Δραστηριότητες

Σε ποιο μέρος προτιμά να κάνει διακοπές ένας Λέοντας; Αγαπά τα σπορ; Ποια είναι τα χόμπι του και ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό; Πως συμπεριφέρεται στην οικογένεια του;  όλες οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί!

Διακοπές

Αγαπημένα τους μέρη θεωρούνται πρώτ' απ' όλα η Γαλλία και η Ιταλία, αλλά και η Ρουμανία. Αγαπούν την καλοπέραση και θέλουν να νιώθουν σαν βασιλιάδες. Τα κοσμοπολίτικα μέρη και η ιδιαίτερη κουζίνα τους φαίνεται να τους μαγνητίζουν. Άλλωστε, τα ταξίδια τούς αρέσουν ούτως ή άλλως. Θα μπορούσε κανείς να τους πετύχει σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, και μάλιστα να θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τις παραδόσεις και τους ανθρώπους. Όπως ακριβώς λειτουργούν στην παρέα τους και στην οικογένειά τους, σαν να είναι πάντα το επίκεντρο, έτσι συμπεριφέρονται και στις διακοπές τους, Θέλοντας σίγουρα να μην κάνουν τυπικά και βαρετά πράγματα σαν τους υπόλοιπους τουρίστες. Μακάρι να μπορούσαν να κάνουν κτήμα τους την κουλτούρα κάθε λαού. Και από πόλεις σταθμούς στο ταξίδι τους; Δε θα έλεγαν όχι στην αιώνια Ρώμη, στη χρυσή Πράγα, ούτε και στο Σικάγο. Ενδιαφέρονται πολύ για την ιστορικότητα κάθε πόλης κι όχι μόνο για τα τυπικά αξιοθέατα.

BANNER -ΡΕΝΟΣ

Σπορ

Τόσο στον ελεύθερο χρόνο του όσο και στις διακοπές ο Λέων επιλέγει αθλήματα και σπορ που έχουν μεν γρήγορους ρυθμούς, αλλά δεν είναι και πολύ απαιτητικά. Ευχαριστιούνται με την άθληση, αρκεί να μη χρειάζεται να κουραστούν και πάρα πολύ. Με άλλα λόγια, υπάρχουν και φορές που δίνουν δική τους σημασία στον αθλητισμό. Τους αρέσει το περπάτημα, για παράδειγμα. Όχι όμως σε ανώμαλο χωματόδρομο, αλλά στην ακροθαλασσιά ή πε κάποιο καλντερίμι! θα κάνουν ποδήλατο; Γιατί όχι! 'Όμως σε περιποιημένους ποδηλατοδρόμους, όπου δε θα φοβούνται τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Στις διακοπές τους πολλοί Λέοντες έχουν όρεξη να δοκιμάσουν καινούριες αθλητικές δραστηριότητες, ειδικά εάν βρίσκονται σε μέρη που προσφέρουν ευκαιρίες για σπορ που δεν έχουν ξαναδεί στη ζωή τους. Ορισμένοι Λέοντες μάλιστα δείχνουν μεγάλη δυνατότητα προσαρμογής Όταν έρθει η... κρίσιμη ώρα, ενώ άλλοι,- που δεν επιθυμούν να μπουν καν στη διαδικασία, φέρνουν τις αγαπημένες τους ασχολίες μαζί τους. Αυτές προτιμούν, με αυτές περνούν το χρόνο τους συνέχεια και με τις επιδόσεις τους καταφέρνουν να κάνουν και φιγούρα οε όλους τους υπόλοιπους. Πάσο μάλλον, όταν στις διακοπές τους έχουν βρεθεί σε καινούρια μέρη με πολλές νέες γνωριμίες, που οπωσδήποτε θα ήθελαν να κάνουν καλή εντύπωση. Ο χορός είναι μια αγαπημένη τους δραστηριότητα, που τους γεμίζει κέφι και ενέργεια και τους δίνει ταυτόχρονα και την ευκαιρία να γνωρίσουν πολύ κόσμο.

Χόμπι

Στο σπίτι ο Λέων είναι ο καλύτερος τεχνίτης. Πρόκειται για μια ιδιότητα που χαρακτηρίζει σίγουρα μερικούς Λέοντες, καθώς τους αρέσει να δημιουργούν διακοσμητικές συνθέσεις, να βάφουν το σπίτι, αλλά και να καταγίνονται με ό,τι χαλάει και να το φτιάχνουν. Περιμένουν πάντα την αναγνώριση των άλλων μαζί με ένα «μπράβο», κι όταν οι άλλοι είναι αχάριστοι, στεναχωριούνται και θυμώνουν. Τις περισσότερες φορές μάλιστα οε κάθε σπίτι που βρίσκεται ένας Λέων ή μια λέαινα υπάρχει πάνω και ένα υπόγειο ή μια αποθήκη με εργαλεία.

Οικογένεια

Η οικογένεια ενός Λέοντα είναι σπανίως πολύ μεγάλη. Οι πατέρες Λέοντες είναι συνήθως πολύ ζεστοί και καλόκαρδοι-κάτι που δείχνουν πολύ και στη γυναίκα και τα παιδιά τους. Μερικές φορές, βέβαια, έχουν ανάγκη να τους περιποιούνται και οι άλλοι και να αισθάνονται «πασάδες».'Όλα πάντως πρέπει μέσα στο σπίτι να πηγαίνουν ρολόι, σύμφωνα με τις δικές τους οδηγίες, αλλιώς δυσαρεστούνται και αρνούνται να συμμορφωθούν. Δεν τους αρέσουν και πολύ οι ξαφνικές αλλαγές και δεν αλλάζουν εύκολα απόψεις.

