Αστρολογία

Οι Καρκίνοι εκπέμπουν γοητεία στην οποία δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί

Σύμφωνα με τους αστρολόγους, κάθε ζώδιο δεν έχει μόνο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά του που οφείλονται στους πλανήτες που το επηρεάζουν, αλλά και ιδιαίτερα σύμβολα, χρώματα, άνθη και φυτά.

Το στοιχείο του Καρκίνου είναι το νερό, και μάλιστα είναι το πρώτο ζώδιο του νερού στον αστρολογικό κύκλο. Συνήθως οι Καρκίνοι είναι δέκτες και όχι πομποί των καταστάσεων, λειτουργούν παθητικά, είναι συγκρατημένοι, σαν να περιμένουν την πρώτη κίνηση πάντα από τους άλλους. Κι όταν το βήμα γίνει από τους άλλους, τότε συνήθως εκείνοι το δέχονται.

BANNER -ΡΙΤΑ

Ακατανίκητη γοητεία

Και ο άντρας και η γυναίκα που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου εκπέμπουν μια γοητεία στην οποία δύσκολα μπορούν οι υπόλοιποι να αντισταθούν. Στο χώρο εργασίας τους, σε φιλικές παρέες ή και σε απλούς γνωστούς οι Καρκίνοι είναι τις περισσότερες φορές εύθυμοι, με διάχυτη εσωτερική λάμψη. Με αυτή και μόνο την έμφυτη διάθεση πετυχαίνουν πολλά πράγματα. Είναι πάντα ευγενικοί και συνέχεια γλυκομίλητοι και ειδικά οι άντρες φέρονται σε όλες τις γυναίκες σαν να πρόκειται για τη γυναίκα της ζωής τους.

Ως αντίπαλο δεν ανέχονται κανέναν αντίζηλο. Το πάθος μπορεί να τους μεταμορφώσει τόσο πολύ, ώστε οι σκηνές τους να θυμίζουν Οθέλλο. Σαν απόδειξη αγάπης δεν τους αρκούν τα λόγια, θέλουν να βλέπουν έργα. Πιστεύουν στα έργα και είναι διατεθειμένοι να δώσουν κι αυτοί πολλά σε μια σχέση. Συνήθως όλοι οι Καρκίνοι είναι πολύ προσεκτικοί και προστατευτικοί και είναι αυτονόητο για εκείνους να διαλέγουν μικρά δωράκια για τους άλλους. Μάλιστα, ο άντρας Καρκίνος είναι από τους λίγους που θυμούνται την επέτειο του γάμου τους! Και στεναχωριέται κιόλας όταν η δική του σύντροφος δε θυμάται το αγαπημένο τους τραγούδι ή δε θέλει να μαγειρέψει κάτι... για δύο και να περάσουν ρομαντικά την επέτειό τους.

Η εξωτερική εμφάνιση

Στη φυσιογνωμία των περισσότερων Καρκίνων μπορεί κανείς να παρατηρήσει την ευγένεια που τους διακρίνει. Οι άντρες Καρκίνοι έχουν συνήθως ένα οβάλ, γεμάτο πρόσωπο και η φιλική τους διάθεση φαίνεται μέσα από τη μάτια τους. Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες Καρκίνοι παραμένουν απλές, αλλά θηλυκές και γοητευτικές.

Οι Καρκίνοι δίνουν μεγάλη σημασία στην εμφάνισή τους. Είναι απλόχεροι και το παρουσιαστικό τους θα πρέπει να μιλάει από μόνο του. Τότε νιώθουν ότι όλα θα πάνε καλά Και οι αρνητικές σκέψεις μειώνονται. Η κριτική μπορεί, βέβαια, να προκαλέσει και υπερβολικές αντιδράσεις από μέρους τους, ειδικά όταν κρίνουν ότι είναι άδικη. Και τότε βγαίνει μια κακή πλευρά του εαυτού τους και μόνο κάτω από την ασπίδα τους παραμένουν πολύ συναισθηματικοί και ευάλωτοι.

Όταν ξεσπάει μια διαφωνία ή ένας καβγάς, ειδικά μεταξύ φίλων, θα μπορούσε κανείς να περιμένει από κάθε Καρκίνο συμβουλές και συζήτηση. Σκέφτονται και ξανασκέφτονται την κατάσταση και πώς έφτασαν τα πράγματα μέχρι εκεί. Εξετάζουν όμως τα πάντα, μέχρι και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Και μερικές φορές αισθάνονται ότι πνίγονται και ότι δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση.

