Επιβλητικότητα - Ένας γνήσιος Λέων ξεχωρίζει από όλους του υπόλοιπους γύρω του με την απαστράπτουσα προσωπικότητα του   Η προσωπικότητα του Λέοντα είναι από κάθε πλευρά επιβλητική!

Λέων (23 Ιουλίου ως 22 Αυγούστου): Ζώδιο της Φωτιάς, σταθερό, θετικό, με λέξη κλειδί "δημιουργικότητα"

Ένας γνήσιος Λέων ξεχωρίζει από όλους του υπόλοιπους γύρω του. Είναι η πιο απαστράπτουσα προσωπικότητα. Το παρουσιαστικό του μιλάει πρώτα απ' όλα μόνο του. Είναι άτομο επιβλητικό, με ωραία κορμοστασιά και αρκετές κυριαρχικές διαθέσεις. Δε θεωρεί καθόλου αναγκαίο να αποκρύψει τις δυνατότητες του παρ' όλο που κάποιοι από το περιβάλλον τον αποκαλούν υπερόπτη. Λειτουργεί έτσι γιατί, όπως ισχυρίζεται, ξέρει ότι οι υπόλοιποι αναγνωρίζουν ότι είναι καλύτερος και τον φθονούν.

Για παράδειγμα, τα γενέθλια όλων των Λεόντων πέφτουν μέσα στο καλοκαίρι και η ανάμνηση που έχουν όλοι από τα γενέθλια ενός Λέοντα είναι πάντα συνδεδεμένη με την καλοκαιρινή ξέγνοιαστη ατμόσφαιρα. Τις περισσότερες φορές τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αυτού του ζωδίου θεωρούνται πολύ ελκυστικές προσωπικότητες. Παρ’ όλο που και οι δύο διατηρούν τη φυσιογνωμία τον βασιλιά κυνηγού, όπως το λιοντάρι στη ζούγκλα, κανείς δεν μπορεί να τους θυμώσει.

BANNER  ΛΟΥΙΖΑ

Ο Ηγετικός Λέων

Κανένας Λέων δε φοβάται ή αισθάνεται σαν βάρος τη δύναμη και την εξουσία στα χέρια του. Αντιθέτως, την απολαμβάνουν, καθώς πολύ απλά πιστεύουν ότι τους ταιριάζει. Άντρες και γυναίκες του ζωδίου αυτού θέλουν άλλωστε να προσελκύουν την προσοχή. 'Όποιος έχει το «λέγειν» αλλά έχει και σωστά επιχειρήματα είναι βέβαια και ο άνθρωπος που τραβάει και τη δική τους προσοχή σαν μαγνήτης. Κι εάν διαφωνούν, το συζητούν, ακούν τους άλλους, μπορεί να αντιστέκονται λίγο, πείθονται στο τέλος. Συνήθως αυτό είναι το αναμενόμενο σκηνικό μιας διαφωνίας και οι Λέοντες δε διστάζουν να κάνουν και πίσω, ειδικά εάν έτσι δε βλάπτεται η φήμη τους και η εντύπωση που έχουν οι άλλοι γι' αυτούς.

Οι Λέοντες και οι Λέαινες λένε «ναι» σε κάθε είδους διασκέδαση. Πάρτι, συναυλίες, θέατρο, παραδοσιακά γλέντια, επίσημα δείπνα, όλα τους ευχαριστούν. Πάντα θα τους βρει κανείς στο επίκεντρο. Έχουν επίσης πολύ ακριβό γούστο, που φαίνεται πρώτ' απ' όλα στο σπίτι τους. Προτιμούν να κάνουν ακριβές διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία, όπως και να διαλέξουν ξεχωριστή διακόσμηση για το σπίτι τους, χωρίς να λογαριάζουν τα χρήματα.

Οι περισσότεροι άντρες και γυναίκες αυτού του ζωδίου αγαπούν εξίσου και τα ακριβά φαγητά. Τίποτα δε θέλουν να λείπει. Μόνο το καλύτερο επιθυμούν, γιατί μόνο αυτό τους αξίζει. Και ως λαίμαργοι που συνήθως είναι, δεν μπορούν να αντισταθούν ούτε στις πιο μικρές λιχουδιές. Από ποτέ προτιμούν τη σαμπάνια ή και όσα κοκτέιλ έχουν ως βάση τη σαμπάνια, όμως η ποιότητα είναι γενικότερα το πρώτο τους μέλημα και αυτό το δείχνουν ακόμα και στη διακόσμηση του τραπεζιού ή και του κάθε πιάτου. 'Όλα πρέπει να είναι νόστιμα και ωραία, αλλά να δείχνουν κι έτσι.

