλαργυρία, με κάποιο άγχος σχετικά με τη μελλοντική ευημερία. Η φαντασία είναι πολύ έντονη και υπάρχει  στο άτομο κάποια τάση να φτάνει στα άκρα, ιδιαίτερα όταν επηρεάζεται από άλλους. Μερικές φορές υπάρχει τάση για αδράνεια και η επιθυμία για συγκινήσεις αυξάνεται, αλλά γενικά είναι ένας τυχερός συνδυασμός, ο οποίος χαρίζει κέρδη μέσω ακινήτων και, πιθανόν, κάποιας κληρονομιάς. Υπάρχει μεγάλη προνοητικότητα, εκτός αν είναι σε δεσπόζουσα θέση ο Άρης, και καλή επιχειρηματική ικανότητα, με εξαιρετική σύνεση στα οικονομικά ζητήματα.

ΛΕΟΝΤΑ

Η συναισθηματική και αισθαντική φύση αυξάνεται σημαντικά κάτω από αυτόν το συνδυασμό· το άτομο έχει μεγάλη τάση να υπερβάλλει ή να φτάνει στα άκρα, αλλά επίσης επηρεάζεται εύκολα σε όλα τα θέματα που συνδέονται με την κερδοσκοπία· ίσως υπάρχει μια τάση για τα τυχερά παιχνίδια και τις αισθησιακές απολαύσεις. Οι προσβολές μπορούν να στραφούν εύκολα προς δυσάρεστα κανάλια και συχνά υπάρχει μεγάλη τάση για έντονες αρέσκειες και απαρέσκειες. Το άτομο έχει καλή ιδιοσυστασία και γερή υγεία, εκτός αν οι πλανητικές Θέσεις είναι αρνητικές. Έχει αυτοπεποίθηση και του αρέσει η επίδειξη, οπότε μπορεί να είναι δημοφιλές ή να διακριθεί κοινωνικά. Του αρέσουν πολύ οι διασκεδάσεις και οι συντροφιές. Είναι αναγκαίο να αποφύγει τις καταχρήσεις, ειδικά στις ορέξεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν  αφύσικες αν μείνουν ανεξέλεγκτες. Η ηθική φύση μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά προς το τέλος της ζωής, αλλά στο πρώτο μέρος συχνά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο είτε οι ψυχικές τάσεις είτε οι απολαύσεις. Η κατώτερη φύση είναι ζωηρή και μερικές φορές παθιασμένη. Υπάρχει επίσης κάποια ικανότητα για ποίηση, καθώς η φύση είναι πολύ ζωηρή. Οι υπερβολές θα πρέπει να αποφεύγονται.

ΠΑΡΘΕΝΟ

Η κριτική ικανότητα τονίζεται από την πρακτική φύση του Ταύρου πίσω από την προσωπικότητα,  έτσι ώστε ο συνδυασμός αυτός μας δίνει κάποιους από τούς καλύτερους εμπορικούς τύπους ανθρώπων. Σε όλες τις επιχειρηματικές επιδιώξεις είναι ακριβείς, επίμονοι και πολύ ζωηροί στις κρίσεις τους. Διαθέτουν ικανότητες σε αρκετές διαφορετικές κατευθύνσεις, μπορούν να διευθύνουν πολλά είδη επιχειρήσεων και είναι εξαιρετικά προσαρμοστικοί. Ενώ μερικές φορές τους λείπει η επιχειρηματική τόλμη, μπορούν πολύ εύκολα να εφαρμόσουν και να αναπτύξουν τις υποδείξεις άλλων. Γίνονται καλοί βοηθοί ή υπάλληλοι και τα καταφέρνουν καλά με κάποιους που τούς οδηγούν ή εργάζονται μαζί τους. Ο συνδυασμός είναι πολύ επιτυχημένος, καθώς αποτελεί αρμονική ανάμιξη δύο ζωδίων της γήινης τριπλότητας και χαρίζει όλες τις πρακτικές τάσεις. Καθώς η Παρθένος εξουσιάζει τον τομέα των επιχειρήσεων, η προσωπικότητα έχει εδώ τη μεγαλύτερη διευκόλυνση για έκφραση. Η ηθική φύση είναι σταθερή και χαρίζει μεγάλη ευσυνειδησία, που βοηθά τον προσωπικό χαρακτήρα. Έτσι, πίσω από η μεγάλη φαινομενική υποχωρητικότητα υπάρχει μια σταθερή αποφασιστικότητα που χαρίζει επιτυχία.

