Παιδιά της Σελήνης - Ο Καρκίνος και ο Αιγόκερος δίνουν τα ονόματά τους στους δύο τροπικούς.

Ο Καρκίνος (22 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου) είναι ζώδιο του Νερού, Παρορμητικό και η  σελήνη είναι ο «πλανήτης» του. Το φυτό του είναι ο κάκτος, κατάλληλο για ένα ζώο με δαγκάνες και τα χρώματά του είναι το πράσινο, το βιολετί και το λευκό. Το λουλούδι του είναι το γιασεμί και ο πολύτιμος λίθος του η φεγγαρόπετρα, που ταιριάζει σε ένα ζώδιο το οποίο κυβερνά η σελήνη (οι Καρκίνοι λέγονται και Παιδιά της Σελήνης).

Οι Καρκίνοι ταιριάζουν περισσότερο με τους Σκορπιούς και τους Ιχθύς.

Ο αστερισμός αυτός συνδέεται συχνά με το κόκκινο χρώμα και με τα ζώα που κινούνται αργά. Οι άνθρωποι που γεννιούνται σ' αυτό το ζώδιο είναι δημιουργικοί, ευαίσθητοι, προσεκτικοί και εφευρετικοί. Μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα προστατευτικοί και είναι πολύ καλοί φίλοι. Η επιμονή,που συμβολίζεται από τις δαγκάνες του καβουριού, είναι η αρετή τους και έχουν την τάση να προσφέρουν θερμή υποστήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη.Οι Καρκίνοι γίνονται καταπληκτικοί νοσοκόμοι και γιατροί και συνήθως είναι ευτυχισμένοι με τις πλευρές της ζωής που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια.

Διάβασε πως η γυναίκα Καρκίνος αντιμετωπιζει τον έρωτα εδώ

Διάβασε πως ο άντρας Καρκίνος αντιμετωπιζει τον έρωτα εδώ

Διάβασε την ερμηνεία του ζωδίου σου σε συνδυασμό με τη θέση της Σελήνης εδώ

Διάσημοι Καρκίνοι

Διακεκριμένοι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι οι: Ιούλιος Καίσαρας, Φραντς Κάφκα, Τζορτζ Οργουελ, Μαρσέλ Προυστ, Ζαν Ζακ Ρουσό, Έρνεστ Χεμινγουέι,  Γεωργία Σάνδη, Τομ Χάνκς,Μέρυλ Στρηπ, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Πριγκίπισσα Νταϊάνα, Ναταλία Γερμανού, Δέσποινα Βανδή, Τομ Κρουζ, Σελίνα Γκομέζ, Λιονέλ Μέσι, Τζόρτζιο Αρμάνι, Άννα Φόνσου, Μαριάντα Πιερίδη, Άνκελα Μέρκελ, Προκόπης Παυλόπουλος,Πάμελα Άντερσον, Χρήστος Χολίδης, Σοφία Φεργκάρα. Γιάννης Μηλιώκας, Κώστας Κεντέρης, Σιλβέστερ Σταλόνε, Νίκος Οικονομόπουλος, Φρίντα Κάλο, Λουκιανός Κηλαηδόνης

Σύμφωνα με τη χαλδαϊκή και την πλατωνική φιλοσοφία, ο Καρκίνος είναι ένας αγωγός από τον οποίο περνούν οι ψυχές στη γήινη υπόσταση και ο Αιγόκερος είναι ο δρόμος από τον οποίο οι ψυχές επιστρέφουν στον ουρανό

BANNER - ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Ο Καρκίνος συνδέεται με τον Ηρακλή, γιατί ο' έναν από τους άθλους του η Ήρα έστειλε ένα καβούρι να βοηθήσει τη Λερναία Ύδρα να του επιτεθεί. Για τις υπηρεσίες του, η Ήρα το αντάμειψε κάνοντάς το άστρο και χαρίζοντας έτσι την αθανασία.

