Προσωπικότητα

Ο Ήλιος στους Διδύμους δίνει μια δυαδική, ανήσυχη και ευέξαπτη φύση

Ο Ήλιος στους Διδύμους, ως κινητήριος δύναμη πίσω από τη σεληνιακή έκφραση, δίνει μια δυαδική, ανήσυχη και ευέξαπτη φύση, στην οποία οι επιθυμίες κινούνται πάντα πάνω σε διανοητικές γραμμές. Ο ατομικός χαρακτήρας είναι διπλός στην έκφρασή του, έτσι ώστε υπάρχει λιγότερη μονιμότητα από ότι στις προηγούμενες ηλιακές θέσεις. Παρ' όλα αυτά, η δύναμη της θέλησης είναι ισχυρή και υπάρχει κάποια περηφάνια ή αγάπη του ατόμου για την καταγωγή του.

Η θέση της Σελήνης στον αστρολογικό μας χάρτη επηρεάζει ιδιαίτερα τον ψυχισμό μας και αισθανόμαστε οικεία τα γνωρίσματα του ζωδίου στο οποίο αυτή βρίσκεται.  Ο συνδυασμός επίσης του ζωδίου μας με τη Σελήνη έχει να πει πολλά για την προσωπικότητα μας και αυτό θα εξετάσουμε παρακάτω!

Αν δεν γνωρίζεις σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Σελήνη στον αστρολογικό σου χάρτη κάλεσε στο 901 6000 618 και οι έμπειροι αστρολόγοι μας είναι πάντα διαθέσιμοι για να σου δώσουν τις απαντήσεις που αναζητάς!

Οι συνδυασμοί του Ήλιου στους Διδύμους με Σελήνη στον

ΚΡΙΟ

Ο συνδυασμός αυτός δίνει μια πολύ νοητική φύση, κάνοντας όσους έχουν γεννηθεί σε αυτόν να αφιερώνονται σε διανοητικές επιδιώξεις, να είναι μελετηροί και να τους αρέσει να εκφράζουν τις σκέψεις τους. Ωστόσο υπάρχει κίνδυνος για την προσωπικότητα να περάσει στα άκρα και να γίνει υπερβολικά ανεξάρτητη και, επίσης, υπερβολικά ευμετάβλητη. Για όλα τα διανοητικά θέματα όμως είναι πολύ ισχυρός συνδυασμός. Χαρίζει πολύ φιλόδοξο πνεύμα και ενισχύει τη σιγουριά. Ο χαρακτήρας είναι πολύ θετικός, με μια κάποια έλλειψη στη συμπάθεια και στα αισθήματα, και υπάρχει πιθανότητα να ζει υπερβολικά στο κεφάλι, με επακόλουθο κίνδυνο εγκεφαλικών προβλημάτων. Υπάρχει επίσης η τάση να γίνεται ιδιότροπος και να είναι πολύ ισχυρογνώμων. Ο χαρακτήρας στερείται ηρεμίας, σταθερότητας, αυτοελέγχου και επιμονής, είναι ανταγωνιστικός και ανυπάκουος, έξυπνος και φαρμακόγλωσσος, με ταλέντο στο σχέδιο και στη γλυπτική. Υπάρχει πιθανότητα για ταξίδια.

BANNER - ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΤΑΥΡΟ

Ο συνδυασμός αυτός χαρίζει αρκετή ευαισθησία, με μεγάλη αποφασιστικότητα και σταθερότητα. Τα αισθήματα και οι φιλοδοξίες είναι πρωτεύοντα και δυναμικά, καθώς ο νους είναι αναμιγμένος με την αισθαντική φύση. Γενικώς υπάρχει πολλή ενέργεια, επιμονή και αποφασιστικότητα. Είναι αρκετά τυχερός συνδυασμός για δημοτικότητα, φιλίες, γνωριμίες και γενική επιτυχία. Το άτομο διαθέτει σημαντική ικανότητα για οργάνωση και σχεδιασμό, και είναι κατάλληλο για θέσεις ατζέντη, διαχειριστή, λέκτορα, και λοιπά. Τα χαρακτηριστικά των Διδύμων ενισχύονται πάρα πολύ με αυτόν το συνδυασμό και δεν υπάρχει υπερβολική μεταβλητότητα, ανησυχία και ευερεθιστότητα αλλά, παρ' όλα αυτά, δεν είναι εντελώς ευνοϊκός. Υποδηλώνει κέρδη μέσω συγγενών ή μέσω φιλολογικών ασχολιών.