ΖΥΓΟ

Πρόκειται για έναν δυσαρμονικό συνδυασμό, επειδή υπάρχει συνήθως σημαντική προκατάληψη στη φύση. Καθώς η ανάμιξη μιας γήινης ατομικότητας και μιας αέρινης προσωπικότητας δεν είναι πολύ ευνοϊκή, τείνει να αυξάνει το διαχωριστικό στοιχείο και συνήθως ωθεί την προσωπικότητα σε λανθασμένες αποφάσεις, συχνά αποτέλεσμα της επιρροής κάποιου άλλου στη ζωή. Ο συνδυασμός αυτός χαρίζει μια ορισμένη αποφασιστικότητα, συνήθως πεισματάρικης φύσης, και όσοι γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή του είναι πιθανόν να καθοδηγούνται από τα αισθήματα παρά από τη λογική. Έχουν ικανότητα για τη μουσική ή τη ζωγραφική και εξωτερικά φαίνεται είναι προσεκτικοί και διανοητικοί, αλλά στην καρδιά τους είναι συναισθηματικοί και αφοσιωμένοι, ή αισθησιακοί. Η προσωπικότητα έχει την τάση να είναι πολύ στοργική, ευχάριστη και πιο εκλεπτυσμένη από τον ατομικό χαρακτήρα, αλλά η αποφασιστικότητα που βρίσκεται πίσω από αυτήν συχνά θα επιτύχει εκεί που δεν τα καταφέρνει ούτε η αξία ούτε η πειθώ. Υπάρχει  πιθανότητα για επίδειξη μεγάλης ατομικής ζηλοτυπίας και εκδικητικότητας, ειδικά προς ξένους και αντιπάλους. Αυτός ο συνδυασμός εξαρτάται μεγάλο βαθμό από τις πλανητικές θέσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟ

Η θέση αυτή δίνει μια κάποια ματαιοδοξία και αυτοεκτίμηση και τα αισθήματα είναι πολύ ισχυρά και έντονα. Υπάρχει μεγάλη αυτοσυγκράτηση και συγκεντρωμένη δύναμη, με αρκετό βαθμό μυστικοπάθειας. Μια καλή εκπαίδευση είναι απόλυτα αναγκαία γι' αυτόν το συνδυασμό, διαφορετικά εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτόν έχουν την τάση να επηρεάζονται υπερβολικά εύκολα από το περιβάλλον και τις επικρατούσες συνθήκες, έτσι ώστε να πέφτουν στη ρουτίνα· συνεπώς είναι πολύ συντηρητικοί, με εξαίρεση την περίπτωση που εξεγείρονται ή εκνευρίζονται. Η ζηλοτυπία και η περηφάνια μπορεί να προκαλέσουν την πτώση του ατόμου, επειδή υπάρχει πάντα αρκετή αποφασιστικότητα για καλό ή για κακό και, αν αυτή περιοριστεί, η φύση θα γίνει πολύ ιδιοτελής. Καλή ζωτικότητα· κάτω από κακές όψεις υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων, τραυματισμών και λοιπά. Μια αρκετά καλή πολικότητα για στρατιωτικές ασχολίες και κάποια είδη επιχειρήσεων. Τα άτομα αγαπούν τα χρήματα και είναι αισθησιακά. Οι ορέξεις και τα πάθη χρειάζονται χαλιναγώγηση. Η επιτυχία στη ζωή θα έρθει μέσω επίμονης αποφασιστικότητας και έντονης αυτοπεποίθησης και ισχυρογνωμοσύνης.  