Οι Ζουλού λένε ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο του Καρκίνου έχουν την τάση να αρρωσταίνουν και πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους. Λέγεται επίσης ότι είναι δόλιοι. Είναι ονειροπόλοι, ποιητές και πολύ τυχεροί. 'Ένας μύθος μιλάει για ένα καβούρι που το όνομά του ήταν Ινκαλάνκαλα. Είχε ένα νεαρό γιο ο οποίος περπατούσε προς τα πλάγια. Μια μέρα ο πατέρας του παραπονέθηκε, ρωτώντας τον γιατί περπατούσε προς τα πλάγια και όχι ευθεία, όπως θα έπρεπε. Ο γιος προβληματίστηκε και είπε στον πατέρα του να κοιτάξει τα σημάδια που άφηνε ο ίδιος πάνω στην άμμο: ο γιος περπατούσε ακριβώς όπως και ο πατέρας του. Οι Ζουλού έχουν ένα ρητό ότι όσοι περπατούν πλάγια έχουν γιους που περπατάνε και αυτοί πλάγια. Ο μύθος αυτός μπορεί να συνδεθεί με το μύθο του Αισώπου για τους ανθρώπους που φυλάνε τα λάθη των άλλων ανθρώπων σε μια τσάντα μπροστά και τα δικά τους σε μια τσάντα πίσω: δηλαδή είναι πολύ πιο εύκολο να δούμε τα ελαττώματα των άλλων.

Ο αστερισμός του Καρκίνου περιγράφεται επίσης, πρώτα από κάποιους Ρωμαίους συγγραφείς και έπειτα από τον Μπάρτσιους και τον Λουμπινίτσκι το δέκατο έβδομο αιώνα, σαν αστακός. Άλλοι Ρωμαίοι συγγραφείς, ο Οβίδιος και ο Προπέρτιος, τον έβλεπαν σαν χταπόδι.

Οι λαοί της Μεσοποταμίας έβλεπαν του αστερισμό σαν χελώνα και οι Αιγύπτιοι σαν το ιερό σκαθάρι, το Σκαραβαίο, που σπρώχνει μια μπάλα από περιττώματα και τα έχει συγκεντρώσει σε ένα είδος φωλιάς, μέσο στην οποία αφήνει τα αυγά του. 'Έτσι τα μικρά του γεννιούνται μέσα σε άφθονο φαγητό. Βλέποντάς το αυτό, οι αρχαίοι λαοί πίστευαν ότι τα μικρά σκαθάρια γεννιόντουσαν από μόνα τους και έτσι είχαν συνδέσει το σκαθάρι με την αθανασία. Είναι το ίδιο σκαθάρι που, με κωμικό τρόπο στο έργο του Αριστοφάνη Ειρήνη, πήγε τον Τρυγαίο στον ουρανό (όπως ακριβώς ο Πήγασος μετέφερε το Βελλεροφόντη). Με δεδομένο το σεβασμό που τρέφουν οι Αιγύπτιοι γι' αυτό το σκαθάρι - το Σκαραβαίο τους - που έχει στενές σχέσεις με την αθανασία, απο τελεί μια καλή αφετηρία για όσους προσπαθούν να φτάσουν στον ουρανό.

Τόσο στο Περού όσο και στην Ινδία αυτός ο αστερισμός συνδέεται με ένα ιερό λουλούδι. Στην Ινδία σηματοδοτούσε την έκτη στάση της σελήνης, που την ονόμαζαν Πουσία, «λουλούδι», και απεικονιζόταν ως φεγγάρι στην άκρη ενός τόξου. Ο αστερισμός θεωρείτο επίσης το σπίτι του Βριχασπάτι, του δασκάλου των Θεών. Άλλο ένα όνομα που του έχει αποδοθεί στα σανσκριτικά ήταν Σιντχάγια, που σημαίνει αυτός που ευημερεί.

Οι Άραβες τον βλέπουν σαν το στόμα και τη μουσούδα του γιγαντιαίου αστερισμού του Λέοντα αλλά και, όπως και οι Έλληνες, σαν δύο όνους.

Οι Κινέζοι Βλέπουν τον Κατ που σημαίνει «αυτός που μοιάζει με σύννεφο», τον οποίο σχηματίζουν μερικά από αυτά τα άστρα, ή τον Κουέτ, που σημαίνει «φάσμα». Άλλα κινεζικά ονόματα γι αυτό τον αστερισμό είναι «το κεφάλι του ορτυκιού» «φοίνικας» (μυθικό πουλί) και «κόκκινο πουλί». Μαζί με τους αστερισμούς του Λέοντα και της Παρθένου υποδηλώνει τον οίκο του κόκκινου ή βόρειου αυτοκράτορα.

BANNER -ΡΙΤΑ

Οι χριστιανοί βλέπουν τον αστερισμό του Καρκίνου σαν την «πανοπλία της τιμιότητας» και δύο από τα άστρα του σαν την «φάτνη του Ιησού». Ο Ιούλιος Σίλερ τον επονόμασε  Αγ. Ιωάννη  Ευαγγελιστή. Οι Εβραίοι τον συνδέουν με τη φυλή του ΡουΒήν.