Με το ταμπεραμέντο τους ταιριάζει επίσης και ο αθλητισμός. Είναι γεμάτοι ενέργεια, την ουσία θέλουν να εξωτερικεύσουν. Γι αυτό πρέπει να προσέξουν ώστε να μη χαθούν μέσα στην υπερβολή που τους διακρίνει και το παρακάνουν. Αν τους έβλεπε κανείς από μακριά πάντως, θα έλεγε ότι σίγουρα θα μπορούσαν και να μη δείχνουν τέτοιο ζήλο. Τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι περισσότεροι που ανήκουν σε αυτό τον αστερισμό σχετίζονται με αυτή την άνεση που εξωτερικεύουν και τους αρέσουν πολύ τα σπορ. Πιστεύουν στα έντονα αθλήματα, αλλά και στην έντονη χαλάρωση και ξεκούραση μετά από αυτά. Ειδικά η Λέαινα απολαμβάνει ιδιαίτερα τα σπορ. Και κυρίως όταν αυτό συνδυάζονται με κίνηση και καθαρό αέρα. Κι επειδή υπάρχουν και πολλά αθλήματα που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, αρχίζει να δοκιμάζει και να επιλέγει. Πάντα διατηρεί και η ίδια την ισορροπία μεταξύ άθλησης και ξεκούρασης μετά τα σπορ.

Στις Λέαινες επίσης παρατηρεί κανείς ένα ενδιαφέρον και μια αγάπη... και για την τέχνη. Με τη δύναμη της πειθούς, την αφοσίωση που δείχνουν, τη δημιουργική φαντασία αλλά και την αυθεντικότητα τους μπορούν να δώσουν μορφή στις ιδέες τους, να γράψουν ακόμη και βιβλία. Έχουν συνήθως πολλές και καλές ιδέες, αλλά και μια έλξη προς τη δραματική τέχνη.

Λέων και έρωτας

Για να γνωρίσει απλώς μια γυναίκα, ο άντρας Λέων είναι ικανός να κάνει τα πάντα. Είναι των άκρων, τα θέλει όλα ή τίποτα, είτε θέλει μια γυναίκα πολύ είτε δεν τη θέλει καθόλου. Δε συμβιβάζεται, δε θέλει τίποτα μέτριο. Γι' αυτό και είναι ικανός να της φέρει τον ουρανό με τ' άστρα, εφόσον εκείνη το ζητήσει. Δυστυχώς όμως οι Λέοντες πολύ συχνά πέφτουν οε λάθος γυναίκες. Κολακεύονται πολύ εύκολα και όποιος απλώς πει καλή κουβέντα είναι φίλος.  Αντίστοιχα και με τις συντρόφους. Οι άσχημες εμπειρίες τους θα έπρεπε να τους έχουν διδάξει ότι οι κολακείες και τα καλοπιάσματα δεν εδραιώνουν καμία φιλία.

Από την άλλα πλευρά, οι Λέαινες προσπαθούν με κάθε τρόπο να ευχαριστούν το σύντροφό τους. Διαθέτουν πολύ χιούμορ, στο οποίο δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Κλέβουν την παράσταση, έχουν όμως ανάγκη από αναγνώριση, γι' αυτό και δεν αντέχουν την αρνητική κριτική, αλλά αντίθετα ενισχύονται από τις κολακείες. 'Όταν ακούσουν για τον εαυτό τους άσχημα λόγια, μπορεί να αντιδράσουν πολύ θυμωμένα, βγάζοντας έναν εντελώς άλλο εαυτό. Αυτό όμως θα διαρκέσει λίγο. Πολύ γρήγορα επανέρχονται στην παλιά τους διάθεση, δεν κρατούν κακίες. Στον έρωτα αναζητούν ένα σύντροφο που να τα έχει όλα. Μπορεί κανείς να βλέπει τη Λέαινα με πολλούς, όμως αυτό δε σημαίνει τίποτα. Κάνει εύκολα παρέα με άντρες, είναι πολύ αγαπητή, χωρίς να υπάρχει οπωσδήποτε ερωτική έλξη από την πλευρά της. Η γυναίκα αυτή είναι πολύ ρομαντική, ένα μπουκέτο λουλούδια θα μπορούσαν σίγουρη να την αγγίζουν.

