Προσκόληση στο παρελθόν

Καρκίνος (21 Ιουνίου ως 21 Ιουλίου): Ζώδιο του Νερού, παρορμητικό, θηλυκό, με λέξη κλειδί "συναίσθημα"

Με το ζώδιο του Καρκίνου αρχίζει η μητρική τριπλότητα. Είναι το πρώτο από τα υδάτινα και το δεύτερο από τα θεμελιώδη ζώδια κα κυβερνά το στήθος και το στομάχι. Είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του ζωδιακού και, όντας το πρώτο της μητρικής τριάδας, κυβερνά το σπίτι και τις οικογενειακές υποθέσεις, όπου τα συναισθήματα παίζουν εξέχοντα ρόλο. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο χαρακτηρίζονται ως αργά αλλά σίγουρα: περιγράφονται καλύτερα από τον κάβουρα, η επιμονή του οποίου είναι παροιμιώδης, γιατί θα προτιμήσει να χάσει τη δαγκάνα τον παρά να αφήσει τη λεία του. Το κύριο χαρακτηριστικό του ζωδίου είναι η ισχυρή μνήμη.

Οι άνθρωποι του Καρκίνου έχουν την πιο αξιοθαύμαστη μνήμη από κάθε άλλο από τα δώδεκα ζώδια και δεν βρίσκουν καμία δυσκολία να θυμηθούν κα τα παραμικρά συμβάντα τού παρελθόντος. Αυτό τους καθιστά κάπως παρωχημένους, γιατί τους αρέσει να στρέφονται ευχαρίστως σε περασμένα συμβάντα, ή να ξαναφέρνουν στη μνήμη τους παρελθοντικά γεγονότα• εξαιτίας αυτού περιορίζονται κάπως και παρεμποδίζονται, ιδιαίτερα όταν η προσκόλληση στην οικογένεια είναι έντονη στη ζωή τους. Η υπερβολικά ευαίσθητη φύση τους τα κάνει να νιώθουν πολύ έντονη καθετί που επηρεάζει τα άλλα μέλη της οικογένειας και οι οικογενειακές υποθέσεις γίνονται ένα είδος φρένου στη δική τους, ατομική, πρόοδο. Είναι υπερβολικά επιδοκιμαστικοί και επιθυμούν συνεχώς τη συμπάθεια των άλλων. Είναι άτολμοι, συγκρατημένοι και ντροπαλοί, καθώς φοβούνται υπερβολικά τη γελοιοποίηση ή την απόρριψη, πράγμα που τους κάνει κάπως συμβατικούς και τους δένει πολύ στενά με τη φατρία ή την ομάδα. 'Όταν προσκολληθούν στη θρησκευτική πίστη, είναι πολύ ειλικρινείς και ένθερμοι σε όλους τους τελετουργικούς κανόνες.

Όταν ψυχολογικά και συναισθηματικά έχουν αναπτυχθεί πλήρως, τα άτομα αυτό είναι γνωστά για τη φαντασία τους, αλλά, όταν τείνουν προς την προσωπική αντίληψη της ζωής είναι φαντασιόπληκτα, ρομαντικά και δεισιδαίμονα. Από την αισθαντικότητα προχωρούν, μέσω του αισθήματος, στο ύψιστο συναίσθημα. Είναι δύσκολο να συναντήσουμε αρμονικά άτομα γεννημένα σε αυτό το ζώδιο, ον και σε συναισθηματικά θέματα είναι πραγματικά θαυμάσια άνθρωποι. Το αίσθημα μπορεί να τούς οδηγήσει στις χειρότερες μορφές αισθησιασμού ή, προς τα πάνω, στο πεδίο των συγκινήσεων. Καθώς είναι υπερβολικά ευαίσθητοι, τα αισθήματά τους πληγώνονται πολύ εύκολα. Τα αισθήματα αυτά όμως τους παρέχουν το ψυχικό χάρισμα να νιώθουν εύκολα τις εντυπώσεις γύρω τους.BANNER -ΡΙΤΑ

Είναι οικονόμοι και αγαπούν πολύ την αποταμίευση, ένα χαρακτηριστικό που εκδηλώνεται σχεδόν σε όλες τις λεπτομέρειες της ζωής τους, επειδή τους αρέσει πολύ να συλλέγουν επιστολές, βιβλία και κάθε είδους μπιμπελό. Συλλέγουν κομψοτεχνήματα σε υπερβολικό βαθμό και τους αρέσει υπερβολικά καθετί παλιό. Σέβονται σε μεγάλο βαθμό την οικογένεια, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τα έθιμα και έχουν την τάση να γίνονται πολύ συντηρητικοί. Είναι επίμονοι και υπερβολικά ανθεκτικοί. 'Έχουν την τάση νη ζουν στην προσωπική πλευρά της φύσης περισσότερο απ' όσα θα ήταν καλά γιο την ευεξία τη δική τους και των γύρω τους, αλλά διαθέτουν αρκετό τακτ, που τας βοηθά σημαντικά. 'Όταν ιδιοσυγκρασιακά έχουν πλήρως, τα άτομα αυτά έχουν μεγάλη αγάπη για τη δύναμη και, όταν την αποκτήσουν, φαίνεται να έχουν την ικανότητα να την κρατήσουν. Στην πραγματικότητα δεν είναι φιλόδοξοι, αλλά μάλλον εραστές της φήμης και της δημόσιας αναγνώρισης, τις οποίες επιθυμούν διακαώς, καθώς αναζητούν την καθολική επιδοκιμασία. Μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα από το παρελθόν πού οι όλοι τα έχουν ξεχάσει. Όταν δρουν μόνο πάνω στην προσωπική γραμμή, είναι αδρανείς κα έχουν την τάση να είναι κάπως άπληστοι.

