Αστρολογία - Τόσο ο Λέοντας όσο και η Λέαινα είναι πολύ αγαπητά πρόσωπα και ακούν πολλά καλά λόγια από τους γύρω τους.

Οι Λέοντες είναι γεννημένοι για να κυριαρχήσουν και κλέβουν πάντα τις εντυπώσεις !

Σύμφωνα με τους αστρολόγους, κάθε ζώδιο δεν έχει μόνο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά του που οφείλονται στους πλανήτες που το επηρεάζουν, αλλά και ιδιαίτερα σύμβολα, χρώματα, άνθη και φυτά.

Το στοιχείο που εκπροσωπεί το Λέοντα είναι η φωτιά, που γίνεται αισθητή μέσω της εξωστρέφειας και του δυναμικού χαρακτήρα που διαθέτουν αυτοί οι άνθρωποι. Από τη φωτιά προέρχεται και η αγάπη που έχουν οι περισσότεροι Λέοντες και Λέαινες για το πορτοκαλί χρώμα. Κάθε απόχρωση του κόκκινου τους ξετρελαίνει: πορτοκαλί, κόκκινο, χρυσαφί χρυσοκίτρινο, μέχρι και ανοιχτό ροδi.

BANNER - ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Περηφάνια και αξιοπρέπεια

'Ολη την προσοχή κλέβουν οι άντρες και οι γυναίκες αυτού του ζωδίου με την ειλικρίνειά τους, τον αυθορμητισμό τους αλλά και την εμπιστοσύνη που εκπέμπουν ειδικά στον έρωτα. Αυτή η εκτίμηση που αντιλαμβάνονται ότι αποσπούν ενισχύει και τη δική τους γνώμη για τον εαυτό τους. Τόσο ο Λέοντας όσο και η Λέαινα είναι πολύ αγαπητά πρόσωπα και ακούν πολλά καλά λόγια από τους γύρω τους. Μόνο που αυτές οι κολακείες και τα καλοπιάσματα τους κάνουν τελικό κακό. Σίγουρα δημιουργούν πολύ καλές εντυπώσεις γύρω από το άτομό τους, όμως οι κολακείες μερικές φορές είναι πράγματι καλοπιάσματα. Αυτή τη διαφορά όμως οι ίδιοι δεν μπορούν να την καταλάβουν, ούτε να τους περάσει από το μυαλό ότι κάποιοι άλλοι θέλουν το κακό τους και επιδιώκουν νη τους παραμυθιάσουν.

Η εξωτερική εμφάνιση

Μοιάζουν να έχουν γεννηθεί για να κυριαρχήσουν και ίσως και να ηγηθούν. Το λιοντάρι είναι στη ζούγκλα ο βασιλιάς των ζώων και με τέτοιο αέρα συμπεριφέρονται και οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου. 'Έχουν όρεξη και αισιοδοξία για τη ζωή. Κάθε κίνησή τους είναι γεμάτη δύναμη και πείσμα. Κάθε βλέμμα τους φανερώνει περηφάνια και πάθος για ό,τι κάνουν. Η διάθεσή τους να βοηθήσουν τους υπόλοιπους είναι έκδηλη, και μάλιστα είναι τόσο ετοιμόλογοι, που έχουν ακόμα και τη συμβουλή πρόχειρη. Δεν προλαβαίνουν να έρθουν οι άλλοι σε αυτούς για να τους ρωτήσουν, έχουν πάει ήδη εκείνοι στους άλλους για να τους συμβουλεύσουν. Ο στόχοι πάντα είναι άνω του μετρίου. Επιδιώκουν να πετύχουν πολλά πράγματα και θέλουν να αφήσουν πίσω τους σημαντικά έργα.

Οι Λέοντες, εάν τα βρουν κάπου δύσκολα, θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο να διορθώσουν την κατάσταση και μόνο αν δεν τα καταφέρουν θα ζητήσουν τη βοήθεια άλλων. Δεν το κάνουν ποτέ όμως αμέσως γιατί το θεωρούν αδυναμία. Αισθάνονται υποχρεωμένοι όμως κάθε φορά που δέχονται βοήθεια από τους άλλους, και προσπαθούν κι εκείνοι να τους αποζημιώσουν με μια δεύτερα διευκόλυνση.

Η Λέαινα δε χειρίζεται και πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Και οι δύο είναι γεννημένοι αρχηγοί, που σε πολλούς τομείς γίνονται συγκεντρωτικοί και αποκτούν τον έλεγχο. Τις περισσότερες φορές τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, χωρίς να έχουν ζητήσει βοήθεια από κανέναν.

Διάβασε την μυθολογική προσσέγγιση του ζωδίου του Λέοντα εδώ

Τυχερές πέτρες

Οι τυχερές τους πέτρες είναι το ρουμπίνι, το λεγόμενο «μάτι της τίγρης,το τοπάζι και αυτό που, φυσικά, ταιριάζει σε ένα βασιλιά και μια βασίλισσα όσο τίποτ' άλλο, το διαμάντι. Το καλύτερο δώρο λοιπόν για μια Λέαινα είναι ό,τι πιο ακριβό, πιο ξεχωριστό και πιο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Tης αρέσουν πολύ τα δώρα-όπως άλλωστε και στο Λέοντα. Στη Λέαινα αρέσουν πολύ και τα κοσμήματα. Και μάλιστα, προσέχει και τι λέγεται για κάθε πολύτιμο λίθο. Τα ρουμπίνια λένε κάποιοι ότι απαλύνουν τους πόνους και τις ενοχλήσεις στην καρδιά, ενώ το ζιργκόν ανακουφίζει άσους πάσχουν από άσθμα ή βρογχίτιδα. Τα διαμάντια, πάλι, σύμφωνα με κάποιους... βοηθάνε στην αυτοσυγκέντρωση.

Αγαπημένα μέταλλα

'Όσο για τα μέταλλα που προτιμούν, είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι αγαπούν το χρυσό. Αυτό, άλλωστε, είναι το ευγενές μέταλλο των βασιλιάδων, όπως λένε και τα παραμύθια. Και στους ανθρώπους αυτού του ζωδίου βρίσκουν εφαρμογή τα λόγια του 'Οσκαρ Ουάιλντ: «Έχω μία απλή προτίμηση, θέλω πάντα και μόνο το καλύτερο!». Οι σύντροφοι πάντως του Λέοντα και της Λέαινας δε θα πρέπει να αισθάνονται υποχρεωμένοι να τους αγοράζουν ακριβά δώρα. Σίγουρα χαίρονται πολύ με τα ξαφνικά και ξεχωριστά δώρα, όμως δεν είναι το παν γι' αυτούς.

Αγαπημένα φυτά

Τα αγαπημένα φυτά του Λέοντα είναι οι μηλιές, οι φυτείες ρυζιού, τα σταφύλια, οι ελιές, η δάφνη, η φλαμουριά. Εκτός από την ομορφιά του κάθε λουλουδιού, έχει σημασία για τους περισσότερους ανθρώπους του ζωδίου αυτού και ό,τι λέγεται για τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το καθένα για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Η αγαπημένη τους εποχή είναι το καλοκαίρι, πώς λοιπόν να μην ξεχωρίζουν τους ήλιους, που ευδοκιμούν τότε και στολίζουν την εξοχή με το φωτεινό κίτρινο χρώμα τους;


 

BANNER -ΡΕΝΟΣ

Astrologos team Από Astrologos team