Λέων και υγεία

Οι Λέοντες συμμορφώνονται συνήθως στους δεδομένους κανόνες, τα προβλήματα υγείας όμως δε λείπουν. Αστρολογικά επισημαίνεται ότι η καρδιά είναι από τα ευαίσθητα σημεία τους. Εκτός από τα καρδιακά προβλήματα, οι Λέοντες συνήθως αντιμετωπίζουν και προβλήματα στη σπονδυλική στήλη ή και στα άκρα. Μάλιστα ορισμένα από αυτά τα προβλήματα εξελίσσονται σε χρόνια.

Τα αίτια; Συνήθως κρύβονται στο ανήσυχο ταπεραμέντο τους και στην ανυπομονησία τους. Σ' ένα μποτιλιάρισμα στο δρόμο, για παράδειγμα, είναι οι πρώτοι που θα αγχωθούν, αλλά και θα παρανομήσουν, με το ρίσκο να προκαλέσουν ακόμη και τροχαίο ατύχημα. Πάντα βρίσκονται σε εγρήγορση, δεν αντέχουν την πολλή ηρεμία, που συνήθως τους προκαλεί κατάθλιψη.  Έχουν ανάγκη από φροντίδα και χάδια, οπότε για αστείο μερικές φορές μπορεί να κάνουν και τον άρρωστο. Όμως, όταν είναι όντως άρρωστοι, δεν θέλουν να μένουν στο κρεβάτι για πολύ, δεν το αντέχουν. Οι πολλές καταχρήσεις στις οποίες υποκύπτουν, τα πάρτι, τα ποτά, η διασκέδαση μέχρι το πρωί συμβάλλουν στην εξασθένηση του οργανισμού με την πάροδο του χρόνου και πρέπει να προσέχουν.

Λέων και εργασία

Στην εργασία τους είναι σαφείς: ό,τι ξεκινάει ένας Λέων το τελειώνει. Συγκεντρώνεται, βάζει όλες του τις δυνάμεις και την ενέργεια, ώστε να πετύχει τους στόχους του. Και αυτή η επιτυχία έχει πολύ μεγάλη σημασία γι' αυτούς. 'Όταν στη συνέχεια βρεθούν σε υψηλές θέσεις, τότε οι περισσότεροι γίνονται ηγετικοί και συγκεντρωτικοί. Έχουν γνώση των δυνατοτήτων τους, πιστεύουν στις δυνάμεις τους και στο ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Έχουν όμως και το κουράγιο και την υπομονή να μην αφήσουν αυτό να μπει ανάμεσα στους ίδιους και στους συναδέλφους τους και να δημιουργηθούν αντιπάθειες.

Συνοψίζοντας τον χαρακτήρα των ανθρώπων του Λέοντα μπορούμε να πούμε ότι είναι άτομα σταθερά, που διαθέτουν αυτοέλεγχο και στοχεύουν πάντα σε ανώτερα και ευγενικά πράγματα. Γεννιούνται όλα με μια ευγένεια χαρακτήρα που μπορεί να ακυρωθεί μόνο από αντίθετες πλανητικές επιρροές. Είναι γενναιόωψυχοι μέχρι αηδίας, πιστοί, ειλικρινείς, σοβαροί και επίμονοι και, παρόλο που είναι φιλόδοξοι, η φιλοδοξία τους σχεδόν πάντοτε στρέφεται προς την κατεύθυνση της αυτοτελείωσης. Το ζώδιο αυτό χαρίζει τις ενοράσεις της καρδιάς και όντας το κέντρο της μητρικής τριάδας, συγκρατεί και προσδένει όλα τα άλλα με τη δύναμη της αγάπης. 

Η εσωτερική φύση ή το πεπρωμένο του είναι η ΑΡΜΟΝΙΑ


BANNER -ΡΕΝΟΣ

 

Astrologos team Από Astrologos team