ΔΙΔΥΜΟ

Ο συνδυασμός αυτός υποδηλώνει αρκετή ισχυρογνωμοσύνη, δραστηριότητα, ανησυχία και μια τάση του ατόμου να μετράει όλα τα πράγματα από μια διανοητική σκοπιά. Υπάρχει μια κάποια αυτοεκτίμηση και ανεξαρτησία και τα αισθήματα δεν είναι τόσο ενεργά όσο στους άλλους συνδυασμούς. Επικρατεί η παρορμητική ιδιοσυγκρασία και υπάρχει μεγάλη επιδεξιότητα σε όλες τις ασχολίες που απαιτούν τη χρήση των χεριών. Με τις κατάλληλες πλανητικές θέσεις μπορεί να αποκτηθεί αξιοσημείωτη δημοτικότητα, ενώ υπάρχει μεγάλη ικανότητα - σχεδόν ιδιοφυΐα - σε κάποια διανοητική κατεύθυνση. Το άτομο είναι υπάκουο στο χαρακτήρα και αμερόληπτο στην κρίση. Η Σελήνη εκφράζει τον Ήλιο πολύ καθαρά σε αυτόν το συνδυασμό χαρίζοντας καλλιτεχνικές τάσεις, εκλέπτυνση και φιλολογική ικανότητα.

ΚΑΡΚΙΝΟ

Ο συνδυασμός αυτός χαρίζει μια ισχυρή τάση προς την οικονομία και την αποταμίευση στην οικογενειακή ζωή, καθώς επίσης σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ευημερία των άλλων, συνδυασμένη με μια ευαίσθητη και αγχώδη διάθεση. Υπάρχει η πιθανότητα πολλών ταξιδιών, επίσης μεγάλης ανησυχίας και μιας επιθυμίας για τη συμπάθεια των άλλων, αλλά είναι επίσης πολύ ανεπτυγμένες οι καλλιτεχνικές ικανότητες και η φαντασία. Η δεκτική φύση επηρεάζεται πολύ εύκολα και αναστατώνεται από τις περιβάλλουσες συνθήκες, υπάρχει όμως καλή μνήμη και ένας καλά οργανωμένος νους, με κατανόηση και διαίσθηση, που είναι ευχάριστος και γλυκομίλητος. Η θέση αυτή χαρίζει επιτυχία  σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις δημόσιες υποθέσεις..

ΛΕΟΝΤΑ

Στον συνδυασμό αυτό η προσωπικότητα υποφέρει κάπως, επειδή δεν υπάρχει αρκετή σταθερότητα στο υπόβαθρο για να στηρίξει τις τάσεις του Λέοντα. Συνεπώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για το άτομο να είναι πολύ αυθόρμητο, ενώ τα συναισθήματα διεγείρονται πολύ εύκολα. Η διάθεση συνεπώς του ατόμου κυμαίνεται: μερικές φορές έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, εργάζεται πολύ και πετυχαίνει πολλά, αλλά συχνά νιώθει ότι έχει μεγαλύτερες δυνάμεις απ' όσες μπορεί να εκφράσει εξωτερικά. Καταλαβαίνει, αλλά αργεί να πραγματώσει. Η φαντασία είναι δραστήρια και υπάρχει ικανότητα για ποίηση και θέατρο. Αυτός ο συνδυασμός χαρίζει μια τάση για κάποια παραξενιά και μερικές φορές το άτομο έχει τάση για υποχονδρία. Τα συναισθήματα είναι έντονα, υπάρχει όμως κάποια αρέσκεια για επίδειξη αλλά και άφθονη συμπάθεια. Υπάρχει φιλολογική ικανότητα στην κατεύθυνση της φανταστικής λογοτεχνίας, και λοιπά.