Οι Λέαινες μητέρες είναι αληθινά δυναμικές. Γίνονται φίλες με τα παιδιά τους, χωρίς να χάνεται όμως και ο απαιτούμενος σεβασμός. Έχουν τον τρόπο τους να δίνουν και να παίρνουν αγάπη και εμπιστοσύνη, να συζητούν μαζί τους και να μπορούν τελικά να είναι δίπλα τους σε ό,τι συμβεί. Μπορεί να είναι μητέρες, όμως οι Λέαινες συνήθως δεν αφήνουν την εργασία τους, καταφέρνουν να συνδυάζουν τα πάντα. Μάλιστα έχουν τόση επιτυχία σε ό,τι κάνουν, που πολλές φορές φέρνουν περισσότερα χρήματα στο σπίτι από ό,τι ο σύζυγός τους.

Φαγητά και γλυκά

Οι Λέοντες, άντρες και γυναίκες, είναι καλοφαγάδες και άνθρωποι της καλοπέρασης και μια καλή κουζίνα έχει σίγουρα πολλά να τους πει. Το κυλικείο ή η καντίνα δεν είναι από τις καλύτερες επιλογές τους. Μάλιστα, εάν στη δουλειά δεν έχουν φέρει φαγητό από το σπίτι για το μεσημεριανό, προτιμούν να μη φάνε τίποτα. 'Όταν πρόκειται όμως για τα αγαπημένα τους εστιατόρια, ξέρουν απ' έξω όλο τον κατάλογο, από το Α ως το Ω.

Έχουν δοκιμάσει κατά καιρούς από όλα κι έχουν για όλα τα πιάτα άποψη, παραδοσιακά ή εξωτικά, διαλέγοντας αυτό που τραβάει η όρεξή τους κάθε φορά. Για να τους αρέσουν όμως, πρέπει όντως να είναι χαλά μαγειρεμένα. Οι περισσότεροι μάλιστα απολαμβάνουν πολύ τέτοιες στιγμές, όταν δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παραγγέλνουν και να παραδίνονται στις γαστρονομικές δημιουργίες. Τους αρέσει ιδιαίτερα να μαζεύεται όλη η παρέα ότι οικογένεια, τόσο στο εστιατόριο όσο και στο σπίτι. 'Έχουν όμως ακριβά γούστα, ειδικά στα κρασιά. Κι όταν στη λίστα κρασιών στο εστιατόριο δεν υπάρχει κάτι που να τους αρέσει, δε θα διστάσουν να παραγγείλουν σαμπάνια.

Εάν προσπαθήσει η Λέαινα, μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ καλή μαγείρισσα. 'Έχει πολύ καλό γούστο στις διάφορες γεύσεις, αλλά και ευφάνταστη αισθητική, κάνοντας ένα πιάτο όχι μόνο πολύ νόστιμο αλλά και πολύ εμφανίσιμο. «Από τα μάτια ξεκινά...», ως γνωστόν, και οι Λέαινες το ξέρουν καλά, γι αυτό θα φροντίσουν και το σερβίρισμα πολύ, δίνοντας μια πολύ ελκυστική εντύπωση στα φαγητά τους.

Γκαρνταρόμπα

Η κομψότητα είναι υποχρέωση για τους Λέοντες και τις Λέαινες. Οι κυρίες τον ζωδίου γνωρίζουν πολύ καλά πώς να ντυθούν και να σταθούν ανάλογα με την κάθε περίσταση. Προτιμούν συνήθως το σπορ ντύσιμο, αλλά και τους κλασικούς συνδυασμούς. Σε ένα τραπέζι δε θα πάνε ποτέ με το τζιν, αλλά θα φορέσουν ίσως κάποιο φόρεμα ή τουλάχιστον ένα υφασμάτινο παντελόνι. Ακολουθούν τη μόδα, όχι όμως και στα πιο ακραία της βήματα. Κάνουν επίσης δικούς τους σχεδιασμούς, που ταιριάζουν περισσότερο στην προσωπικότητα τους, και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Αποκτούν έτσι το δικό τους, προσωπικό στιλ, το ίδιο και οι άντρες. Μάλιστα, γυναίκες και άντρες αυτού του ζωδίου είναι πολύ κομψοί ακόμη και στο σπίτι.

Αρώματα και καλλυντικά

Ευχάριστα αρώματα είναι αυτό που αγαπούν περισσότερο οι Λέοντες. Καθημερινά, ανάλαφρα και δροσερά θα τα περιέγραφαν με τρεις λέξεις. Από την άλλα πλευρά, απαλά, ζεστά και ερωτικά είναι τα αρώματα που προτιμούν οι Λέαινες. Τόσο για τις κολόνιες όσο και για τα καλλυντικά γενικότερα ξοδεύουν πολλά. Περνούν πολλή ώρα μπροστά στον καθρέφτη, για να γίνουν όσο πιο ωραίες γίνεται, αλλά και γιατί αγαπούν το σώμα τους και θέλουν να το φροντίζουν όσο το δυνατό περισσότερο. Τον εαυτό τους προσέχουν πολύ πάντως και οι Λέοντες.


BANNER  ΛΟΥΙΖΑ

Astrologos team Από Astrologos team