Οι γυναίκες Καρκίνοι πάντως είναι πρώτες στα γυναικεία τερτίπια. Έχουν πλούσια φαντασία και αγαπούν πάνω απ' όλα το μυστήριο και τα μυστικά. Γνωρίζουν ότι αυτά τους προσδίδουν άλλη εικόνα, που ελκύει το αντίθετο φύλο και γοητεύει κάθε άνθρωπο. Ο συναισθηματικός τους κόσμος μοιάζει πολύ με το φεγγάρι, που άλλοτε φαίνεται γεμάτο και άλλοτε μισοάδειο. Χρειάζονται χρόνο συνήθως να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τον εαυτό τους, κάνοντας ίσως έναν περίπατο. Και, μόλις βάλουν όσα τους απασχολούν σε μια σειρά μέσα τους, είναι σε θέση να ξαναπιάσουν τα πράγματα από εκεί που τα άφησαν.

BANNER - ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Από τα χρώματα αγαπούν το άσπρο και το ασημί, αλλά και κάποιες φωτεινές αποχρώσεις του πράσινου. Σίγουρα δε θα ντυθούν με «στολή αστροναύτη» επειδή αγαπούν το ασημί όμως θα δείξουν προτίμηση σε αξεσουάρ τέτοιου χρώματος ή και στη κοσμήματα από ασήμι -τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες του ζωδίου.

Οι τυχερές τους πέτρες; Το σμαράγδι, το οπάλιο και τα μαργαριτάρια. Από μέταλλα-δε θέλει και ρώτημα-δείχνουν σαφή προτίμηση στο ασήμι. Όμως οι άντρες αρκούνται στο οπόλιο ή και στο ζιρκόν, όταν οι πέτρες είναι μικρές και διακριτικές. Μέσα σε μια σοβαρή σχέση, τα πιο μαγικά δώρα για μια γυναίκα Καρκίνο είναι οι σειρές από μαργαριτάρια, που θα μπορούσαν να συμβολίζουν και τα χρόνια που διαρκεί ο ερωτικός δεσμός. Πάντως οι Καρκίνοι δεν κοιτούν ποτέ τα χρήματα όταν είναι να κάνουν ένα δώρο...

Από την άλλη πλευρά όμως και οι προτιμήσεις τους στα κοσμήματα δεν είναι τόσο ακριβές, ώστε να... φοβίζουν το σύντροφό τους. Η ρομαντική τους διάθεση είναι έκδηλη και στο συμβολισμό που δίνουν στα κοσμήματα που συχνά προσφέρουν ως δώρα. Αυτό τα κάνει έτσι ακόμα πιο σημαντικά. Μπορεί να πρόκειται για ένα λεπτό ασημένιο βραχιόλι, αλλά ο τρόπος που τους το έχουν χαρίσει και η στιγμή μετράνε τόσο πολύ για τους Καρκίνους, ώστε φαίνεται σαν να ήταν από πλατίνα είκοσι τεσσάρων καρατίων. Άλλωστε, σπάνια οι Καρκίνοι φορούν πάρα πολλά κοσμήματα, λίγα και καλά από το αγαπημένο τους πρόσωπο αρκούν.

Το μικρό και τυχερό τριφύλλι είναι από τα άνθη και τα φυτά που ξεχωρίζουν οι Καρκίνοι και από τα φρούτα και λαχανικά προτιμούν το πεπόνι, το καρπούζι και τα αγγουράκια. Δεν είναι μόνο υγιεινά, αλλά εγγυώνται και τη διατήρηση της σιλουέτας όταν είναι βασικά στην καθημερινή διατροφή. Οι Καρκίνοι, ως ευαίσθητοι και ρομαντικοί, θεωρούν τις μιμόζες ως το αγαπημένο τους λουλούδι, ίσως γιατί και αυτές έχουν μεγάλη σχέση με το νερό-το στοιχείο του ζωδίου. Το ίδιο ισχύει και για τους μοσχομυρωδάτους κρίνους.

Το δενδρολίβανο είναι εξαιρετικό παυσίπονο για τους περισσότερους Καρκίνους, που θεωρούν ότι ηρεμεί το νευρικό τους σύστημα. Το ίδιο και το φασκόμηλο, που βοηθάει στον πονόλαιμο αλλά και στο φούσκωμα στο στομάχι.

Πηγή: Ο Ζωδιακός Κύκλος, εκδόσεις Πατάκη


BANNER -ΡΕΝΟΣ

Astrologos team Από Astrologos team