ΠΑΡΘΕΝΟ

Καλός συνδυασμός, στον οποίο τα στοιχεία του Ερμή εκδηλώνονται έντονα και στρέφουν το νου προς τη μελέτη, την κριτική και την ανάλυση. Χαρίζει μεγάλη αγάπη για τη χημεία, με ανθρωπιστικές απόψεις. Δημιουργεί κλίση για τη μελέτη των κανόνων της υγιεινής. Σχετικά με το νου όμως, είναι ένας πολύ ευαίσθητος συνδυασμός ? υπάρχει πιθανότητα το άτομο να είναι δύσπιστο και με τάσεις μελαγχολίας, έτσι ώστε όταν παρασύρεται από την αγωνία ή το άγχος το νευρικό σύστημα υποφέρει σε μεγάλο βαθμό. 'Όσοι γεννήθηκαν κάτω από αυτόν το συνδυασμό μπορούν να έχουν μεγάλο όφελος φροντίζοντας και υπηρετώντας άλλους, καθώς και με το κριτικό ταλέντο τους. Θα πρέπει όμως να αποφεύγουν τον εκνευρισμό, ο οποίος υπάρχει πιθανότητα να αμαυρώσει τις καλύτερες ιδιότητές τους. Μπορούν να είναι πολύ αμερόληπτοι και δίκαιοι, βλέποντας εξίσου τις δύο πλευρές ενός ζητήματος, γι' αυτό γίνονται καλοί δικηγόροι. Τείνουν να είναι ευμετάβλητοι, αναποφάσιστοι και τους λείπει η επιμονή, οπότε δεν αξιοποιούν πάντα όλες τις ικανότητες που διαθέτουν. Τα πηγαίνουν καλά όταν εργάζονται για άλλους και τόσο η καλοτυχία όσο και η κακοτυχία έρχονται σε αυτού κυρίως μέσω των συγγενών. Αυτή η θέση χαρίζει ισχυρή θέληση και κάποια εξυπνάδα αλλά, όταν διαστρέφεται, υπάρχει πιθανότητα αναποφασιστικότητας ή διπροσωπίας.

ΖΥΓΟ

Πολύ καλός συνδυασμός, δομημένος πάνω στην αέρινη τριπλότητα?  αυξάνει τη διαίσθηση και χαρίζει μεγάλη εκλέπτυνση, μαζί με μια συμπονετική φύση. Χαρίζει μεγάλη προνοητικότητα, οξύνει τις αντιληπτικές ικανότητες, δημιουργεί τάση για μελέτη και δίνει μεγάλη ικανότητα μίμησης, μαζί με μια ικανότητα στη συγγραφή. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτόν το συνδυασμό είναι αναγκαίο να ζουν αγνά. Η ικανότητα της σύγκρισης είναι πολύ ανεπτυγμένη σ' αυτούς και υπάρχει κάποια πιθανότητα να γίνουν διάσημοι. Η θέση χαρίζει επιτυχία στις καλλιτεχνικές επιδιώξεις και μια χαρούμενη κοινωνική, φιλάνθρωπη φύση. Το άτομο ζει στοργικά με την οικογένεια και τους συγγενείς και πιθανόν να παντρευτεί κάποιο μακρινό συγγενικό άτομο.

ΣΚΟΡΠΙΟ

Καθόλου καλός συνδυασμός, καθώς υπάρχει ελάχιστη αρμονία ανάμεσα στα μεταβλητά και στα σταθερά ζώδια. Εντείνει τις κριτικές ικανότητες, που γίνονται σκληρές και αυστηρές, ενώ υπάρχει μια τάση για μαχητικότητα και μια επιθυμία για γκρέμισμα χωρίς ανοικοδόμηση. Δίνει μεγάλη αποφασιστικότητα, μαχητική διάθεση, σιγουριά, υπερευαισθησία, ζηλοτυπία, περηφάνια και αυτοεκτίμηση. Υπάρχει σαρκασμός, ζωηρότητα και εξυπνάδα, με κάποια ικανότητα στις πρακτικές επιχειρήσεις, καθώς και ικανότητα διοίκησης, αλλά η συνήθης αυτοπεποίθηση δίνει μερικές φορές τη θέση της σε ευερέθιστη, ζηλότυπη και φιλόνικη διάθεση.  

