Γεννημένος Ηγέτης

Ο Λέων (23 Ιουλίου -22 Αυγούστου ) είναι ένα σταθερό ζώδιο της Φωτιάς, με κυβερνήτη του τον Ήλιο. Το δέντρο του είναι το πεύκο, το λουλούδι του ο κατιφές και ο πολύτιμος λίθος του το ρουμπίνι. Χρώμα του είναι το πορτοκαλί. Το λιοντάρι συμβολίζει τη δύναμη και ο ήλιος θεωρείτο το πιο ισχυρό ουράνιο σώμα, έτσι λοιπόν είναι λογικό να ταυτίζονται ο θεός και ο ήρωας με το λιοντάρι και τον ήλιο. 

Οι Λέοντες ταιριάζουν πολύ με τους Διδύμους και τους Τοξότες

Ως  ζώδιο ο Λέοντας συνδέεται με την δύναμη και τον πλούτο. Οι Λέοντες είναι γεννημένοι ηγέτες, αν και μερικές φορές είναι περήφανοι και ζηλιάρηδες. Αγαπούν πολύ τα παιδιά και γίνονται πολύ καλοί γονείς. Είναι μελοδραματικοί, ενθουσιώδεις, οργανωτικοί, και πολύ γενναιόδωροι. Όσοι γεννιούνται στο ζώδιο του Λέοντα γίνονται επιτυχημένοι επιχειρηματίες, πολιτικοί, καθηγητές, εξαιρετικοί ομιλητές και διασκεδαστές.  

Διάσημοι Λέοντες

Διακεκριμένοι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι οι:  Έμιλι Μπροντέ, ο Κλοντ Ντεμπισί, ο Καρλ Γιουνγκ, ο Γκι ντε Μοπασάν, ο Μπενίτο Μουσολίνι, ο Ναπολέοντας, ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο. Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπαράκ Ομπάμα, Σμαράγδα Καρύδη, Αντώνης Βαρδής, Σαρλίζ Θερόν, Ρίκα Διαλυνά, Κοκό Σανέλ, Ζέτα Μακρυπούλια, Γιώργος Τσίπρας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Καπουτζίδης, Έλλη Κοκκίνου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης,Γρηγόρης Βαλτινός, Βασίλης Σπανούλης, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Σάντρα Μπούλοκ.

Υπάρχει ένας αιγυπτιακός μύθος που λέει ότι  ο Ήλιος βρισκόταν στον αστερισμό του Λέοντα και η Σελήνη στον αστερισμό του Καρκίνου όταν δημιουργήθηκε το σύμπαν.  

BANNER  ΛΟΥΙΖΑ

Σε αυτόν τον αστερισμό οι Έλληνες έβλεπαν το Λιοντάρι της Νεμέας που σκότωσε ο Ηρακλής. Ο Πλίνιος έβλεπε ορισμένα από τα άστρα του ως ξεχωριστό αστερισμό το "Δρεπάνι". και οι Αιγύπτιοι έβλεπαν σε αυτό το ξεχωριστό αστερισμό ένα μαχαίρι. Αυτός ο αστερισμός αναγνωρίζεται εύκολα από το λαμπρό γαλάζιο άστρο του, που το λατινικό του όνομα είναι Regulus  και υποδεικνύει την λαβή του δρεπανιού. Ο Διόνυσος εμφανιζόταν συχνά με τη μορφή λιονταριού και όπως ο Ηρακλής συχνά φορούσε το δέρμα του. 

Όπως και άλλα ζώα της κοιλάδας, τα λιοντάρια μαζεύονταν σε αγέλες κοντά στον Νείλο για να βουτούν στα νερά του και να δροσίζονται τα καλοκαίρια με την δυνατή ζέστη και την ξηρασία. Προσέχοντας ιδιαίτερα τα λιοντάρια, οι Αιγύπτιοι συνέδεσαν τον Λέοντα με τον ήλιο και την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού. Ο αιγυπτιακός ηλιακός  δίσκος αναπαρίσταται τριγυρισμένος από λιοντάρια. Ο ήλιος σε αυτόν τον αστερισμό σήμαινε τις πλημμύρες στην Αίγυπτο και στα σημεία όπου γίνονταν άρδευση του νερού του Νείλου υπήρχαν αναπαραστάσεις λιονταριών. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που σε όλη την Ελλάδα  και τις ελληνικές αποικίες (Έφεσο, Αθήνα, Ολυμπία)  υπάρχουν σιντριβάνια με προτομές λιονταριών από όπου αναβλύζει νερό.  