Καρκίνος και υγεία

Καθώς το ζώδιο αυτά κυβερνά το στομάχι, το συγκεκριμένο όργανο είναι ευαίσθητο και, όταν το προσωπικό στοιχεία είναι έντονο, θα δούμε τα άτομα αυτά να υποφέρουν από αδύναμη πέψη και γαστρικά προβλήματα. Απαιτείται να κάνουν προσεκτική δίαιτα, καθώς έχουν την τάση να υποφέρουν από καούρα στο στομάχι. Το άγχος και η ανησυχία είναι γι΄ αυτούς συχνές αιτίες δυσπεψίας, η οποία προκαλεί ελαττωματική κυκλοφορία και φέρνει μαζί της δυσκοιλιότητα, συμφόρηση, ρευματισμούς και χρόνιες διαταραχές. Επίσης τείνουν να βασανίζονται από φανταστικές ασθένειες, με τάση προς την υποχονδρία. Είναι πάντα νευρικοί όταν ασθενούν και γενικώς φοβούνται τα χειρότερα αποτελέσματα κάθε λειτουργικής διαταραχής. Από την άποψη αυτή γίνονται τόσο νοσηροί, ώστε πραγματικά προκαλούν την ασθένεια από την οποία φαντάζονται ότι υποφέρουν. Η θεραπεία τους είναι μια υγιής φαντασία και η απαλλαγή από κάθε άγχος, ειδικά σε σχέση με τις οικογενειακές υποθέσεις.

Καρκίνος και επάγγελμα

Τα άτομα του Καρκίνου είναι περισσότερο κατάλληλα για τις ασχολίες που περιλαμβάνουν τροφοδοσία μεγάλων ομάδων ή για κάθε επιχείρηση ή επάγγελμα που αφορά σε μεγάλο βαθμό το γενικό κοινό. Γίνονται έξοχοι ιστορικοί, όντας ικανοί να καταγράφουν το παρελθόν με σημαντική ακρίβεια. Όπως οι τύποι τον Κριού γίνονται καλά ηγέτες στον στρατιωτικό τομέα, λοχαγοί, στρατηγοί και λοιπά, έτσι α τύποι του Καρκίνου τα καταφέρνουν ως πλοίαρχοι και σε όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη θάλασσα. Γίνονται καλά νοσοκόμοι, προμηθευτές και ξενοδόχοι, σερβιτόροι, ζαχαροπλάστες, ηθοποιοί, συνοδοί, μάγειροι, πλύστρες, έμποροι μεταχειρισμένων ρούχων, μεταχειρισμένων βιβλίων, ράφτες οικοδέσποινες, μαίες, βιοτέχνες εμφιαλωμένου νερού, ερευνητές, αεροσυνοδοί και λοιπά, επιτυγχάνοντας καλύτερα σε όλα τα θέματα δημόσιας φύσης καθώς και σε όσα υπάρχουν διακυμάνσεις, σε εμπορεύματα που αλλάζουν χέρια συχνά και σε όλες τις ασχολίες μικρού και γρήγορου κέρδους.

Συνοψίζοντας το χαρακτήρα των ανθρώπων τον Καρκίνου μπορούμε να πούμε ότι επιδιώκουν να ατομικοποιηθούν πλήρως και για το σκοπό αυτό η επιμονή είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Είναι πολύ συγκρατημένοι και ευαίσθητοι, συμπονετικοί, επίμονοι και ανυπόμονοι, ευαίσθητοι και συναισθηματικοί. Μερικές φορές είναι αναγκαίο γι΄ αυτούς να γίνουν ιδιοτελείς, όπως τους αποκαλεί ο κόσμος, για να προστατεύσουν την ατομικότητά τους. Όταν όμως αυτό επιτευχθεί, τότε είναι ισχυροί, συγκροτημένοι και αξιόπιστοι χαρακτήρες. Αυτό το ζώδιο συμπληρώνει τα τέσσερα πρώτα σημεία του ζωδιακού, στα οποία συγχωνεύονται, θα λέγαμε, οι τέσσερις τριπλότητες, φωτιά, γη, αέρας και νερό.

Συμβολίζει τη μεμβράνη, ή αυρικό αυγό, που περιέχει το όλο. Η εσωτερική φύση ή πεπρωμένο, αυτού του ζωδίου είναι η ΔΥΝΑΜΗ.


BANNER - ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Astrologos team Από Astrologos team