BANNER ΘΕΜΗΣ

ΤΟΞΟΤΗ

Δεν πρόκειται πάντα για καλό συνδυασμό, επειδή αυτά τα δύο ζώδια δημιουργούν υπερβολική δραστηριότητα και ανησυχία, υπερβολική δύναμη, με αποτέλεσμα την έλλειψη συνέχειας και τη νευρικότητα. Υπάρχει μια ενστικτώδης αγάπη για τα ταξίδια, μαζί με σημαντική νοητική ικανότητα, τόσο διανοητική όσο και διαισθητική. Κάτω από ευνοϊκές συνθήκες το άτομο είναι φιλάνθρωπο, γενναιόδωρο, πονόψυχο και καλότροπο, με μια τάση προς τη φιλοσοφία ή τη θρησκεία, ευγενικό, συμπονετικό και με γρήγορη και καλή κρίση. Υπάρχει μια τάση για σπατάλη της νοητικής ενέργειας, μεγάλο ενθουσιασμό, εξαιρετική δύναμη χαρακτήρα και υπερβολική έξαψη. Ο προσωπικός χαρακτήρας εμφανίζεται υπερβολικά τονισμένος σε βάρος τον ατομικού, αλλά ο ανώτερος και ο κατώτερος νους είναι δραστήριοι και μπορεί ο ένας να ευεργετεί τον άλλο, με τον κατώτερο να προσβλέπει στο φως με αφοσίωση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Πολύ καλός συνδυασμός για επιχειρήσεις, επειδή χαρίζει το έρμα και τη σταθερότητα του Κρόνου στις τάσεις του Ερμή. Η ατομικότητα είναι γρήγορη, η προσωπικότητα συχνά αργή? συνεπώς μπορεί να υπάρχει σημαντική έλλειψη αρμονίας, αλλά με το μόχθο, την υπομονή και την επιμονή μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά από τον προσωπικό χαρακτήρα για τη δόμηση της ατομικότητας. Υπάρχει καλή μνήμη, με νοητικές ικανότητες σταθερού είδους (όχι επιδεικτικού): ο άνθρωπος είναι κατάλληλος για κοινωνική υπηρεσία, διδασκαλία, κυβερνητικές θέσεις, δημόσιες θέσεις. Μερικές φορές είναι υπερβολικά σοβαρός και απογοητευμένος. Αυτός ο συνδυασμός χαρίζει υπερβολική νοητική ιδιοσυγκρασία, μια αγάπη προς την επιστήμη, κάποιο τακτ και διπλωματικότητα, και συχνά μεγάλη ευφυΐα.

ΥΔΡΟΧΟΟ  

Καλός συνδυασμός των αέρινων ζωδίων, που χαρίζει μεγάλη νοητική και φυσική δραστηριότητα. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτόν είναι πολύ καλοί κριτές χαρακτήρων, επίσης καλοί μελετητές της μεταφυσικής?μπορούν να δεχτούν μια καλή εκπαίδευση, κάνουν εύκολα γνωριμίες αλλά, παρ όλα αυτά, είναι κάπως συγκρατημένοι και επίσης πολύ ανεξάρτητοι. Παρότι μπορούν να τα πάνε πολύ καλά με τους ξένους, θα πρέπει πάντα να αποφεύγουν την έξαψη. Μερικές φορές είναι ιδιότροποι, πάντα επινοητικοί και πρωτότυποι. Υπάρχει κάποια κλίση προς τα ψυχικά ή αποκρυφιστικά θέμα-τα και μια καλλιτεχνική ικανότητα μπορεί να καλλιεργηθεί. Η επιτυχία θα έρθει μέσω συνεργασίας με άλλους, καθώς επίσης και μέσω της επιστήμης και της τέχνης.

ΙΧΘΥΕΣ

Αυτός ο συνδυασμός εντείνει την ανησυχία και προκαλεί ευερεθιστότητα, αλλά χαρίζει μεγάλη επιθυμία για γνώση, η οποία ενίοτε έρχεται ψυχικά. Συχνά υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια, μια επιθυμία για το ανέφικτο και-γκρίνια, αλλά κάτω από ευνοϊκές πλανητικές θέσεις το άτομο είναι πονόψυχο, καλοπροαίρετο, κοινωνικό και συμπονετικό, διαθέτει κοινή λογική και καλή κρίση. Υπάρχει μια πιθανότητα για ταξίδια και κάποια ικανότητα για την ιατρική ή τη νοσηλεία. Πρόκειται για έναν ψυχικό συνδυασμό, που προκαλεί μεγάλη δεκτικότητα και μια τάση για βύθισμα στα κρυμμένα μυστήρια- ο νους γίνεται πολύ δεκτικός στο μυστηριώδες και στο αλλόκοτο. Χαρίζει επίσης επιτυχία στη συγγραφή παράξενων και φανταστικών διηγημάτων και σε ασυνήθιστες επιδιώξεις.

Πηγή:  "Αστρολογία  για όλους" Alan Leo   

Astrologos team Από Astrologos team