Μερικοί αρχαίοι αστρολόγοι της Αιγύπτου υποστήριζαν ότι η Σφίγγα, η οποία έχει το κεφάλι  γυναίκας και το σώμα λιονταριού, είναι μια σύνθεση του Λέοντα και της Παρθένου -του αστερισμού που ακολουθεί τον Λέοντα στον ζωδιακό κύκλο.

Συχνά ο Λέοντας απεικονιζόταν στην αρχαιότητα να στέκεται πάνω από σε ένα φίδι, και έτσι φαίνεται λογικό να αυτός ο αστερισμός να βρίσκεται δίπλα στον αστερισμό της Ύδρας. Ο επουράνιος Λέων, που συνδέεται με τον ήλιο, νικά τον καταχθόνιο φίδι, συμβολίζοντας για ακόμη μια φορά τη νίκη του φωτός επί του σκότους.

Τα λιοντάρια προέρχονται από την Αφρική και οι Ζουλού πιστεύουν οτι οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο του Λέοντα συχνά γίνονται διάσημοι. Η αφρικανική ιστορία αυτού του αστερισμού μιλάει για ένα μεγάλο κατακλυσμό, παρόμοιο με αυτόν  του Νώε και της Κιβωτού και του ελληνικού μύθου του Δευκαλίωνα και της Πύρρας.  

Στο κινέζικο ωροσκόπιο το Άλογο αποτελείται από τα άστρα του Λέοντα

Οι Ρωμαίοι έχουν δώσει σε ένα από τα πιο λαμπρά άστρα του αστερισμού το όνομα "Ρέγκουλους" που σημαίνει μικρός βασιλιάς. Στην Περσία Οι Βαβυλώνιοι, οι Πέρσες, οι Τούρκοι και οι Σύροι έβλεπαν τον αστερισμό αυτό ως λιοντάρι. Ήταν το έμβλημα της φυλής του Ιούδα.

Σε ένα σουμεριακό κύπελλο που χρονολογείται από το 3000 π.Χ υπάρχει η εικόνα ενός λιονταριού που καταβροχθίζει έναν ταύρο. Ο ταύρος έχει ένα άστρο ανάμεσα στα κέρατά του, έτσι μπορούμε να θεωρήσουμε το θρίαμβο του λιονταριού ως νίκη του αστερισμού του Λέοντα επί του αστερισμού του Ταύρου. Ίσως να υπήρχε και τέταρτος αστερισμός που σηματοδοτούσε το χειμερινό ηλιοστάσιο, αποτελείτο από άστρα του Αιγόκερου και του Υδροχόου και ήταν γνωστός με το λατινικό όνομα Ibex. Η διαδοχή των εποχών μπορεί να θεωρηθεί ως νίκη του ενός ζωδίου ενάντια σε ένα άλλο.

Ο ασσυριακός αστερισμός Ασάδ είναι ένα γιγαντιαίο λιοντάρι που εκτείνεται σε πολλούς αστερισμούς. Μερικά από τα άστρα όριζαν το μπροστινό μέρος του λιονταριού και την χαίτη του!    

Το έμβλημα του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή είναι ένα λιοντάρι και ορισμένοι από τους πρώτους χριστιανούς έβλεπαν στο ζώδιο αυτό τον απόστολο Ιωάννη.

Το λιοντάρι εμφανίζεται συχνά στην οικοσημολογία και χρησιμοποιήθηκε και στο θυρεό της Αγγλίας!

BANNER -ΡΕΝΟΣ

 

 

Astrologos team Από Astrologos team