BANNER ΘΕΜΗΣ

ΤΟΞΟΤΗ

Η αποφασιστικότητα πίσω από την προσωπικότητα του Τοξότη θα κάνει σε μεγάλο βαθμό εκείνους που γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή αυτοί του συνδυασμού να φτάνουν στα άκρα σε όλα τα πράγματα. Χαρίζει μια τάση για παρορμητική δράση και βιαστική ομιλία και, όταν το άτομο προκληθεί, λέει πολύ περισσότερα από αυτά που σκέφτεται ή εννοεί, ενώ υπάρχει μια τάση να είναι πολύ εριστικό όταν ενοχλείται. Δεν είναι καλός συνδυασμός, εκτός αν βοηθούν οι πλανητικές θέσεις, καθώς η προσωπικότητα είναι υπερβολικά παρορμητική για την ατομική φύση. Υπάρχει ωστόσο μια έφεση και αγάπη για την επιστήμη, καθώς και μια τάση προς τη φιλοσοφία και τη θρησκεία, η οποία βελτιώνει κάπως την προσωπικότητα, που είναι γενναιόδωρη, φιλάνθρωπη και συμπονετική. Επειδή όμως οι εφέσεις είναι συνήθως ανώτερες από τις έμφυτες ικανότητες, οι υποσχέσεις συνήθως ξεπερνούν τις πράξεις. Ο συνδυασμός είναι καλός για ασχολίες πού συνδέονται με αθλητισμό και άλογα, για πρωτότυπες ασχολίες, για την ανώτερη καλλιέργεια του νου ή για την Εκκλησία. Αισιόδοξο, ελπιδοφόρο και με καλή ζωτικότητα, το άτομο ωστόσο χάνει ενέργεια μέσω κρίσεων εξαιτίας της υπερβολικής εργασίας, αφού αναλαμβάνει περισσότερα απ' όσα μπορεί να πραγματώσει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Πολύ πρακτικός συνδυασμός, χαρίζει πνεύμα οικονομίας και προνοητικότητα. Το άτομο έχει την τάση να κάνει πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα πλάνα τα οποία γενικώς οδηγούνται σε επιτυχημένη έκβαση. Ο όλος χαρακτήρας είναι πολύ ανεξάρτητος και αποφασιστικός και οι φιλοδοξίες υψηλές, αλλά σχετίζονται κυρίως με συμβατικά ιδεώδη και συνδέονται με υλικά αντικείμενα και με το προσωπικό περιβάλλον. Είναι ο πιο επιτυχημένος συνδυασμός της γήινης τριπλότητας, κάνοντας αυτούς πού έχουν γεννηθεί κάτω από την επιρροή του υπερβολικά πρακτικούς και αρκετά ικανούς να φτιάξουν περιουσία. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι για τη δημόσια ζωή, ή για εκεί που η ενέργειά τους έχει καλή χρήση· φτάνουν σε μεγάλα επιτεύγματα και φιλοδοξούν να ανέβουν ψηλά, όντας φιλόδοξοι και αρκετά ικανοί να χρησιμοποιούν την προσωπικότητα για να κερδίσουν την επιτυχία. Έχουν την ικανότητα να ασχολούνται με μεγάλα σχέδια, να οργανώνουν και να εκτελούν τεράστια εγχειρήματα. Έχουν καλή ζωτικότητα και ζουν πολλά χρόνια.  

ΥΔΡΟΧΟΟ  

Πρακτικός  συνδυασμός, που χαρίζει επιμέλεια, προσοχή, σύνεση και προνοητικότητα, με αρκετή δόση αυτοσυγκράτησης· χαρίζει εντιμότητα σκοπού,  ειλικρίνεια και εκλέπτυνση. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από το συνδυασμό αυτό είναι αρκετά ικανοί να συγκεντρώνουν τις σκέψεις τους και είναι εργατικοί, επίμονοι και επιτυχημένοι. Ο συνδυασμός αυτός κάνει τα άτομα υπερβολικά εγωκεντρικά, με μια τάση προς την εκκεντρικότητα. Είναι κατάλληλα για τη δημόσια ζωή, για να έχουν δημόσια αξιώματα ή πόστα και για να εργάζονται μέσω εταιριών, συνεταιρισμών, εργοστασίων ή πολυπληθών οργανισμών. Αρκετά τυχερός συνδυασμός για την απόκτηση χρημάτων και αγαθών.

ΙΧΘΥΕΣ

Αυτός ο συνδυασμός δεν είναι τόσο ατυχής όσο ο Ήλιος στον Κριό και η Σελήνη στους Ιχθύς. Σταθεροποιεί το νου και δίνει μικρότερη τάση προς την ανησυχία, αλλά από μερικές απόψεις αυξάνει την ανταγωνιστικότητα. Όσοι γεννήθηκαν κάτω από αυτόν είναι πολύ φιλόξενοι, πολύ δεκτικοί στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των άλλων, ευγενικοί, ευπροσάρμοστοι και με πολύ καλή διάθεση· έχουν πολλούς φίλους και γνωστούς αλλά, αν η Σελήνη προσβάλλεται, μπορεί να υποφέρουν μέσω αυτών. Είναι τυχεροί κοινωνικά, αλλά όχι τόσο τυχεροί στις επιχειρήσεις ή στη δημόσια ζωή. Μπορούν όμως να ευεργετηθούν μέσω ασχολιών που συνδέονται με το νερό. Γενικώς πρόκειται για έναν τυχερό συνδυασμό, ο οποίος αυξάνει την τάση προς ενόραση και δίνει ικανότητες μέντιουμ.  Ο χαρακτήρας είναι ευγενικός, αλλά προσβάλλεται εύκολα και έχει έφεση προς την ευζωία, τη γαλήνη και την αρμονία. Υπάρχει μια αύξηση της ευημερίας προς το τέλος της ζωής. Αν η Σελήνη προσβάλλεται, υπάρχει μια τάση για ασθένειες της χολής ή των εντέρων.

Πηγή:  "Αστρολογία  για όλους" Alan Leo   

Astrologos team Από Astrologos team