Οι Έλληνες βλέπουν σ' αυτό τον αστερισμό τους δύο όνους που βοήθησαν τους Θεούς στη μάχη κατά των γιγάντων, τρομάζοντάς τους με το γκάρισμά τους, έναν παράξενο ήχο που οι γίγαντες δεν είχαν ξανακούσει. Οι θεοί, για να τους ανταμείψουν, τους προσέφεραν μια θέση στους ουρανούς και ένα παχνί με φαγητό για να μην πεινάσουν ποτέ. Το νεφέλωμα Φάτvη παρατηρείται  εκεί και τα άστρα ονομάζονται «παχνί». (Οι Κινέζοι το ξέρουν ως Τσέι Σε Κε, δηλαδή «δυσωδία πτωμάτων»).

Υπάρχουν κι άλλοι ελληνικοί μύθοι που συμπεριλαμβάνουν όνους. Μια ιστορία αφορά σ’ ένα διαγωνισμό μεταξύ του Διόνυσου και του Άρη, οι οποίοι προσπαθούσαν να συμφιλιώσουν τον Ήφαιστο με τη μητέρα του την Ήρα. Ο Άρης, ο θεός του πολέμου, προσπάθησε να πιάσει τον Ήφαιστο χρησιμοποιώντας τη συνηθισμένη βία του, αλλά ο Ήφαιστος, ο τεχνίτης των θεών, μπόρεσε να νικήσει τον Άρη, σχεδιάζοντας πιο εξελιγμένα όπλα. Στη συνέχεια, ήρθε η σειρά του Διόνυσου να προσπαθήσει. Μέθυσε τόσο τον Ήφαιστο που του ήταν πολύ εύκολο να οδηγήσει το μεθυσμένο τεχνίτη στον Όλυμπο. Οι δύο θεοί πήγαν με όνους και τα ταπεινά πλάσματα ανυψώθηκαν στους ουρανούς για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ο Καρκίνος βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του ουρανού όπου φτάνουν οι ακτίνες του ήλιου.

Σε μια άλλη ιστορία, η Ήρα τρέλανε το Διόνυσο. Ο Διόνυσος όταν ο γιος που είχε χαρίσει η Σεμέλη στο Δία και η Ήρα τον μισούσε με την ίδια ένταση που μισούσε και τον Ηρακλή, το γιο της Αλκμήνης, μιας από τις πολλές θνητές ερωμένες του Δία. Για να θεραπευτεί, ο Διόνυσος έπρεπε να συμβουλευτεί το μαντείο της Δωδώνης, που ήταν αφιερωμένο στο Δία. Μόνο ένας όνος μπόρεσε να τον βοηθήοει να περάσει έναν απροσπέλαστο βάλτο. Ο Διόνυσος αντάμειψε τον όνο δίνοντάς του ανθρώπινη ομιλία. 'Έχοντας ανθρώπινη ομιλία, ο όνος λογομάχησε με τον Πρίαπο, το γιο του Διόνυσου και της Αφροδίτης, για το μέγεθος των σεξουαλικών οργάνων τους. Ο όνος έχασε (η μάχη με τους θεούς συνήθως είναι άσχημη ιδέα) και ο Πρίαπος ήταν έτοιμος να τον σκοτώσει, όταν παρενέβει ο Διόνυσος για να τον σώσει, αντικαθιστώντας τον μ' έναν άλλο όνο για τη σφαγή. Και οι δύο όνοι ανταμείφθηκαν με την ανύψωση τους στον ουρανό. Δάνεισαν τα ονόματα τους στα δύο άστρα, Asellus Borealis ή «Όνος του Βορρά» και Asellus Australis ή «Όνος του Νότου». Ο Ρωμαίος ποιητής Πλίνιος ο Πρεσβύτερος μας λέει ότι η επιρροή αυτών των άστρων ήταν αρνητική και προμήνυαν το θάνατο. Όταν εμφανίζονταν μουντά, ήταν σίγουρο ότι θα ακολουθούσαν βροχές και άνεμοι.

Ο Καρκίνος και ο Αιγόκερος δίνουν τα ονόματά τους στους δύο τροπικούς. Ένας Χαλδαίος ιερέας προφήτεψε ότι η Γη θα χανόταν από πλημμύρες όταν οι πλανήτες θα συναντιόνταν στον Καρκίνο και από φωτιά όταν όλοι θα ενώνονταν στον Αιγόκερο. Η πρώτη συνάντηση έχει ήδη γίνει, τον Ιούνιο του 1895, αλλά είμαστε ακόμα εδώ —ίσως κάποιος θεός να παρενέβη για χάρη μας.

BANNER  ΛΟΥΙΖΑ

Astrologos team Από Astrologos team